به گزارش پرشین خودرو،به نقل از ایسنا، مهندس هابیل درویشی در تشریح آخرین وضعیت خطوط در حال بهره برداری و توسعه ای مترو تهران و حومه، 100 کیلومتر خط مترو در دست ساخت در بخش برون شهری (اقماری) را شامل دو پروژه مترو تهران پرند به طول 52 کیلومتر حدفاصل حرم مطهرامام(ره)- فرودگاه امام(ره)-شهر جدید پرند اعلام کرد و افزود: در سال های گذشته، دولت ساخت و توسعه مترو شهرهای اقماری را به عهده گرفت و قرار شد این پروژه نیز توسط دولت ساخته شود اما وقتی این مسئله به نتیجه نرسید در سال 1391 و در دولت دهم با توافق دولت با شهرداری قرار بر این شد که پروژه مترو تهران- پرند با تامین بودجه صددرصدی دولت توسط شرکت مترو تهران وحومه انجام شود؛ تاکنون حدود 80 درصد پروژه پیشرفت داشته و در صورت تامین اعتبار دولتی می توانیم پروژه را تا 6 ماه کاری به بهره برداری برسانیم.
وی دیگر پروژه برون شهری مترو را تهران-ورامین-پیشوا- گرمسار به طول 110 کیلومتر عنوان کرد و افزود: فاز نخست این پروژه از تهران-ورامین تا پیشوا در حال ریل گذاری است و چنانچه دولت بودجه و اعتبار آن را پرداخت کند برابر زمان بندی بهره برداری خواهد شد.
وی همچنین با اعلام این که در خطوط یک تا 5 مترو تهران به طول 152 کیلومتر و 87 ایستگاه به طور میانگین روزانه بیش از 3 میلیون سفر جابجا میشود، گفت: هم اکنون برای خطوط دردست ساخت مترو تهران و حومه که در 200 جبهه کاری در دست انجام است، حدود 10 هزار نفر به طور مستقیم و بیش از 20 هزار نفر به صورت غیرمستقیم فعالیت دارند.
وی گفت: اولویتبخشی ما به استفاده از روش حفاری دستی بر روش حفاری مکانیزه نه تنها موجب تسریع در پیشرفت کار است بلکه توانسته بخش بزرگی از متخصصان کشور و جوانان را در صنعت مترو به عنوان یک صنعت پیشرو مشارکت بخشد؛ به معنای دیگر امروز صنعت مترو سرآمد حمایت از تولید داخل است و ما به این افتخار می کنیم.
وی با اشاره به این که امروز به اشتباه نسخه مترو را به مثابه یک فعالیت صرف عمرانی می پیچند، گفت: هر چند ماهیت کار مترو، عمرانی است اما بخش عمرانی در صنعت مترو کمتر از 40 درصد آن را شامل می شود این در حالی است که مترو یک صنعت است و به هیچ عنوان قابل قیاس با پروژه های عمرانی نیست و لذا بخش تجهیزات آن بسیار حساس و بااهمیت است.
مدیرعامل شرکت راه آهن شهری تهران و حومه (مترو) در بیان جزئیات پیچیده فنی و اجرایی صنعت مترو اظهار داشت: در یک کیلومتر خط مترو، به اندازه 12 هزار متر مربع ساختمان سه طبقه و با همه معارض های متعدد تاسیسات شهری و ...،4 کیلومتر ریل گذاری، حدود یک کیلومتر ریل سوم، بیش از 5 کیلومتر کابل های فشار قوی، سیگنالینگ (کنترل و هدایت قطارها) و بسیاری اقدامات دیگر انجام می گیرد.
درویشی با اعلام این که هم اکنون در زمینه توسعه مترو تهران و حومه، بخش سیویل (ساختمان تونل و ایستگاه ها) به طور صد درصد خوکفایی حاصل شده است گفت: در بخش تجهیزات این میزان از خودکفایی به حدود 54 درصد رسیده است و امیدواریم در آینده بتوانیم در راستای اهداف مدنظر در اقتصاد مقاومتی این بخش از صنعت مترو را نیز به مانند بخش ساختمانی آن به خودکفایی صد درصدی برسانیم و از توان مهندسی بومی بهره مند شویم.
