کد خبر 3970
۲۸ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۱:۲۳
عدم رقابت میان خودروسازان داخلی

پرشین خودرو: مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی چگونگی واگذاری سهام شرکت‌های خودروسازی کشور را در قالب مطالعه موردی سهام سایپا، رنا و ایران‌خودرو بررسی کرد.

به گزارش«پرشین خودرو»، دفتر مطالعات اقتصادی این مرکز با بیان این مطلب که افزایش رقابت‌پذیری در اقتصاد ملی، یکی از اهداف مصرح در سیاست‌های کلی اصل چهل و چهارم قانون اساسی است افزود: در بند «هـ» این سیاست‌ها، بر جلوگیری از ایجاد انحصار توسط بنگاه‌های اقتصادی غیردولتی تاکید شده است. همچنین احکامی از قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل چهل و چهارم قانون اساسی بر منع انحصار وایجاد فضای رقابتی در اقتصاد کشور تاکید دارد. با توجه به این تاکیدات، در واگذاری سهام شرکت‌های خودروسازی کشور، نقض این موضوع مشاهده شده و به همین دلیل در این گزارش با توجه به روند واگذاری‌های انجام شده، موضوع مورد بررسی قرار گرفته است. مرکز پژوهش ها افزود: بررسی ماهیت خریداران سهام شرکت‌های خودروسازی اعم از؛ سایپا، رنا و ایران خودرو نشان دهنده واگذاری متقاطع سهام آنها به یکدیگر است و نتایج بررسی نشان می‌دهد که از 29.16 درصد سهام عرضه شده شرکت خودروسازی سایپا در بورس، حدود 20 درصد آن توسط شرکت‌های اقماری زیر مجموعه خودروسازی سایپا و حدود 9 درصد نیز توسط شرکت گروه صنعتی رنا خریداری شده است. البته حدود 30 درصد سهام شرکت گروه صنعتی رنا نیز به طور غیرمستقیم به شرکت خودروسازی سایپا تعلق دارد، همچنین نتایج بررسی‌ها حاکی از آن است که عمده خریداران سهام شرکت گروه صنعتی رنا نیز، شرکت‌های اقماری زیر مجموعه شرکت خودروسازی سایپا بوده‌اند. زیرا از 17 درصد سهام واگذار شده این شرکت توسط سازمان خصوصی‌سازی و حدود 11 درصد آن توسط شرکت‌های زیرمجموعه خودروسازی سایپا خریداری شده و 23.25 درصد سهام عرضه شده این شرکت در بورس نیز، تماما توسط شرکت‌های زیر مجموعه خودروسازی سایپا خریداری شده است. در رابطه با واگذاری سهام شرکت ایران خودرو نیز نتایج بررسی نشان می دهد که 18 درصد سهام این شرکت توسط سازمان خصوصی‌سازی در بورس عرضه شده است که عمده آن (12 درصد) توسط کنسرسیومی متشکل از سه شرکت: عظام، کروز و تعاونی خاص کارکنان ایران خودرو خریداری شده است. در نهایت اینکه، واگذاری متقاطع سهام شرکت‌های خودروسازی و به نوعی ادغام آنها، باعث ایجاد فضای غیررقابتی در صنعت خودرو کشور شده که این موضوع با روح حاکم بر سیاست‌های کلی اصل چهل و چهارم قانون اساسی مغایر بوده و این موضوع از طریق شورای رقابت قابل بررسی و پیگیری است.
کد خبر 3970

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ۰۰:۰۰ - ۱۳۹۰/۰۳/۲۸
    0 0
    معلومه چنين انحصاري كه فقط براي خودرو سازي در كشور هست هركسي رو وسوسه مي كنه كه اينهام به جالي دنبال تكنولوژي باشند شركت دولتيرو با پول دولت خريدند و به حر حال وقتي انحصار هست وقتي لابي هست يعني سود تضمين شده فروش تضمين شده حاصلشم ميشه سالي 600 هزارتا پرايد وچند صد هزار تا پژو قديمي كه دفاع از توليد اين محصولات چه اينده اي براي اين كشور تضمين مي كنه جز سود ها و حقوق ها كلان براي ذينفعاني كه از خون و دسترنج كارگران و جيب بيت المال به همه چي مي رسند!!