پرشین خودرو: 20 سال پیش وقتی قرار شد زنجیره تامین قطعات خودرو به شكل نوین بوجود آید و شركتهای تامین بر آن نظارت كنند، تصمیمگیران میانگین سود قطعهسازی را بیش از 20 درصد محاسبه كردند؛ یعنی دو برابر میانگین جهانی. نتیجه آن سرازیر شدن پول و سرمایه و توجیه ایجاد سیستمهای جدید مدیریت كیفیت بود.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از رانه نیوز، قطعهسازان سنتی خیلی زود كارگاه زیرپلهای خود را كه قطعه پیكان تولید میكرد به كارخانهای بزرگ با چند صد نفر كارگر تبدیل كردند. آنها اینك بزرگترین شبكه خصوصی صنعت كشور هستند. بالاترین ترنور مالی، نیروی انسانی قابل توجه و پرتعداد، تخصص و دانش فنی باعث شده همیشه در صنعت به آنها نگاه ویژهای شود.
آنها چندی پیش به عنوان اولین گروه از صنعتگران به دیدار وزیر جدید صنعت، معدن و تجارت رفتند. گرچه دیگر در روزهای اوج نیستند. سخنانشان با وزیر از جنس تورم، رشد قیمت مواد، تحریم، طلبهای معوق، تعرفه، مسائل ترخیص از گمركات و موارد اینچنینی بود. دبیر انجمن قطعهسازان میگوید میانگین سود قطعه سازان در چند سال گذشته به زیر پنج درصد رسیده كه كمی بیش از یك سوم میانگین جهانی میشود.
ساسان قربانی برای اثبات ادعای خود میگوید: ببیند در سالهای گذشته هیچ قطعهساز جدیدی وارد بازار نشده است و این یعنی نبود توجیه اقتصادی برای سرمایهگذاری.
سهم آزادسازی قیمت
در ده سال گذشته ملزومات تولید قطعات 600 درصد مشمول تورم شده اما كل افزایش قیمت خودرو در این مدت 33 درصد بود. اینها سخنان رئیس انجمن سازندگان قطعات و مجموعههای خودروست. گلوردی گلستانی از عدم توازن این دو عدد انتقاد میكند تا نشان دهد در صورت آزادسازی قیمت خودرو، آنها سهم اصلی را میخواهند.
قطعهسازان بر اساس قراردادهایی كه با شركتهای تامین ساپكو، سازهگستر و مگاموتور دارند یعنی تعداد قطعه تولیدی پول میگیرند اما همین قطعه سازان اگر با رنوپارس كار كنند كه وظیفه تامین قطعات تندر90 را دارد با هر افزایشی در قیمت مواد اولیه، قیمت قطعه را گران میكنند. این شناور شدن تا امروز دستكم یك حسن داشته و آن كیفیت خوب قطعات تندر90 است.
قطعاتی كه هیچگاه در آن از مواد اولیه كم ارزش استفاده نمیشود. حالا آزاد سازی قیمت خودرو باعث شده بحث آنالیز قیمت قطعات از سوی رئیس انجمن به شكل جدیتری بیان شود.
قطعهسازان همچنین با توجه به مشكلات مالی كه دارند یك برنامه دیگر را هم اولویت خود خواندهاند: حضور در بازار خدمات پس از فروش؛ بازاری كه مفت از كف آنها رفته و چینیها حاكم اصلی هستند. ظرفیتهای خالی و سود خوب این بازار باعث شده قطعهسازان شعار برداشتن دیوار بین قطعه ساز، خودروساز، فروش و خدمات پس از فروش را سر دهند.
آنها میدانند گرچه وزیر از صادرات قطعه حمایت جدی می كند اما طراحی قدیمی محصولات خودروسازان آنها را در صادرات ضعیف كرده و بهتر است اقبال خود را در خدمات پس از فروش بجویند.
ابتكار بانكی
خبر جدید را هم بخوانید: قطعه سازان با بانكها مذاكر كردهاند.
موضوع دریافت طلبها از خودروسازان با پل بانك است. در این روش كه مورد توافق چند بانك، خودروساز و قطعهساز است، قطعه ساز برای دریافت طلب خود از خودروساز به بانك مراجعه میكند. با كسر یك و نیم تا دو درصد از كل تعهدات، این مبلغ در اختیار قطعهساز قرار میگیرد. تا سه ماه بهره بر عهده قطعهساز است اما پس از آن خودروساز باید بهره بدهد یا پول را تصفیه كند. سقف زمانی شش ماه است و دلیل اینمكانیزم محدودیت دریافت وام خودروساز از بانك است.
شاپور سامعی عضو هیات مدیره انجمن قطعهسازان در این مورد میگوید موضوع فوق به اطلاع وزیر رسیده است و در جلساتی در مجلس و بانك مركزی برای نهایی كردن آن داریم. در صورت توافق نهایی قطعهسازان میتوانند به بانكهای مشخص شده مراجعه كرده و كل طلب خود را یكجا دریافت كنند. بدین ترتیب قطعه سازان حتی صفر روزه میتوانند نقدینگی مورد نیاز خود را تامین كنند و همین راه را برای گردش نقدینگی و سرمایهگذاری های جدید باز خواهد كرد.
صحبت با وزیر
قطعهسازان از نام وزارتخانه جدید استقبال میكنند. نامی كه با صنعت شروع و به تجارت ختم میشود. آنها با وزیر در مورد نقیدنگی، بانكها، مشكلات ارزی، مشكلات پرداخت، تحریم، تورم، تاثیر هدفمند شدن یارانهها بر قیمت تمام شده، بسته حمایتی، انرژی و سوخت، گشایش اعتبار، ورود كالا از خارج و بسیاری موارد دیگر سخن گفتند. مشكلاتی كه صنایع دیگر نیز كم و بیش با آن مواجهند. بزرگترین شبكه خصوصی صنعت خودرو حالا امیدوار است.
آنها تقریبا با هر حركتی امیدوار میشوند. سرعت حركت آنها در افزایش دانش فنی، ورود تكنولوژی، تولید روز جهانی و دیگر مسائل كاهش یافته است. آیا موفقیتهای جدید در انتظار آنهاست؟ باید كمی منتظر ماند.
کد خبر 5959
نظر شما