پرشین خودرو: رئیس کمیسیون صنایع مجلس وجود شرکت های اقماری چند لایه در صنعت خودروسازی را موجب افزایش قیمت نهایی خودرو دانست.
به گزارش «پرشین خودرو»، رضا رحمانی، با بیان این مطلب و با اشاره به اینکه دولت باید از تصدی گری در صنعت خودرو خارج شده و وظیفه نظارتی خود را انجام دهد، گفت: وقتی تولید خودرو در داخل دچار مشکل است، تنها راه جبران مشکلات، بالا رفتن قیمت خودرو است در حالیکه باید شمارگان، تنوع و کیفیت محصولات افزایش یابد تا صادرات صورت گیرد.
وی ادامه داد: وقتی هیچ یک از این موارد وجود ندارد، تنها راه باقیمانده که بسیار هم غلط است، افزایش قیمت خودروست و تا وقتی که این موارد حل نشود خودروسازان به دنبال افزایش قیمت هستند.
رییس کمیسیون صنایع مجلس با انتقاد از بحث هایی درباره ایجاد قطب سوم خودروسازی در کشور نیز اظهار داشت: مگر قطب اول و دوم در کشور وجود دارد که بخواهیم سوم و چهارم هم داشته باشیم؛ این حرف ها بازی های رسانه ای است که به نتیجه هم نخواهد رسید.
وی با درخواست از مسوولان برای تلاش جهت حل مشکل صنعت خودرو کشور، افزود: زمانی که در کمیسیون صنایع افزایش قیمت خودرو را بررسی می کردیم به این نتیجه رسیدیم که چون ایران خودرو و سایپا شرکت های اقماری و هرکدام از آنها شرکت های بسیار زیاد دیگری در زیرمجموعه خود دارند، پس باعث افزایش قیمت خودرو می شود.
نماینده مردم تبریز در مجلس ادامه داد: شرکت اول قطعه را به شرکت زیرمجموعه خود و آن شرکت قطعه تولیدی را به دیگر شرکت های زیرمجموعه تا لایه های پایین تر سفارش می دهد و وقتی لایه پایین این قطعه را ساخت و به شرکت بالادست خود تحویل داد تا به دست شرکت اصلی برساند، هر کدام سود کلانی را از آن قطعه دریافت می کنند.
وی خاطرنشان کرد: فرض کنید همه این شرکت ها که بصورت یک زنجیره می باشند 10 درصد به قیمت یک قطعه اضافه کنند و اگر چهار دست بچرخد می شود 40 درصد که باعث افزایش قیمت خودرو اصلی خواهد شد.
رییس کمیسیون صنایع مجلس اظهار داشت: یعنی چه لزومی دارد این شرکت های خودروساز حدود 100 شرکت اقماری داشته باشند، مگر نمی شود کار را به بخش خصوصی سپرد تا قطعه تولید و شرکت های اصلی خودروساز این قطعات را از شرکت های خصوصی با بهترین کیفیت و کمترین قیمت خریداری کنند.
وی درباره حضور شرکت های خودروساز خارجی در بازار کشورمان، افزود: یکی از کارهایی که باید انجام شود، قراردادهای مشترک است، یعنی با این کار سطح ورود تکنولوژی را در کشور ما بالا می برد.
وی ادامه داد: هیچ کشوری در دنیا، بازار خودرویی با توجه به آنکه 80 میلیون جمعیت دارد و 300 میلیون نفر هم کشورهای همسایه آن زندگی می کنند، ندارد.
نماینده مردم تبریز در مجلس با بیان اینکه خودروسازان مشهور جهانی با کشور ما فاصله مکانی زیادی دارند، خاطرنشان کرد: یعنی خودروسازان بزرگ در غرب مثل فرانسه، آلمان و ایتالیا و یا در شرق مثل چین، کره و ژاپن هستند و در منطقه خاورمیانه غول خودروسازی از نظر تیراژ ساخت ایران است و به همین دلیل توان خوبی هم در ساخت خودرو داریم یعنی می توانیم خودروهای خوبی را طراحی و تولید کنیم.
وی با اشاره به آنکه باید قراردادهای جدیدی با نگاه به گذشته خودروسازهای خارجی منعقد شود، افزود: حتما در قراردادهای جدید با کشورهای خارجی باید چند موضوع را مدنظر قرار داد که شامل استفاده از توان ساخت داخل، تنوع خودرو، کیفیت بسیار خوب و صادرات حداقل 30 درصد از محصولات آنها، باشد.
رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه داد: اینگونه نباید باشد که شرکت های خودروساز خارجی وارد ایران شوند و از توان قطعه سازی و ساخت خودرو استفاده نکنند و فقط به دنبال مونتاژ باشند.
وی ادامه داد: شرکت خارجی نباید خودروهای از رده خارج خود را در کشور ما تولید کند و بفروشد بلکه باید تکنولوژی و مدل های روز این شرکت ها که در اروپا تولید می شود را در داخل ایران نیز تولید کنند.
رحمانی تصریح کرد: کیفیت خوب خودروهای داخلی می تواند به بازار کشورهای همسایه نیز صادر شود و می توان بازارهای این کشورها را نیز بصورت مشترک با شرکت های خارجی و داخلی در اختیار گرفت.
وی بابیان آنکه حداقل به کشورهای همسایه ایران می توان خودروهای خارجی تولید داخل را صادر کرد، گفت: در مذاکرات و عقد قراردادها با شرکت های خارجی باید مسوولین داخلی جدی باشند، هرچند با وضع فعلی و مدیریت دولت بر خودروسازان به جهش خودروسازی کشور امیدی وجود ندارد، زیرا باید دولت از مدیریت صنایع خودروسازی خارج شود.
نماینده مردم تبریز در مجلس تصریح کرد: دولت باید اجازه اداره شرکت های خودروسازی کشور را به سهامداران بدهد، اما امروز دولت هم صاحب اختیار است و هم مسوول نیست.
وی با بیان آنکه متاسفانه مدیریت شرکت های خودروساز داخلی برعهده دولت است اما سهامدار این شرکت ها نیست، ادامه داد: اگر از وزیر صنعت، معدن و تجارت سوال شود که شما چقدر در شرکت های خودروساز سهام دارید می گوید در ایران خودرو یک سهم و در سایپا دو سهم دارم، ولی عملا مدیرعامل این شرکت ها توسط دولت منصوب می شوند.
رییس کمیسیون صنایع مجلس خاطرنشان کرد: البته در حال حاضر مدیریت این دو شرکت خودروساز افرادی متخصص و متعهد هستند، اما به شرطی که بطور مستقل عمل کنند و اگر اینگونه شود بسیار بهتر از وضع فعلی این شرکت ها اداره خواهند شد.
وی با ابراز تاسف از این اینکه مدیریت خودروسازهای کشور مسوولیت دارد اما اختیار ندارد، گفت: دولت اجازه دهد سهامداران شرکت های خودروساز داخلی را اداره کنند و دولت نیز وظیفه نظارتی و حمایتی خود را در برابر غول های خودروساز خارجی انجام دهد.
نماینده مردم تبریز در مجلس با تاکید بر اینکه صنعت خودروسازی در کشور بسیار مهم است، خاطرنشان کرد: باید به صنعت خودروسازی کشور توجه کرد و از آن پشتیبانی مناسبی داشت.
پیش از این شرکت های خودروسازی داخلی اعلام کردند که قیمت محصولات خود را برای چندمین بار طی روزهای آینده افزایش خواهند داد.
منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی
کد خبر 49500
نظر شما