کد خبر 92335
۲۵ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۱
افزایش ظرفیت ناوگان حمل و‌نقل

پرشین خودرو: همزمان با فرارسیدن ایام سفرهای نوروزی، فعالان در تمامی بخش‌های صنعت حمل و نقل، با تمام توان گذشته، همزمان با افزایش ناوگان و ایجاد ظرفیت‌های جدید، آماده خدمت‌رسانی به مسافران نوروزی هستند.

به گزارش پرشین خودرو به نقل ازمهر، همه ساله و در ایام نوروز، جذابترین موضوع برای مردم استفاده از خدمات گونه‌های مختلف حمل و نقل عمومی برای انجام سفر و گردشگری است که در این بین، حمل و نقل جاده ای بیشترین مخاطب را با حدود ۸۸ درصد سفرها به خود اختصاص می‌دهد. پس از آن نیز سفرهای ریلی با ۸ درصد و هوایی و دریایی نیز هر کدام با ۲ درصد، رتبه‌های بعدی میزان سهم در حمل و نقل را در صنعت گردشگری نوروزی در اختیار دارند.

حمل و نقل جاده ای: ۷۰ هزار دستگاه انواع خودرو در خدمت مسافران نوروزی

عبدالهاشم حسن نیا، رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای درباره برنامه ریزی برای سفرهای نوروزی در سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، اظهار داشت: این سازمان با مجموع صنف شرکت های فعال در حوزه سفرهای بین شهری اعم از اتوبوس، مینی بوس و سواری که شامل ۷۰ هزار دستگاه ناوگان مسافری عمومی می شود، هماهنگی های لازم را انجام داده است تا بیشترین بهره وری را در ایام نوروز داشته باشند.

وی افزود: انتظار سازمان از مسافران این است که عمدتا از ناوگان مسافری پرحجم مانند اتوبوس استفاده کنند؛ این در حالی است که طبق برنامه ریزی انجام شده با صنف حمل و نقل عمومی مسافر، فعالان این صنعت پذیرفته اند که امسال افزایش قیمت نداشته باشند؛ از سوی دیگر، با توجه به اینکه تعطیلات نوروز ۹۷ نسبت به نوروز ۹۶ کمی طولانی تر بوده و از ۲۵ اسفند امسال تا ۱۷ فروردین سال آینده به طول می انجامد، برداشت ما این است که از سوی مردم تعداد سفرها تقسیم شود.

رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای گفت: بخشی از بلیت های مسافرت های نوروزی ۹۷ که رقمی نزدیک به ۵۰۰ هزار بلیت می شود، از سوی مسافران پیش خرید شده است که در روزهای جاری، پیش خرید بلیت سفرهای جاده ای نوروزی ادامه می یابد. همچنین ۴۵ تا ۵۰ درصد سفرها برون استانی و ۵۰ تا ۵۵ درصد نیز درون استانی است. بر این اساس، با توجه به تمهیداتی که با هماهنگی سازمان راهداری، مجموعه صنف رانندگان حمل و نقل عمومی مسافر، پلیس راه و دستگاه های امدادرسانی جاده ای اندیشیده شده، تلاش کرده ایم تا سفر خوبی برای مسافرانی که با استفاده از حمل ونقل عمومی تردد می کنند فراهم آوریم.

وی ادامه داد: ناوگان اتوبوسرانی پایین ترین میانگین عمر ناوگان را نسبت به سایر گونه های حمل ونقل دارد؛ به همین دلیل استفاده از اتوبوس به سود اقتصاد کشور، تولید ملی و خانوار است. همچنین ایمنی در نوروز ۹۷ در دستور اول کار سفرهای زمینی با حمل و نقل عمومی قرار دارد.

حسن نیا درباره فعالیت شرکت های امدادخودرو در جاده ها در طول سفرهای نوروز تأکید کرد: پیش بینی شده تا نظارت قوی تری در بازه زمانی سفرهای نوروزی داشته باشیم تا هزینه های اضافی از مردم اخذ نشود.

وی درباره تردد یک سر خالی اتوبوس ها در بازه زمانی سفرهای نوروزی گفت: اتوبوس هایی که به راهیان نور اختصاص یافته، در طول نوروز دو سر پُر تردد می کنند؛ ولی معمولا در دو دوره زمانی روزهای نخست و روزهای انتهایی سفر که مسافران آماده حرکت به مقاصد و مبادی سکونت خود هستند، میزان تردد یک سر خالی اتوبوس ها بیشتر می شود. از آنجایی که این بازه زمانی چندان طولانی نیست، به نظر می رسد نوعی تعادل پایدار با افزایش پیک سفرها ایجاد می شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی درباره آمار کشته های جاده ای تصریح کرد: پیش بینی ما این است که امسال (تا پایان ۹۶) میزان کشته ها نسبت به سال گذشته (یک ساله ۹۵) کمتر شود. همچنین تعداد کشته های جاده ای که از حمل و نقل عمومی استفاده کرده اند، در سال ۹۶ نسبت به سال ۹۵ معادل ۲۲ درصد کمتر شده است که نشان می دهد هم حمل و نقل عمومی سنگین (اتوبوس) در سال ۹۶ نسبت به سال گذشته، از ایمنی بیشتری برخوردار شده و هم این صنعت نسبت به خودروهای سواری ایمن تر هستند. امیدواریم این روند کاهشی که از سال ۹۴ آغاز شده و سال به سال وضعیت بهتری داشته یافته، ادامه یابد.

