به گزارش پرشین خودرو، عباس کاظم پور با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای تامین سوخت در ایام نوروز گفت: کارگروه در ستاد و همه استان ها تشکیل شده است که اقدامات مناسب و لازم را برای تامین سوخت در نوروز انجام می دهد.
وی تصریح کرد: از ابتدای دهه سوم اسفند ماه همه نیروهای ستادی فعالیت مضاعفی را آغاز کردند تا زمینه پاسخگویی بهنگام و به موقع برای نیازهای مردم در سراسر کشور به سوخت فراهم شود.
مدیر عملیات شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران تاکید کرد: در تمامی جایگاههای ارائه سوخت در سراسر کشور اطلاعات کامل و شماره های مورد نیاز از نیروهای ستادی و گروههای پایش قرار داده شده است تا در صورت لزوم این نیروها پاسخگوی نیازها، مشکلات و مسائل مردم باشند.
کاظم پور درباره راههای مستقیم ستاد نظارت بر توزیع سوخت در سراسر کشور گفت: مردم می توانند با شماره 09627 تماس بگیرند و در صورت لزوم نیازها و مسائل خود را مطرح کنند.
وی افزود: گروههای 400 گانه نظارتی حتی در صورتی که هموطنان با اتمام سوخت روبرو شوند، می توانند زمینه سوخت رسانی به هموطنان نیازمند را در راه های مواصلاتی فراهم کنند.
وی گفت: در ایام نوروز تمام مدیران و کارکنان ستادی و عملیاتی بصورت نوبتی و کشیک در ستادهای استانی حضور خواهند داشت تا در زمینه تامین سوخت برای مردم مشکلی به وجود نیاید.
مدیر عملیات شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران تصریح کرد: با توجه به افزایش مصرف سوخت در نوروز تدابیر لازم برای ذخیره سوخت لازم اندیشیده شده است و ذخایر بصورت منطقه ای و مدیریت شده قرار دارد و در مواقع لازم از آنها استفاده خواهد شد.
سال 95 سال افزایش 400 هزار بشکه ای صادرات نفت
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی گفت: امسال صادرات فرآورده های نفتی با رشد بالای 50 درصد روبرو بود و ما در این سال روزانه بیش از 400 هزار بشکه نفت افزایش صادرات داشتیم.
ریاحی در گفتگو با خبرنگاران درباره دیگر اقدامات این شرکت در سال 95 افزود: ورود شرکت های صاحب صلاحیت و با نشان در زنجیره توزیع فرآورده های نفتی یکی دیگر از مهمترین اقدامات در حوزه توزیع دراین سال بود.
وی تاکید کرد: موفقیت دولت در زمینه لحاظ کردن ملاحظات زیست محیطی تاثیرات مطلوبی را در هوای کلانشهر ها به ویژه شهر تهران به وجود آورد و توزیع بنزین و گازوئیل با کیفیت یورو در شکل گیری این وضعیت موثر بود.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی گفت: ما در حوزه نفت و گاز روزانه 45 میلیون لیتر در بخش حمل و نقل و 36 میلیون لیتر دربخش غیر حمل و نقل روزانه توزیع می کنیم که در مقایسه با مدت مشابه پارسال 2و شش دهم کاهش نشان می دهد.
وی همچنین گفت: در حوزه بنزین نیز ما روزانه 74 میلیون و 200 هزار بشکه توزیع داریم که در مقایسه با مدت مشابه پارسال 5.1 درصد رشد داشته است.
ریاحی درباره توزیع روزانه نفت سفید نیز گفت: در این حوزه نیز روزانه هشت میلیون لیتر توزیع می شود که در مقایسه با مدت مشابه هفت و نیم درصد کاهش داشته است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی درباره نفت کوره ای نیز گفت: ما روزانه 14 میلیون لیتر نفت کوره توزیع می کنیم که این مقدار 46.2 درصد در مقایسه با مدت مشابه پارسال کاهش داشته است.
وی درباره توزیع گاز CNG نیز گفت: شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی روزانه 21 میلیون متر مکعب گاز از طریق 82 جایگاه پست در سراسر کشور توزیع می کند که این میزان پنج درصد درمقایسه با مدت مشابه افزایش داشته است.