وی در ادامه با اعلام این که شرکت مترو تهران و حومه هم اکنون 200 کیلومتر خط در دو بخش برون شهری (اقماری) و درون شهری (شهر تهران) در دست ساخت دارد گفت: این میزان از فعالیت در بخش مترو در هیچ جای دنیا سابقه ندارد به طوری که در شهری مثل مسکو در طول سال حدود 8 کیلومتر خط مترو توسعه و بهره برداری می شود و حال آن که شرکت مترو تهران به شرط تامین بودجه و حمایت های لازم، قادر است سالیانه بیش از تعهد خود خط مترو جدید تحویل دهد.
مدیرعامل شرکت مترو تهران وحومه در تشریح خطوط مترو در دست ساخت درون شهری نیز اظهار داشت: هم اکنون خط 3 به طول 37 کیلومتر، خط هفت به طول 27 کیلومتر و خط شش به طول 31 کیلومتر در مرحله ساخت است که بخش شمالی خط 3 به طول حدود 18 کیلومتر و دو کیلومتر خط مترو فرودگاه مهرآباد (ایستگاه تبادلی بیمه درخط 4 مترو) در اولویت کاری امسال این شرکت می باشد.
وی خط مترو فرودگاه مهرآباد را از نظر طراحی، ساخت و بهره برداری ایستگاه ها و قطارها و نیز سرفاصله قطارهای آن متفاوت از همه خطوط و ناوگان موجود مترو تهران و حومه توصیف کرد و افزود: سرفاصله حرکت قطارها دراین خط حدود 2 دقیقه پیشبینی شده و طراحی واگنها به گونهایست که مسافران بتوانند چمدان و لوازم همراه خود را با خود به راحتی حمل کنند.
مدیرعامل شرکت مترو تهران و حومه با اعلام این که قطارهای خط مترو فرودگاه مهرآباد به تعداد 4 رام در دست ساخت است گفت: ویژگی منحصر به فرد دیگر این خط این است که قطارها بتوانند حتی هوشمند و بدون راهبر(راننده) تردد کنند.
درویشی مسیر خط7 مترو تهران را حدفاصل شهرک امیرالمومنین(ع)-ورزشگاه تختی-خیابان شهید محلاتی-هفده شهریور-میدان محمدیه-اتوبان نواب(بریانک)-خیابان انقلاب اسلامی-میدان توحید-بیمارستان امام-برج میلاد-بیمارستان میلاد-میدان صنعت با 25 ایستگاه اعلام کرد و گفت: بیش از 12 کیلومتر از این خط در فاز نخست حدفاصل میدان محمدیه تا بوستان گفتگو که عملیات ساخت در آن در حال انجام است به شرط تامین مالی پروژه تا شهریورسال آینده به بهره برداری می رسد و مابقی پروژه تا پایان سال 94 به اتمام خواهد رسید.
وی یادآور شد: این پروژه بیش از هفت سال است که آغاز شده و تاکنون 18 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و لذا برای رسیدن به برنامه زمان بندی تکمیل و افتتاح پروژه نیازمند حمایت بیش از پیش مالی و پشتکار است که بحمدالله با وجود همت جهادی ستودنی در شرکت مترو پیمانکار، این پروژه هم همانند بخش جنوبی خط سه مترو به درستی مدیریت و عملیاتی خواهد شد.
مدیرعامل شرکت راه آهن شهری تهران وحومه (مترو) در خصوص خط 6 مترو تهران نیز بیان داشت: این خط 31 کیلومتری با 27 ایستگاه از دولت آباد در شمال شهر ری شروع و پس از گذر از محلات واقع در جنوب شرق تهران، منجمله کیان شهر، تیردوقلو، هفده شهریور، میدان خراسان، میدان شهدا، میدان امام حسین(ع)، میدان سپاه، میدان هفتم تیر و پارک لاله و... نهایتاً وارد کن در شمال غرب تهران می شود؛ در حال حاضر 7 کیلومترتونل این خط تا میدان سپاه توسط یک دستگاه TBM (ماشین حفار) با 18 درصد به اتمام رسیده و مابقی این پروژه بر اساس فازبندی سه گانه به روش حفر دستی که از نظر سرعت کار پنج برابر TBM پیشرفت دارد در دست انجام است.
