کد خبر 83383
۸ آبان ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۶
رانندگانی که قربانی میگیرند

پرشین خودرو: به راستی چرا این جنون سرعت در بین برخی از رانندگان وجود دارد؟ مگر یک کمربند ایمنی بستن چقدر وقت و زمان می‌گیرد که با نبستن آن جان خود را در معرض خطر قرار می‌دهیم.

به گزارش پرشین خودرو، به نقل از ایسنا، هر چند مدت یک بار خبرگزاری‌ها و رسانه‌های خراسان‌جنوبی تیتر می‌زنند که جاده‌های خراسان‌جنوبی باز هم رنگ خون گرفت و یا بیان می‌ کنند که جاده‌های استان باز هم قربانی گرفت و همه این‌ها خبر از یک تصادف خونین دیگر و جان باختن هم استانی عزیزی دارد.

در سال‌های اخیر تلاش‌های متعددی برای فرهنگ‌سازی در امر ترافیک و اصلاح سبک زندگی ایرانیان شده است اما با همه این تلاش‌ها باز هم شاهد تصادفاتی چون تصادف خونین چند روز گذشته در جاده اسدیه در خراسان‌جنوبی هستیم که در آن سرعت غیر مجاز موجب جان باختن چند هم استانی شد.

به راستی چرا این جنون سرعت در بین برخی از رانندگان وجود دارد؟ قرار است به کدام هدف برسیم که برایش خانواده‌ای را داغدار عزیزی می‌کنیم؟ مگر یک کمربند ایمنی بستن چقدر وقت و زمان می‌گیرد که با نبستن آن جان خود را در معرض خطر قرار می‌دهیم؟

در این گزارش نگاهی به چرایی عدم اصلاح سبک زندگی در حوزه رانندگی و رخ دادن این تصادفات خونین داریم.

حجت‌الاسلام علیرضا حسینی امام جمعه درمیان در این زمینه  گفت: اینکه برای هنگامه سفر دعای معروفی وارد شده، نشان دهنده این است که دین نسبت به سفر، راکب و مرکوب بی نظر نیست و به چگونه سفر کردن نگاه ارشادی و راهنماگونه دارد.

وی اظهار کرد: متأسفانه در بحث اصلاح سبک زندگی در حوزه رانندگی تمرکز بر بحث جریمه است، در حالی که به نظر می‌رسد اگر کاهش آمار تصادفی در سال‌های اخیر رخ داده ، ارتباطی با افزایش جریمه‌ها نداشته است.

امام جمعه درمیان با اشاره به اینکه برخی از برنامه‌ها در کاهش آمار تصادف تأثیر نداشته، بیان کرد: به عنوان مثال پلیس در برخی از محورهای شناخته شده استان کمین می‌کند تا اگر راننده‌ای سرعت و سبقت غیر مجاز داشت، اعمال قانون کند در حالی که این مکان‌ها شناخته شده هستند و همه می‌دانند در آن نقطه پلیس قرار دارد و فقط در همان محدوده مراعات می‌کنند.

حسینی ادامه دارد: بر اساس قوانین اگر راننده‌ای در جاده‌ای با رعایت همه قواعد در حال حرکت است، پلیس حق ندارد از او سند و مدرکی مطالبه کند، در حالی که این اتفاق در برخی از موارد رخ می‌دهد. یکی از اقداماتی که در کاهش تخلفات رانندگی تأثیرگذار است، حذف قوانین متخلف‌پرور است، قوانینی که چند دهه‌ قبل به تصویب رسیده و امروزه بر اساس واقعیات قابلیت اجرایی ندارد و افراد نمی‌توانند آن را اجرا کنند و در نتیجه خواه ناخواه به عنوان متخلف شناخته می‌شوند.

امام جمعه درمیان گفت: مسئله بعدی که در کاهش آمار تخلفات رانندگی مؤثر است، ایجاد زیر ساخت‌های لازم در جاده‌ها برای یک رانندگی ایمن است که در این زمینه نیز در کشور و استان ما مشکلات عدیده‌ای وجود دارد.

حسینی اظهار کرد: مؤلفه مهم بعدی دراصلاح سبک زندگی ایرانیان در حوزه رانندگی استفاده از نیروی عظیم مأموران راهنمایی و رانندگی در فرهنگ‌سازی است، به عنوان مثال چه اشکالی دارد وقتی مأموری راننده‌ای را مشاهده می‌کند که بدون کمربند ایمنی در حال رانندگی است، به جای جریمه کردن او چند لحظه‌ای به او متذکر شود که آیا می‌داند چند درصد از تصادفات رانندگی به واسطه نداشتن کمربند ایمنی منجر به فوت شده است؟

وی یادآور شد: بی‌شک اگر آمار تصادفات در سال‌های اخیر اندکی کاهش داشته به واسطه افزایش جریمه‌ها نبوده، بلکه به واسطه اقدامات فرهنگی دستگاه‌هایی چون صدا و سیما و تفاهم نامه‌های آن با نیروی انتظامی بوده است.