ریاحی درباره میزان واردات بنزین نیز گفت: هم اکنون 12 میلیون لیتر بنزین وارد کشور می شود و ما برای تامین نیازهای خود به این فرآورده نفتی علاوه بر واردات از ذخایر استراتژیک نیز در مواقع لزوم استفاده می کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی درباره میزان ذخایراستراتژیک بنزین کشور گفت: این میزان هم اکنون یک میلیارد لیتر است و ما تلاش داریم با حفظ این میزان از ذخایر در تامین بنزین مورد نیاز کشور اطمینان خاطر داشته باشیم.
ریاحی با اشاره به افزایش فروش ارزی نفت تصریح کرد : فروش ارزی روزانه نفت کشور 2 میلیون 800 هزار بشکه بوده است که به صورت میانگین در سال 95 ما روزانه 2 میلیون 300 هزار بشکه نفت صادر کرده ایم.
وی سال 95 را در زمینه تامین سوخت به ویژه برای نیروگاه های برق سال بسیار سختی را توصیف کرد و افزود: به دلیل زمستان زودرس و قطع گاز ترکمنستان در اول ژانویه با مشکلات بسیاری روبرو شدیم اما تلاش شد با مدیریت منابع و تلاش فرآوان شکاف میان میزان توزیع و مصرف برطرف شود به خصوص که میزان مصرف خانگی در این ایام به 520 میلیون مکعب در روز رسید.
وی یکی از دلایل بروز این مشکل را ذخیره سازی کم بیان کرد و گفت: به دلیل فراهم شدن صادرات گاز ما ذخیره سازی مناسب انجام نداده بودیم اما تلاش کردیم با بهینه سازی مصرف این مشکل برطرف شود.
ریاحی گفت: هم اکنون 85 درصد سوخت مورد نیاز نیروگاههای برق از گاز طبیعی و 15 درصد از سوخت مایع تامین می شود که ما تلاش داریم نیاز به سوخت مایع را به پنج درصد برسانیم .
ریاحی درباره اقدامات انجام شده در زمستان جاری گفت: باید به نوعی کار هدایت می شد تا برق کشور قطع نشود و ما با پیش بینی مشکلات بخصوص در سه ماه آذر، دی و بهمن مشکلات را به حداقل رساندیم.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی درباره میزان مصرف سوخت نیروگاه ها به ما گفت: نیروگاه ها در این سه ماه دو میلیارد و 735 میلیون لیتر گاز مصرف کردند این در حالی است که در هشت ماه ابتدایی سال این میزان مصرف 2 میلیارد و 66 میلیون لیتر بود.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی چهارم آذر امسال را به عنوان پرمصرف ترین روز سال معرفی کرد و گفت : در این روز مصرف سوخت کشور بالغ بر 75 و نیم میلیون لیتر بود.
ریاحی درباره اقدامات صورت گرفته برای رفع مشکلات و کنترل مصرف نیز گفت: برنامه ریزی برای کنترل مصرف ، اعمال نوبت های کاری، برداشت مدیریت شده از منابع قطع بخش از صادرات نفتی و گاز و استفاده از ظرفیت بخشی از پروژه ستاره خلیج فارس در این چارچوب صورت گرفت.
وی همچنین با تشکر از استانداری ها و شرکت توانیر اضافه کرد: هماهنگی های خوبی در چارچوب تامین برق مورد نیاز کشور در مجموعه استانداری ها و شرکت توانیر صورت گرفت و امیدواریم با مدیریت لازم این هماهنگی ها برای سال آینده نیز انجام می شود.
ریاحی گفت: ما تلاش داریم با اقداماتی نظیر احداث خط ری - ماهشهر ظرفیت صادرات را افزایش دهیم.
ریاحی درباره اقدامات صورت گرفته درباره برند های صاحب نشان نیز گفت: از 81 پرونده درخواست برنده صاحب نشان 43 شرکت مورد تایئد قرار گرفته اند که در میان آنها شرکت های بزرگی مانند نفت تهران، تبریز، اصفهان قرار دارند و ما تلاش داریم با فعال کردن شرکت های صاحب نشان در حوزه توزیع نظام کارمزدی را تبدیل به نظام حق العمل کاری کنیم.
افزایش بهای جهانی محصولات اساسی، نویدبخش روزهای بهتر بورس
افزایش بهای جهانی محصولات اساسی، نویدبخش روزهای بهتر بورس و بازار سرمایه در سال 1396 است.
علی اسلامی بیدگلی، کارشناس ارشد بازار سرمایه با بیان این مطلب به پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، گفت: روزهای آغازین سال جاری را با انتظارات و خوش بینی ناشی از اتفاق خوش یمن برجام آغاز کردیم و طبیعتا در ماه های آغازین سال، بازار سرمایه روزهای بهتری را تجربه کرد که با گذر زمان، رفته رفته این روند متوقف شد.