درویشی در باره خط 3 به طول 37 کیلومتر در امتداد اتوبان آزادگان در جنوب غرب تا شهرک قائم در شمال شرق نیز گفت: حدود 20 کیلومتر از این خط حدفاصل اتوبان آزادگان تا ایستگاه مصلی امام(ره) امسال به بهره برداری رسید و مابقی آن به طول 17 کیلومتر از مصلی امام(ره) در امتداد خیابان شهید قدوسی، اتوبان صیاد شیرازی، پل مغان، پل گیلان، نوبنیاد، ازگل، مینی سیتی، شهرک شهید محلاتی و نهایتاً شهرک قائم(عج) در سه شیفت و 60 جبهه کاری در حال ساخت و فعالیت است که مطابق برنامه زمان بندی پایان سال به بهره برداری می رسد.
رکورد زنی در مترو
وی ساخت تونل (روش دستی) بیش از 400 متری در طول یک هفته در بخش شمالی این خط را جزو رکوردهای بی نظیر در تاریخ مترو دانست و گفت: این پروژه به خاطر مشکلات گوناگون منجمله یک توده سنگ به طول 400 متری در حالت معمولی در کمتر از 4 سال به اتمام نمی رسید اما بحمدالله با ایده های ابتکاری نه تنها این مانع بزرگ را از پیش رو برداشتیم بلکه ثابت کردیم که می توانیم با شیوه جهادی پروژه چهارساله را در عرض یک سال تکمیل و بهره برداری کنیم.
مدیرعامل شرکت راه آهن شهری تهران و حومه (حومه) با بیان این که از زمان شروع به ساخت مترو در ایران روال این بوده که بخش های مختلف کار به ترتیب پیش برود، خاطرنشان کرد: برای سرعت بخشیدن به کار، با همت جهادی تصمیم گرفتیم همه بخش ها را همزمان در پروژه پیش ببریم به طوری که هم اکنون در بخش شمالی خط سه همزمان با تونل، خط گذاری نیز انجام و تجهیزات نصب می شود.
درویشی با تقدیر از توجه ویژه شورای شهر تهران و شهرداری به پروژه های مترو خطاب به اعضای کمیسیون عمران شورای شهر بیان داشت: حضور شما در پروژه و بازدید میدانی از کارگاه ها و طول خط در دست ساخت، روحیه مضاعفی به خدمتگزاران مردم در مترو و پیمانکاران می بخشد و نتیجه موثر این بازدیدها در جریان حضور منظم شهردار تهران، قائم مقام و معاونان ایشان در بخش شمالی خط سه و فاز میانی خط هفت به خوبی هویداست.
وی همچنین در پاسخ به سئوال اعضای شورای اسلامی شهر درباره تامین پله های برقی ایستگاه های در دست ساخت نیز بیان داشت: در گذشته، نخست جای پله ها در ایستگاه ساخته می شد و سپس بر آن مبنا، پله برقی اندازه گیزی و سفارش کار می شد اما از مدتی پیش به این نتیجه رسیدیم که پله ها را سفارش بدهیم و مطابق با ابعاد آن در ساختمان ایستگاه جای پله ها را طراحی و نصب کنیم واین موجب می شود تا هیچ ایستگاهی بدون پله برقی نباشد؛ از همین جا اعلام می کنم با سفارش ساخت حدود 450 دستگاه پله برقی سنگین از برندهای معروف دنیا،هیچ ایستگاهی در مترو تهران و حومه بدون پله برقی نخواهد بود.
مدیرعامل شرکت مترو تهران همچنین خطاب به اعضای شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: چنانچه پروژه های در دست ساخت کنونی مترو به اتمام برسد سهم ناوگان مترو از سفرهای درون شهری بالغ بر 10 میلیون سفر روزانه افزایش خواهد یافت و روزانه حدود هشت میلیارد تومان صرفه جویی در سوخت را به دنبال دارد.
درویشی از اعضای شورای شهر تهران خواست از دیگر پروژه های در دست ساخت مترو نیز بازدید کنند که این پیشنهاد با استقبال اعضای کمیسیون عمران مواجه شد.
همچنین به دعوت احمد دنیامالی رئیس کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر، قرار شد مدیرعامل شرکت مترو تهران و حومه در صحن علنی اولین جلسه شورای شهر گزارشی از روند پیشرفت خطوط مترو را تشریح کند.
پرشین خودرو:مدیرعامل شرکت راه آهن شهری تهران و حومه (حومه) اظهار کرد: شرکت مترو تهران و حومه هم اکنون 200 کیلومتر خط در دو بخش برون شهری (اقماری) و درون شهری (شهر تهران) در دست ساخت دارد.
کد خبر 85783
نظر شما