برای اصلاح فرهنگ ترافیک نیازمند همکاری نهادهایی چون آموزش و پرورش هستیم

سرهنگ علیرضا رضایی رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی خراسان‌جنوبی نیز در این زمینه گفت: پلیس برای رسیدن به اهدافش در کاهش تصادفات و اصلاح سبک زندگی در حوزه رانندگی نیازمند همکاری دستگاه‌هایی چون شهرداری، آموزش و پرورش و رسانه‌ها است. همین فرهنگ سازی‌هایی که تاکنون صورت گرفته موجب کاهش آمار تصادفات در سال‌های اخیر شده است چرا که اگر با همان رشد سال‌های 86 و 87 پیش می‌رفتیم، الان میزان تصادفات منجر به فوت بسیار بیش از آمار فعلی می‌بود.

وی بیان کرد: آمار تصادفات منجر به فوت در سطح معابر درون شهری در سال 94 نسبت به سال قبل خود 33 درصد، در سال 95 نسبت به سال گذشته 7درصد کاهش داشته است و تمام تلاش ما این است که در پایان سال 96 نیز آمار کاهش تصادفات را به همشهریان و هم استانی‌ها ارائه دهیم.

آرزوی ما رسیدن به روزی است که حتی یک برگ جریمه صادر نکنیم

رضایی ادامه داد: تمام دغدغه من و همکارانم در پلیس راهنمایی و رانندگی استان کاهش تلفات تصادفات است و در جریمه کردن متخلفین بحث درآمد و پول مطرح نیست و آرزوی ما رسیدن به روزی است که حتی یک برگ جریمه نیز صادر نکنیم. اگر همکاران من در جاده‌ها سخت‌گیری می‌کنند به واسطه این است که شاهد تصادفاتی در جاده‌ها نباشیم.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی خراسان‌جنوبی گفت: البته اصلاح فرهنگ رانندگی یک مقوله یک وجهی نیست که تنها با جریمه اصلاح شود بلکه باید ایمنی وسائل نقلیه و مناسب‌سازی جاده نیز مد نظر قرار گیرد. اگر جریمه ها افزایش پیدا می‌کند به واسطه این است که می‌خواهیم تخلف به هیچ وجه برای متخلف صرفه اقتصادی نداشته باشد.

جواد تیموری، قاضی دادگستری بیرجند نیز گفت: در حال حاضر در حوزه راهنمایی و رانندگی جرایم سنگینی چون توقیف خودرو و توقیف گواهینامه برای متخلفین اعمال می‌شود و جریمه‌های نقدی سنگینی نیز وجود دارد.

قانون در حوزه راهنمایی و رانندگی نقص ندارد، اما به تنهایی کافی نیست

وی اظهار کرد: اما اعمال قانون و جریمه بخشی از کار است اما نمی‌توان برای اصلاح سبک زندگی در این زمینه تنها بر اعمال قانون و جریمه متمرکز شد چرا که اگر کفایت می‌کرد، در حال حاضر شاهد این همه تخلف نبودیم. ما نمی‌گوییم قانون در این حوزه نقص دارد و یا ناکارآمد است، بلکه بحث این است که قانون به تنهایی کافی نیست بلکه در کنار آن باید زیر ساخت‌های لازم نیز در جاده‌ها ایجاد شود.

وی ادامه داد: آیا به اندازه‌ای که خودرو تولید و یا وارد کرده‌ایم به کیفیت و ایمنی جاده‌ها نیز توجه لازم داشته‌ایم و یا اینکه چقدر خودروهای ما از ایمنی و استانداردهای بین المللی برخوردار هستند؟

تیموری در زمینه مجازات قتل و جراحات غیر عمدی که شامل قتل و جراحات ناشی از تصادفات نیز می‌شود، افزود: بر اساس مواد 64 و 68 قانون مجازات اسلامی مصوب سال 92 جرایم غیر عمدی که مجازات آن کمتر از 2 سال حبس باشد، باید به جای حبس به مجازات جایگزین حبس که شامل جزای نقدی ثابت، جزای نقدی روزانه، انجام خدمات عمومی رایگان، دوره مراقبت و محرومیت از حقوق اجتماعی است، حکم داد. همچنین در جرایم غیر عمدی که مجازات آن بالای 2 سال حبس است، قاضی مختار است که حکم به مجازات های جایگزین حبس بدهد، هر چند باید میزان حبس در حکم قید شود.

کد خبر 83383

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha