پرشین خودرو: معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: تولید پراید و پژو ۴۰۵ تا زمانی که جایگزین مناسبی برای آنها در نظر گرفته شود، ادامه پیدا می کند.
محمدرضا فیاض در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران، درباره مباحث مطرح شده مبنی بر توقف تولید پراید و پژو ۴۰۵ اظهار داشت: در مورد تولید خودرو ۲ اصل وجود دارد؛ نخست کشش بازار و دوم رعایت استانداردها است؛ بر همین اساس، خودروی پژو ۴۰۵ استانداردهای لازم را دارد و مردم نیز مایل به استفاده از آن هستند؛ بنابراین درست نیست تا زمانی که جایگزینی برای آن پیدا نکرده ایم، مردم را از مصرف آن محروم نماییم. به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از مهر، وی با بیان اینکه درباره پراید نیز همین مسائل مطرح است، افزود: به محض اینکه جایگزین مناسبی برای این خودروها پیدا شود که هم استانداردهای لازم را داشته باشند و هم مردم آن را بپذیرند، تولید این دو خودرو متوقف خواهد شد.
فیاض ادامه داد: قطعاً باید تلاش کنیم جایگزین خوبی برای این خودرو به بازار بیاید؛ اما به هیچ عنوان نمی توانیم به مردم بگوییم از این خودروها استفاده نکنند.
معاون توسعه مدیریت، منابع و استانهای وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین در واکنش به مباحث مطرح شده مبنی بر اینکه مسئولان و دولت، سلیقه مردم را تعیین می کنند و چرا خودروهای واردشده به ناوگان تاکسیرانی از نوع هیبریدی نبوده است، با اشاره به اینکه ۴۰ هزار خودرویی که اخیراً در چرخه ناوگان تاکسیرانی کشور تعویض شده، همه پژو نبوده است، افزود: اغلب این خودروها سمند بوده و ما به هیچ عنوان به مردم نگفته ایم که کدام یک از این خودروها را خریداری کنند؛ بلکه خرید این خودروها کاملاً با اختیار خود آنها بوده و ما برای هر دو خودرو، تسهیلات یکسانی را در نظر گرفته بودیم.
وی اظهار داشت: این تاحدی بی انصافی است که گفته شود مسئولان و وزارت صنعت ذائقه مردم را در زمینه خودرو تعیین می کنند؛ بلکه مصرف کنندگان آزاد هستند با اختیار خود هر خودرویی را که دوست دارند، انتخاب کرده و سوار شوند.
فیاض با بیان اینکه عمده تکنولوژی خودروهای هیبریدی نیز متعلق به ایالات متحده آمریکا است، افزود: این خودروها تکنولوژی پیچیده ای دارند و ما تا زمانی که خودمان بتوانیم بر این تکنیک ها تسلط پیدا کنیم و آنها را پیاده کنیم، این محصولات وارد چرخه تولید ما می شوند؛ اما در حال حاضر امکانات آنها از نظر فنی و مالی برای کشور، صنعت و مردم فراهم نیست.
معاون توسعه مدیریت، منابع و استانهای وزارت صنعت، معدن و تجارت در بخش دیگری از سخنان خود درباره کاهش تعرفه واردات ۸ کالای اساسی افزود: این تصمیم با هماهنگی کامل دستگاههای ذیربط گرفته شده و وزارت جهاد کشاورزی یکی از اعضای کمیسیونی بوده که این تصمیم را گرفته است.
فیاض با بیان اینکه ما کمک می کنیم تعرفه ها در جهت ارتقاء تولید داخل باشد و نه واردات، افزود: صادرات و واردات یک طرف مسئله است و در طرف دیگر، بحث تنظیم بازار مطرح است که اهمیت خیلی ویژه ای دارد.
وی با بیان اینکه ۸۰ میلیون نفر مصرف کننده در کشور وجود دارد، گفت: گاهی به تناسب شرایط زمانی، احساس می شود که اگر یک محصول به موقع به بازار تزریق نشود، مصرف کننده زیان می کند. ضمن اینکه مصرف کنندگان و تولیدکنندگان هر دو مورد توجه دولت هستند تا به هیچ کدام از آنها آسیبی وارد نشود.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه تراز تجاری بخش کشاورزی جز در یکی دو بخش در سال های اخیر مثبت بوده است، ادامه داد: در سالیان اخیر به دلیل افزایش صادرات بخش کشاورزی، تنظیم بازار اهمیت بیشتری یافته و به خاطر نوساناتی که وجود داشت، برنامه هایی برای تنظیم بازار انجام شد.
کد خبر 67215
نظر شما