پرشین خودرو: بزرگترین رویداد تایری جهان روزهای هشت تا 10 فوریه امسال در شهر کلن آلمان برگزار شد و یک ایرانی هم در "کنفرانس-نمایشگاه تایر تکنولوژی" سخنرانی داشت.
به گزارش خبرنگار «پرشین خودرو»، بخش کنفرانس مهمترین و بزرگترین رویداد تایری دنیا در سه روز و هفت سالن مجزا و در گروههای مختلف برگزار شد و دکتر سعید تقوایی عضو انجمن صنعت تایر ایران، یکی از سخنرانان این کنفرانس-نمایشگاه بوده است.
وی در گفت وگو با خبرنگار ما در خصوص این کنفرانس گفت: در بخش گروه مربوط به مواداولیهی جدید و تاثیر آن بر خواص محصول، تعداد زیادی مقاله ارائه شد که عمدتاً از شرکتهای تولیدکننده مواداولیه بوده است.
به گفته دکتر تقوایی، تحولات این حوزه کاملاً مشهود است و تولیدکنندگان مواد اولیه مجبور به ارائه مشخصات دقیقتری از محصولاتشان هستند و موظفند با دید علمی قوی به توجیه علمی و فنی محصولات خود بپردازند و پاسخگوی سئوالات و بحثهای متخصصان صنعت تایر باشند که دانش بالایی در حوزه مواد اولیه پیدا کرده و بسیار عمیق با این مسئله برخورد میکنند.
رئیس سابق مرکز تحقیقات صنایع لاستیک ایران متذکر شد: در خصوص پارافین واکسهای محافظ، روغنهای فرایندی و پرکنندههای زیست تخریب پذیر نیز مقالات متعددی ارائه شد که بسیار قابل استفاده بود بویژه اینکه علاقمندی این شرکتها برای همکاری با ایران به رغم وجود تحریمها بسیار زیاد است .
دکتر تقوایی یکی از نکات جالب توجه در کنفرانس امسال که برای اولین بار تعداد نسبتاً زیادی سخنران به خود اختصاص داده بود را موضوع جایگزینی کائوچوی حاصل از گیاه Guayule به جای Hevea دانست که این جایگزینی توجیه جالبی داشت.
وی ادامه داد: اروپاییها معتقدند که 93 درصد کائوچو در آسیا کشت میشود و اروپا فقط مصرفکننده است و لذا در آینده، وابسته کامل به آسیایی میشوند که به شدت تحت سیطره اقتصادی چین است، لذا با کشت گیاه Guayule که در اسپانیا، فرانسه، ایتالیا و آلمان قابل امکانپذیر است امیدوارند در سال 2020، حدود 14 درصد از نیاز کائوچوی طبیعی خود را تامین کنند بویژه اینکه دوره کشت این گیاه بسیار کوتاهتر و بازدهی آن نیز موثرتر است.
عضو انجمن صنعت تایر تصریح کرد: مقالات مرتبط با نگاههای دوست دار محیط زیست و جایگزینی مواد دوست دار طبیعت هم در این کنفرانس بسیار پررنگ بود، بعنوان مثال دکتر انصاری فرد استاد دانشگاه Laughborough انگلیس در خصوص استفاده از نوعی کائولین عامل دار شده به جای دوده سخن گفت.
به گفته دکتر تقوایی، در بخش نمایشگاهی حضور شرکت Mesnac که حامی اصلی کنفرانس بود بسیار پررنگ به نظر می آمد و به روال سال های قبل شرکت های ماشین ساز و خدمات مهندسی و مواد اولیه صنعت تایر حضور پررنگی داشتند.
وی همچنین در خصوص مقاله خود با عنوان "تعیین مقدار ژل در پلی بوتادی ان رابر بروش کالریمتری روبشی تفاضلی" که روز 10 فوریه در این کنفرانس ارائه شد، گفت: در این مقاله به روشی جدید برای اندازه گیری مقدار ژل در پلی بوتادی ان رابر پرداخته شده و ارتباط مقدار ژل با عیب ترک شیار که در تایرهای SR (شیاری) اتفاق می افتد را تبیین می کند.
دکتر تقوایی در پایان خاطرنشان کرد: در این کنفرانس علاوه بر بنده، مقاله ای با مشارکت دکتر عباسیان و توسط دانشجوی وی(خانم عزالدین) از ایران ارائه شد.
کد خبر 43692
نظر شما