پرشین خودرو: باوجود سیر نزولی بهای فرآورده های نفتی ازجمله بنزین و گازوئیل در بازار جهانی در ماه های اخیر، دولت چین از افزایش نرخ آنها از امروز (سه شنبه) خبر داد.
به گزارش «پرشین خودرو»، کمیسیون ملی توسعه و اصلاحات دولت مرکزی چین که مسوول تنظیم قیمت بازار است، اعلام کرد که با توجه به افزایش جزیی قیمت جهانی نفت، بهای فرآورده های پتروشیمی از جمله بنزین و گازوئیل را از امروز افزایش می دهد.
این تصمیم پس از آن گرفته شد که قیمت هر بشکه نفت خام در هفته گذشته به بیش از 58 دلار افزایش یافت.
«وانگ یانتینگ» یک کارشناس اقتصادی چینی دراین باره گفت: تصمیم برخی شرکت های نفتی برای کاهش هزینه های سرمایه ای و ایجاد فرصت های شغلی در آمریکا افزایش قیمت نفت را سبب شده است.
خبرگزاری دولتی چین (شینهوا) گزارش داد: بنابر اعلام کمیسیون مربوطه، قیمت هر تن بنزین از روز سه شنبه 290 یوان (معادل 47.3 دلار) و قیمت هر تن گازوئیل نیز 280 یوان افزایش می یابد. براین اساس قیمت هر لیتر بنزین 0.21 یوان و هرلیتر گازوئیل 0.24 یوان رشد خواهد داشت.
قیمت هر لیتر بنزین معمولی و بدون سرب تا روز گذشته (دوشنبه) بین 6 تا 7 یوان و گازوئیل زیر 5 تا 6 یوان به فروش می رفت.
این برای نخستین بار در هفت ماه اخیر است که قیمت بنزین و گازوئیل در چین افزایش می یابد.
پیش از این، دولت چین با توجه به افت جهانی قیمت نفت، 13 بار قیمت این فرآورده های پتروشیمی را کاهش داده بود.
کمیسیون ملی توسعه و اصلاحات دولت مرکزی چین آخرین بار، هفتم بهمن ماه اقدام به کاهش قیمت بنزین و گازوئیل کرده و قیمت هر لیتر بنزین را 0.27 یوان و هر لیتر گازوئیل را 0.3 یوان کاهش داده بود.
طبق مقررات چین، در صورتی که قیمت جهانی نفت خام به ازای هر تن، 50 دلار کاهش و یا افزایش یابد، قیمت حامل های سوخت نیز باید در 10 روز کاری تغییر کند.
قیمت جهانی نفت خام در کمتر از هفت ماه نزدیک به 55 درصد کاهش یافته بود و این موضوع تاثیر مثبتی بر اقتصاد کشورهای مصرف کننده ای همانند چین برجا گذاشت.
روند نزولی قیمت نفت، رشد 7.4 درصدی اقتصاد چین در سال 2014 و همچنین افزایش میزان واردات نفت خام این کشور در سال گذشته میلادی را موجب شد.
به گزارش ایرنا، گزارش های دولتی چین نشان از افزایش هشت درصدی تقاضای این کشور برای نفت بر مبنای وضعیت دسامبر سال گذشته میلادی است؛ تقاضایی که اکنون به 10.6 میلیون بشکه و رکوردی جدید رسیده است.
چین بزرگترین مصرف کننده انرژی در جهان محسوب می شود و بیشترین نفت مورد نیاز خود را از خاورمیانه وارد می کند.
این کشور از سال 1993 میلادی واردکننده نفت بوده و بیش از 55 درصد از نفت مورد نیاز خود را از کشورهای دیگر خریداری می کند.
کد خبر 42937
نظر شما