پرشین خودرو: معاون علم و فنآوری مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران گفت: هم اکنون بیش از 80 هزار تاکسی به جز تاکسیهای تلفنی در تهران فعالیت و بیش از 30 میلیون مسافر را جابهجا میکنند که این عرف نیست.
به گزارش«پرشین خودرو» به نقل از مهر، سید محمد مجابی معاون علم و فن آوری مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران در نشست"نقش و جایگاه تاکسیرانی" با اشاره به اینکه مرکز مطالعات با توجه به تاکیدات شهردار تهران مبنی بر علم محور بودن فعالیت های شهرداری اقدامات را انجام می دهد، گفت: شروع این فعالیت با مسئله یابی است چراکه تا در هر زمینه ای مسئله مورد نظر را نداشته باشیم نمی توانیم برای آن راه حلی پیدا کنیم.
وی ادامه داد: زمانی که مسائل مختلف مشخص شد باید به دنبال راهکارهایی برای حل این مسائل باشیم و به همین دلیل نیز با تعامل با بخش های مختلف راهکارها را پیدا و در انتها نیز به نشر دانش بپردازیم از یافته ها برای اجرا استفاده کنیم.
مجابی یکی از مباحث عمده در حوزه مدیریت شهری را بحث ترافیک و حمل و نقل عنوان کرد و افزود: اگر از شهروندان تهرانی سئوال کنیم اولویت های مورد نظر آنها در حوزه شهری ترافیک وآلودگی هوا است که آلودگی نیز به نوعی از ترافیک تاثیر می پذیرد.
وی تاکید کرد: با 15.5 میلیون سفر در تهران که می توان آن را با مدیرت درست شهری اصلاح کرد، اگر جایگاه تاکسیرانی را بررسی کنیم، بیش از 80 هزار تاکسی به جز تاکسی های تلفنی در تهران فعالیت و بیش از 30میلیون مسافر را جابجا می کنند که این عرف تاکسی نیست و تاکسی بیشتر وسیله ای در اختبار مسافر است.
مجابی خاطرنشان کرد: باید دید این جایگاه قرار است تا چه زمانی ادامه داشته باشد و سیاست ها برای ادامه فعالیت تاکسیرانی چگونه خواهد بود؛ البته مسائلی نیز در حمل و نقل شهری وجود دارد که چشم به روی آن می بندیم و نمی توانیم مدیریت اعمال کنیم؛ به طور مثال یکی از مباحث ایجاد اشتغال موقت برای بیکاران است و یا پدیده استفاده از موتور سیکلت برای جابجایی مسافر، مسائل بسیار متعدد دیگری نیز در این حوزه وجود دارد.
وی با بیان اینکه در مسیر حمل و نقل شهری از این مباحث کم نداشته ایم به پدیده مینی بوس های شهر تهران اشاره کرد و گفت: 4 هزار مینی بوس در شهر تهران فعالیت می کنند که تنها 2200 مینی بوس تحت مدیریت سازمان اتوبوسرانی هستند و معضلات بسیاری را برای سازمان و رانندگان ایجاد کرده اند.
مجابی با اشاره به قانون جامع حمل و نقل کشور گفت: باید دید که با جایگاهی که این قانون دارد، در آینده چه سیاست هایی را قرار است دنبال کنیم.
تاکسی ویترین شهر است
در ادامه این نشست حسین تیموری، مدیر عامل سابق تاکسیرانی با اشاره به اینکه متاسفانه هر بار درباره تاکسی بحث می شود خیلی سطحی و بدون آنکه بدانیم سابقه تاکسی و تاکسیرانی چیست از آن عبور می کنیم، گفت: علل بروز بسیاری از مسائل امروز نیز همین عدم شناخت است.
این مقام مسوول با اشاره به اینکه در هفته جاری حمل نقل به دلیل تغییر قیمت ها در تیررس خبرنگاران وشهروندان است، بیان کرد: اگر حتی همین مسئله افرایش قیمت نیز با اطلاعات و یا شناخت کافی صورت می گرفت این مسائل مطرح شده امروز وجود نداشت.
این مقام مسوول با انتقاد از دوره های کوتاه مدیریتی در سازمان تاکسیرانی به انتخاب اولین مدیر عامل پس از پیروزی انقلاب و تشکیل شورای سرپرستی اشاره کرد و درباره مدیریت واحد در تاکسیرانی گفت: 49 ارگان و سازمان با تاکسیرانی در ارتباط هستند که تصمیم هر یک از این سازمانها بر تاکسیرانی تاثیرگذار است و این در حالی است که سازمان تاکسیرانی به این دلیل تشکیل شد که هریک از ارگان ها تصمیمات را با این سازمان در میان بگذارند تا پخته شود و در مورد تصمیمات به توافق برسیم.
وی همچنین به برخی مشکلات فعلی و راهکارها نیز اشاره کرد و گفت: ما همواره بدون مطالعه بر توسعه تاکید داشته ایم و متاسفانه هیچ گاه اتحادیه تاکسیرانی در انتخاب خودرو جدی گرفته نشده د و مدیران عامل تاکسیرانی نمی توانند حرفشان را به درستی بزنند.
تیموری تاکسی را ویترین شهر دانست و ادامه داد: در آیین نامه اجرایی به صراحت دراستقاده از بخش خصوصی تاکید شده است اما این اتقاق هنور رخ نداده و در مورد آن تردید وجود دارد. استفاده از بخش خصوصی توانی است که در اختیار مردم وجود دارد.
وی همچینین به بر خی مشکلات رانندگان از جمله بیمه اشاره کرد و گفت: در ارتباط با بیمه پیشکسوتان با بیش از 3 نفر از اعضای مجلس دیدار کردند و به نهاد ریاست جمهوری نیز اعلام شد اما هنوز هیچ نتیجه ای نداشته است.
کد خبر 4265
نظر شما