به گزارش«پرشین خودرو»، دوباره وزارت ارتباطات از انتقال سرورهای تلگرام به ایران خبر داد و دوباره مدیران تلگرام خبر را تكذیب كردند. اصرار واعظی و معاونانش بر انتشار خبر انتقال سرورهای تلگرام به ایران در هفتههای گذشته همواره با تكذیب پاول دوروف مواجه شده اما همچنان ادامه پیدا كرده است.
روز گذشته باز هم واعظی بر صحت خبر انتقال سرورها پافشاری كرد و باز هم كاربران و خبرنگاران رسانههای بینالمللی به سراغ حساب كاربری دوروف در توییتر رفتند و باز هم او مخاطبان را ارجاع داد به توضیحاتی كه هفته گذشته در یادداشتش در كانال تلگرامیاش منتشر كرده بود. یادداشتی كه تاكید میكرد سرورها هرگز به كشور دیگر منتقل نمیشوند اما این امكان وجود دارد كه CDNهای این شبكه پیام رسان با هزینه كشورها برای ارتقای سطح خدمات دهی و افزایش سرعت انتقال اطلاعات، در كشورهای دیگر مستقر شوند.
محمود واعظی وزیر پر خبر این روزهای كابینه روحانی روز گذشته در خصوص تلگرام گفت: «كار بزرگی انجام شده است به نحوی كه برای كانالهای پرظرفیت و كانالهایی كه مراجعه زیادی دارد، تلگرام سرور خود را به ایران آورده است و روی آن CDN نصب كرده است. هماكنون كار در حال انجام است و این شروع یك كار بزرگ است و من فكر میكنم باید اجازه دهیم همین سیاست كه بین ما و مدیر تلگرام توافق شده است پیش برود.
ما گام به گام در این زمینه پیش میرویم و امیدواریم همان طور كه وعده كردیم انتقال سرورهای تلگرام به ایران به نتیجه برسد. مذاكرات با این شبكه پیامرسان نتیجه داده است و موضوع، یكطرفه نیست. اینكه تلگرام در ایران در حال نصب CDN است نتیجه توافقات ما و تلگرام است.» واعظی همچنین با گلایه از صحبتهای اخیر برخی مسوولان درباره انتقال سرورهای تلگرام به كشور گفت: «برخی با حرفهای غیرتخصصی خود در به انجام رسیدن مذاكرات ما اختلال ایجاد كردند. اجازه بدهید تا ما گام به گام مذاكراتمان را پیش ببریم.» یك هفته پیش بود كه اظهارات جهانگرد معاون وزیر ارتباطات در خصوص پذیرش انتقال سرورهای تلگرام از سوی مدیران این شركت به ایران، جنجال آفرید، اما وزیر ارتباطات این خبر را تصحیح كرد و گفت همچنان در حال مذاكرهاند، جهانگرد هم دقایقی بعد جمله خود را تكذیب (اصلاح) كرد و گفت در هیات مذاكرهكننده حضور ندارد و مسوولان باید در این خصوص اطلاعرسانی كنند.
همان روز هم پاول دوروف هم در حساب توییتریاش و هم در كانال تلگرامیاش اعلام كرد تلگرام هیچ تصمیمی برای انتقال سرورها به ایران ندارد. اما دو روز بعد دوروف اعلام كرد با استقرار CDNهای تلگرام به ایران موافق است. و در پرسش و پاسخی كه در این زمینه منتشر كرد اعلام كرد: «ما وارد هیچ توافق یا تفاهمی با دولتها در این مورد نشدهایم. ما هیچگاه سرورهایمان را به كشوری دیگر انتقال نمیدهیم. تنها هدف استفاده از CDNها این است كه كیفیت اتصال در مناطق با تقاضای بالا، كه تلگرام نمیتواند سرورهای خود را به آنجا منتقل كند، با روشی ایمن، افزایش یابد.»
در هفتههای اخیر علاوه بر اختلاف نظر بین مسوولان وزارت ارتباطات و تلگرام، واعظی با مسوولان كارگروه تعیین مصادیق مجرمانه و دادستان كل كشور نیز اختلاف نظر داشت و محور این اختلافات موضوع اعمال نظارت بر فعالیت كاربران در تلگرام بود. حال به نظر میرسد در این واپسین روزهای وزارت محمود واعظی، وزیر قصد دارد پاسخ تمام مخالفان را با انتشار اخباری ولو اشتباه، بدهد و استقرار CDNها را با انتقال سرورها یكی بداند و مسوولان كمیته فیلترینگ را خیال آسوده كند از توان اعمال نظارت بر تلگرام. از سویی هم این احتمال وجود دارد كه مدیرعامل تلگرام تمام اطلاعات مربوط به مذاكراتش با طرف ایرانی را رسانهای نكند و ترجیحش این باشد كه فعلا كاربران چند ده میلیونی خود را در ایران با این تكذیبها حفظ كند.
به هر روی كاربران ایرانی همچنان كه اخبار اصرار و انكار و اختلاف نظرهای طرفین این دعوا را در میان كانالهای تلگرامی دنبال میكنند، به فكر شبكهای جدید و امن و بیحاشیه هم هستند تا در نخستین فرصت از تلگرام كوچ كنند. چرا كه با استقرار CDNها و تلاش مسوولان ایرانی برای اعمال نظارت و كنترل بر این شبكهها، در آینده این احتمال وجود دارد كه شاهد اختلالهایی در این شبكه پیام رسان باشیم. هر چند كه مدیرعامل تلگرام اعلام كرده است: «در صورتی كه مقامات رسمی اقدامی در جهت پاك كردن یا سانسور محتوای آنها انجام بدهند، كاربران میتوانند به نسخه اصلی این محتوا در سرورهای تلگرام در اروپا دسترسی داشته باشند.
بنابراین امكان سانسور وجود نخواهد داشت.» اما بیاعتمادی همان چیزی است كه در این نزاع مجازی طرف ایرانی و طرف روس شبكه تلگرام، نصیب كاربران این شبكه شده است. اگرچه جهرمی معاون وزیر ارتباطات و مدیرعامل زیرساخت گفته: «متاسفانه برخی ایرانهراسی را در فضای مجازی رواج میدهند و اینطور ترویج میكنند كه ما با انتقال سرورهای تلگرام به ایران به دنبال دسترسی به اطلاعات شهروندان و جاسوسی هستیم. تاكید رییسجمهور به عنوان رییس شورای عالی فضای مجازی حفظ حریم خصوصی مردم و دسترسی آزاد به اطلاعات است.»
منبع: برترین ها
نظر شما