وی افزود: در زمان بروز هر اتفاق مثبتی در بازار سرمایه دسته ای از افراد با خوش بینی بیش از حد به انتظارات کوتاه مدت رشد دامن می زنند و هجوم این دسته از سرمایه گذاران باعث متورم شدن تقاضا در مقابل عرضه می شود و همین امر باعث شد بازار در ماه های آغازین سال با یک روند نسبتا هیجانی مواجه شود.
بیدگلی ادامه داد: اما رفته رفته با واقع بینی در پیامدهای برجام به ویژه در مورد زمان بر بودن تاثیر این اتفاق ها در اقتصاد بنگاه ها اندکی از این خوش بینی ها کاسته شد و به مرور بازار با تفکر در افزایش قدرت سودآوری بنگاه ها با یک عقلانیت نسبی نسبت به تصمیم گیری ها اقدام کرد و طبیعتا روند صعودی متوقف شد و در برخی از مقاطع هم شاهد رکود نسبی در بازار شدیم.
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: بخش عمده ای از این خوش بینی ها مربوط به صنعت پتروشیمی و شرکت های خدماتی بود که در ماه های آغازین سال شاهد بیشترین حجم رشد در این صنایع بودیم و به مرور با توجه به اینکه واقع بینی ایجاد شد روند این بنگاه ها روند نزولی را به خودش گرفت و طبیعتا بازار را هم دچار رکود نسبی کرد.
وی در ادامه افزود: همزمان به دلیل تغییر گزارشگری در بانک ها به تدوین صورت های مالی بر اساس استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی IFRS ما شاهد تبدیل شدن سود به زیان در بانکی ها بودیم و توقف طولانی مدت نماد این دسته از شرکت ها که بعضا بیش از شش ماه طول کشید باعث کم رونقی و کم اعتمادی در بازار سرمایه شد. به ویژه اینکه این دسته از شرکت ها شرکت هایی بودند که معمولا سرمایه گذاران ریسک گریز نسبت به سرمایه گذاری در این دسته از شرکت ها اقدام می کردند.
این استاد دانشگاه درباره ماه های پایانی سال گفت: افزایش بهای جهانی محصولات اساسی از جمله نفت، محصولات پتروشیمی، کامودیتی ها و معدنی ها نوید بخش روزهای بهتر در سال 96 است.
وی در ادامه افزود: خوشبختانه با افزایش بهای نفت و افزایش ظرفیت تولیدی و فروش نفت و میعانات گازی در ایران انتظار می رود که درآمد مالی دولت به میزان قابل ملاحظه ای بهبود یابد و در نتیجه این دسته از شرکت هایی که طرف مالی دولت هستند روزگار بهتری را در سال 96 تجربه کنند.
اسلامی بیدگلی تصریح کرد: قیمت سایر محصولات اساسی در بازارهای جهانی قاعدتا به دلیل موضع گیری های متفاوتی که در آمریکا و سایر کشورهای اقتصادی آمریکا و چین در حال اتخاذ است ممکن است دچار نوسانات قابل توجه شود اما تصور این است که از میانگین قیمت های سال 95 بالاتر باشد. بنابراین انتظار می رود که شرکت ها میزان تحقق بودجه بهتری را در سال 96 تجربه کنند.
رئیس هیات مدیره شرکت مشاور سرمایه گذاری آرمان آتی با بیان این اتفاقات مثبت به نزدیک شدن انتخابات ریاست جمهوری دوره بعد نیز اشاره کرد و گفت: در زمانی که نزدیک به انتخابات هستیم معمولا سرمایه گذاران نه در ایران بلکه در تمام بازارهای مالی دنیا با احتیاط نسبت به سرمایه گذاری تصمیم گیری می کنند.
وی افزود: آمارها نشان می دهد که معمولا در سال های انتخابات متوسط سرعت گردش معاملات نسبت به سالهای قبل از آن کاهش پیدا می کند و از این بعد باید انتظار کاهش حجم معاملات در بازار همچنین اعلام محتاطانه بودجه های شرکت ها را داشته باشیم.
وی در بخش پایانی گفتگو با "سنا" تصریح کرد: از بررسی مجموع عوامل اینگونه برداشت می شود که چنانچه بازار پول اجازه بدهد بازار سرمایه در سال 96 بتواند روزگار بهتری را نسبت به سال 95 داشته باشد.
واحدمرکزی خبر
نظر شما