به گزارش «پرشین خودرو»، اگر سری به بازار خودروی چین بزنید خواهید دید یکی از پررقابتترین بازار خودروی دنیا از آن چینیهاست. قریب به 80 درصد از خودروسازان بزرگ دنیا در چین خودرو تولید میکنند.
خودروسازان چینی در چنین بازاری به رقابت با خودروهایی همچون بنز و بامو میپردازند.
شاید قدمت خودروسازی در چین زیاد نباشد اما روند صعودی پیشرفت چینیها در این حوزه باعث شده که در مدت کوتاه به جایگاه قابل قبولی دست یابند.
در گذشته نهچندان دور مصرفکنندگان چینی از خرید خودروهای داخلیشان امتناع میورزیدند، زیرا خودروسازان این کشور محکوم به کپی کاری بودند یا اگر خودرویی را طراحی میکردند، ظاهر زیبایی نداشت و برای مصرفکنندگان جذاب نبود. در چنین بازاری با این میزان تنوع خودرو، قطعاً فروش آنها نیز سخت بود.
از اینرو خودروسازان چینی برای کسب بازار داخلی، در کشورهای مختلف مراکز تحقیقات دایر کرده و با توجه به تعاملاتی که با خودروسازان بزرگ دنیا برقرار کردند، توانستند به ارتقای دانش فنی و فنّاوری دست بیایند. تبادل اطلاعات بین چینیها و خودروسازان بزرگ دنیا یکی از مهمترین عوامل پیشرفت چشمبادامیها است.
در این میان انعقاد قرارداد خودروسازان چینی در زمینه طراحی با شرکتهایی همچون ایتال دیزاین که از جمله شرکتهای معتبر در زمینه طراحی خودرو است باعث شد کپی کاری در چین جای خود را به طراحی بدهد. هرچند به اعتقاد برخی، چینیها طرحهای سوخته خودروسازان اروپایی را در کارخانههای خود به اجرا در آوردند، اما توانستند کپی کاری را کنار گذاشته و سهم خود را از بازار خودروی داخلی چین به دست آورند. لازم به ذکر است که برند تویوتا نیز در دهه هفتاد میلادی بهعنوان برندی غیرقابل استفاده محسوب میشد اما هماکنون یکی از بزرگترین و پرطرفدارترین خودروسازان دنیا است.
در حال حاضر خودروهای چینی در آمریکای جنوبی، اروپای شرقی و آسیا با اقبال زیادی مواجه هستند و در خیابانهای کشورهای زیادی تردد میکنند. استقبال از خودروهای چینی در برخی از کشورها به حدی چشمگیر بوده که برخی از خودروسازان بنام را از میدان به در کرده است.
به گزارش بازارخبر، بهطور مثال در آمریکای جنوبی، فولکسواگن چنان از اقبال خودروهای چینی احساس خطر کرده که موجب افزایش تعرفه واردات این خودروها شده است؛ بنابراین نمیتوان گفت تمام خودروهای چینی بیکیفیت هستند. بلکه باید به این نکته توجه کرد که بازرگانان ایرانی برای سودآوری بیشتر بهسوی واردات و مونتاژ خودروهای بیکیفیت اما ارزان چینی روی آوردهاند.
این در حالی است که بازار چین مملو از خودروهایی است که بهراحتی به رقابت با خودروسازان بزرگ دنیا میپردازند. شاید پیشینه خودروهای چینی در ایران درخشان نباشد اما تعمیم بیکیفیتی به تمام خودروهای چینی اشتباه است. یکی از شرکتهای چینی که اخیراً با ایرانیها وارد مذاکره شده، چانگان است. این شرکت از سال 1862 مشغول به فعالیت بوده است.
چانگان توانسته با شرکتهایی همچون فورد مزدا، پژو سیتروئن و سوزوکی همکاری مشترک داشته و در سال 2010 با تولید 2.38 میلیون دستگاه خودرو جز چهار خودروساز پرفروش چین بوده است. این خودروساز چینی علیرغم قدمت نهچندان طولانی خود در تولید خودروهای سدان، توانسته در طراحی و فنّاوری به سطح قابل قبولی دست یابد، بهگونهای که خودروی Eado این شرکت در بازار پررقابت چین رتبه پرفروشترین سدان چینی را به خود اختصاص داده است.
آیا مشارکت و همکاری با چنین خودروساز چینی با چنین رزومهای به صنعت خودروی ایران ضربه وارد میکند؟ از سویی مذاکره و همکاری با چینیها برای خودروسازان داخلی امنیت اقتصادی بیشتری ایجاد خواهد کرد زیرا آنها حساب خود را در روزهای سخت پس دادهاند؛ بنابراین اگر خودروسازان بزرگ چین به همکاری با ایرانیها بپردازند، نهتنها موجب عقبگرد صنعت نمیشود بلکه میتوان از تجربه آنها برای پیشرفت هر چه سریعتر نیز استفاده کرد. در حال حاضر این خودروساز چینی با شرکت سایپا وارد مذاکره شده و قرار است دو خودرو در دو کلاس متفاوت را به بازار ایران عرضه کند. این خودروها با توجه بهظاهر زیبا و امکاناتی که دارند ، دارای قیمت مناسب نیز هستند و بهزودی بخت خود را در بازار ایران میآزمایند.
نظر شما