پرشین خودرو: یک مقام مسئول اعلام کرد: با دستور رستم قاسمی وزیر نفت برای نصب کنتورهای جرمی مشکل اختلاف در چگالی و حجم فروش گاز طبیعی در جایگاههای CNG به طور کامل مرتفع می شود.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از مهر، اردشیر دادرس درباره وضعیت فروش گاز طبیعی به جایگاههای عرضه CNG با بیان اینکه در حال حاضر با مذاکرات انجام گرفته بین انجمن صنفی CNG و شرکت ملی گاز بخش عمده ای از مشکلات مرتفع شده است، گفت: یکی از مهمترین مشکلات در این بخش اختلاف نظر با شرکت ملی گاز در خصوص نصب کنتور و میتیرینگ های گاز در جایگاههای CNG بوده است.
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی CNG با اعلام اینکه اخیرا وزیر نفت دستوری مبنی بر نصب کنتورهای جرمی را برای جایگاههای CNG صادر کرده است، تصریح کرد: پیش بینی می شود با نصب کنتورهای جرمی در جایگاههای گاز اختلافات بخش خصوصی و دولت در گاز عرضه شده به این بنگاههای اقتصادی از بین برود.
این مقام مسئول با یادآوری اینکه در شرایط فعلی هر متر مکعب گاز طبیعی عرضه شده به جایگاههای CNG به قیمت 260 توماتن به ازای هر متر مکعب فروخته می شود، اظهار داشت: هم اکنون بالاترین قیمت گاز در بین کل کشورهای جهان در ایران به جایگاههای CNG فروخته می شود.
وی با بیان اینکه با توجه اینکه ایران دومین دارنده ذخایر گاز جهان بوده و از این رو قیمتهای فعلی فروش گاز به جایگاههای CNG خیلی بالا و گران به نظر می رسد، بیان کرد: با در نظر گرفتن حجم ذخایر گاز ایران قیمت فعلی عرضه گاز به بخش حمل و نقل بسیار بالا است.
دادرس با اشاره به قیمت 70 تومانی گاز فروخته شده به صنایع کشور، افزود: از سوی دیگر با نصب و راه اندازی کنتورهای جرمی با هزیه 7 تا 10 میلیون تومان، اختلاف وزنی گاز به دلیل اختلاف چگالی این حامل انرژی در بخشهای مختلف کشور از بین می رود.
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی CNG در پایان با تاکید بر اینکه در حال حاضر حاضر در استانهای مختلف قبوض متفاوتی برای جایگاه داران CNG صادر کمی شود، خاطرنشان کرد: با نصب و راه اندازی کنتورهای جرمی در جایگاههای CNG این مشکل به طور کامل مرتفع می شود.
در حال حاضر یکهزار و 788 جایگاه CNG در سطح استانهای مختلف کشور فعال است که ظرفیتی برای عرضه روزانه حدود 30 میلیون متر مکعب سوخت به خودروهای دوگانه سوز کشور فراهم شده است.
پیش بینی می شود تا پایان سالجاری تعداد کل جایگاههای CNG کشور از مرز دو هزار باب عبور کند که در این صورت امکان عرضه بیشتر این حامل انرژی به عنوان سوخت جایگزین بنزین فراهم می شود.
در حال حاضر تعداد نازل های راه اندازی شده در سراسر کشور بیش از 10 هزار و 200 مورد است و با احتساب تولید و تبدیل خودروهای دوگانه سوز در دو بخش تبدیل کارگاهی و تولید کارخانه ای، هم اکنون حدود 2 میلیون و 600 هزار خودروی گازسوز در کشور وجود دارد.
کد خبر 7501
نظر شما