به گزارش پرشین خودرو، به نقل از گمرک ایران ؛ سرهنگ توکلی با اشاره به اینکه سازمانهای مذکور در یک همکاری نزدیک موفق به شناسایی باند قاچاق کالا شدند، گفت: با هماهنگی بالایی که بین این سازماها وجود دارد و با مجوزهای قضایی، حامل اسناد و مدارک و متعاقباً صاحبان کالا در مراحل بعدی دستگیر شدند.
وی افزود: با توجه به تعامل و هماهنگی کامل بین گمرک، ناجا و مراجع قضایی، مبارزه با قاچاق کالا با شدت ادامه خواهد داشت و قاچاقچیان روی آرامش نخواهند دید.
رئیس آگاهی نیروی انتظامی بندرعباس تأکید کرد: با راهاندازی سامانه جامع امور گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی در گمرک و حذف سیستمهای کاغذی، علاوه بر افزایش تعامل بین دستگاهی برای استعلام و شناسایی محمولههای مظنون به قاچاق، در حوزه وصول عوارض و درآمدهای گمرکی نیز موفقیتهای خوبی حاصل شده است.
وی افزود: همکاری و هماهنگی بسیار خوبی بین گمرک و نیروی انتظامی و مراجع قضایی در استان هرمزگان وجود دارد و چنانچه سازمانهای دخیل دیگر که شمار آنها بیش از 20 سازمان است اصطلاحاً پای کار بیایند، رصد کالاها هم در مبدأ و هم مقصد آسانتر خواهد شد و اقدامات مؤثرتری در زمینه مبارزه با قاچاق انجام خواهد شد.
سرهنگ توکلی کشف اخیر محمولههای لاستیک قاچاق در بندرعباس را با کمک سامانه جامع امور گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی در گمرک امکانپذیر خواند و با اشاره به آخرین شهید نیروی انتظامی در راه مبارزه با قاچاق کالا، بر عزم راسخ نیروها و سازمانهای ذیربط با پدیده شوم قاچاق کالا تأکید کرد.
توضیح گمرک درباره پرونده قاچاق
گمرک ایران هم اعلام کرد این سازمان شاکی پرونده قاچاق لاستیک بوده و در آبان سالجاری به مراجع ذیصلاح اعلام جرم شده است.
گمرک ایران در واکنش به پرونده قاچاق لاستیک در بندر شهیدرجایی اعلام کرد: شاکی پرونده قاچاق لاستیک گمرک بوده و در آبان ، موضوع این پرونده به محاکم قضایی اعلام جرم شده است.
پس از بررسی ها در همان زمان مشخص شد که صاحب کالا با دستکاری و جعل بارنامه، ترخیصیه و قبض انبارهای اسکن شده در سیستم جامع امور گمرکی نام کالا و تعرفه را حذف و در گواهی مبدأ، برگه و فهرست عدلبندی کالا را به کائوچوی طبیعی تغییر داده و با جعل و استفاده از اسناد مجعول اقدام به قاچاق سازمان یافته کرده است.
با توجه به جزئیات عمل ارتکابی شامل دستکاری در اسناد اسکن شده در سامانه جامع امور گمرکی مربوط به تعداد ده فقره اظهارنامه و مغایرت آن با بارنامههای ارسالی از سیستم هوشمند امور گمرکی علاوه بر تحقق جرم جعل و استفاده از سند مجعول، منطبق با بند «ز» ماده 1 و بند «پ» ماده 2قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز بر علیه صاحب کالا اعلام جرم شده است.
گمرک ایران از مراجع ذیصلاح درخواست نموده است تا متهمین به اتهام جرم جعل و استفاده از سند مجعول و نیز از باب قاچاق کالا وفق مواد قانونی قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب سال 92 به جرم قاچاق سازمان یافته به پرداخت حداکثر جریمه مقرره و مجازات جرم جعل و استفاده از سند مجعول و سایر مجازاتهای تتمیمی و تکمیلی محکوم شوند.
همانگونه که مشخص است کشف این قاچاق سازمان یافته به کمک اطلاعات مندرج در سامانه جامع گمرکی و با همکاری بسیار خوب نیروی انتظامی صورت گرفته است و باید توجه داشت قبل از این به دلیل نبود سامانههای الکترونیکی کشف باندهای قاچاق سازمان یافته امکانپذیر نبوده و با راهاندازی این سامانه امکان دسترسی به اطلاعات فراهم گردیده و منجر به کشف قاچاق سازمان یافته شده است که نباید این دستاوردها با سیاهنمایی برخی رسانهها نادیده گرفته شود.
ضمن اینکه با مکانیزه شدن کنترل قبوض انبار در بندر شهیدرجایی از هفته گذشته، قبوض انبار کاغذی حذف و تبادل اطلاعات با انبارهای بندر به صورت الکترونیکی صورت میپذیرد و این اقدام موجب میشود که امکان جعل و سوءاستفاده از قبض انبار از میان برود و در حین اظهار از تخلفات مشابه پیشگیری به عمل آید.
واحدمرکزی خبر
نظر شما