حمل ونقل ریلی: آماده سازی ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر-صندلی

میرحسن موسوی، معاون مسافری شرکت راه آهن نیز درباره تمهیداتی که این شرکت برای سفرهای ریلی نوروزی اندیشیده، اظهار داشت: ایام پیک سفرهای نوروزی ریلی از ۲۵ اسفند امسال آغاز می شود و تا ۱۵ فروردین ۹۷ ادامه می یابد. ستاد مرکزی سفرهای نوروزی ریلی از آذرماه در تهران تشکیل شد که متعاقب آن، جلسات مختلفی با شرکت های حمل و نقل ریلی مسافری برگزار کردیم؛ ضمن اینکه دستورالعمل های لازم هم از نظر فنی و هم از نظر اجرایی، به مدیران راه آهن مناطق و مدیران شرکت های ریلی ابلاغ شد.

وی ادامه داد: پیش فروش قطارهای نوروزی ۱۵ و ۱۶ بهمن ماه در دو مرحله انجام شد که به دلیل ارتقای سیستم پیش فروش اینترنتی، در مدت کوتاهی انجام شد؛ این در حالی است که در سال ۹۵ پیش فروش بلیت سفرهای ریلی نوروزی در ۴ مرحله انجام شده بود. همچنین سامانه فروش بلیت قطار برای اولین بار در سال ۹۶ هم اینترنتی و هم حضوری و با مراجعه به آژانس های خدمات مسافرتی اقدام به پیش فروش بلیت کرده بود.

معاون مسافری شرکت راه آهن گفت: ۴ هزار و ۸۴۰ قطار برای بازه زمانی سفرهای نوروزی پیش بینی شده که نسبت به سال گذشته ۱۵.۷ درصد رشد داشته است همچنین ۱ میلیون و ۸۷۳ هزار نفر ـ صندلی ایجاد کرده ایم که نسبت با نوروز ۹۶ معادل ۱۳.۸ درصد افزایش نشان می دهد. در حال حاضر برای بسیاری از مسیرها بلیت موجود است و مسافران می توانند با مارجعه حضور و اینترنتی اقدام به خریداری بلیت کنند.

وی تأکید کرد: در مسیرهای پرتقاضا برای دو تا سه روز اول پیک سفرهای نوروزی و همچنین دو تا سه روز پایانی این سفرها بلیت به اتمام رسیده است. از آن جمله ۴ روز اول پیک سفرهای نوروزی شامل ۲۵ تا ۲۸ اسفند ۹۶ است. در مسیرهای تبریز ـ مشهد، اصفهان ـ مشهد و تهران ـ بندرعباس بلیت ها به اتمام رسیده است اما برای سایر محورها بلیت ها موجود است.

موسوی یادآور شد: سفرهای ریلی راهیان نور نیز آغاز شده و مطابق سال های گذشته برای آنها برنامه ریزی لازم را انجام داده ایم. این دسته از مسافران در زمره مسافران نوروزی شمرده نمی شوند، چون تعدادی از سفرهای ریلی راهیان نور در روزهایی قبل و بعد از ایام پیک نوروز انجام می شود.

وی خاطرنشان کرد: قیمت بلیت سفرهای ریلی نوروز ۹۷ نسبت به نوروز سال های ۹۵ و ۹۶ هیچ تغییر یا افزایشی نداشته است.

معاون مدیرعامل راه آهن افزود: امسال بخشی از ناوگان ریلی را به حمل خودرو برای مسیرهای ریلی دور اختصاص داده ایم که در برخی مسیرها، در برخی از روزهای ایام پیک سفرهای نوروزی فعالیت می کند و در برخی محورها همه روزه حمل خودرو با قطار برقرار خواهد بود. ناوگان در نظر گرفته شده برای حمل خودرو از ظرفیت خالی و لازم برخوردار است و مسافران می توانند در طول ایام نوروز از این فرآیند استفاده کنند.

حمل و نقل دریایی: افزوده شدن ۳ شناور ۱۵۰ نفره به ناوگان

هادی حق شناس معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی هم درباره سفرهای دریایی نوروز ۹۷ گفت: همه ساله در ایام نوروز با حجم انبوه مسافران و گردشگران دریایی روبه رو هستیم که از ناوگان مسافری دریایی برای تردد به جزایر جنوبی کشور استفاده می کنند.

وی افزود: با توجه به سرمایه گذاری هایی که سازمان بنادر از محل وجوه اداره شده و نیز منابع داخلی خودش انجام داده سبب شده تا ترمینال های مسافری بنادر جنوبی کشور از امکانات قابل توجهی برخوردار بوده و در اختیار مسافران قرار دهد. همچنین به تعاونی های شناوران مسافری کمک کرده ایم تا در ایام سفرهای نوروزی ۹۷ بتوانند بلیت را به صورت الکترونیکی صادر کنند.

این مقام مسئول در سازمان بنادر تأکید کرد: یکی دیگر از برنامه های این سازمان، ایجاد تأسیسات پیشرفته اسکله های شناور در بخش هایی از جزیره قشم و دیگر جزایر خلیج فارس است تا تعداد سفرها و اعزام شناورها به صورت همزمان افزایش یابد.

حق شناس ادامه داد: پیش بینی ها این است که بیشترین درخواست سفر دریایی ابتدا به جزیره قشم، سپس جزیره کیش و در مرحله بعد سایر جزایر جنوبی کشور شامل هرمز و هنگام و ابوموسی باشد. تقریبا از همه بنادر جنوبی آمادگی پذیرایی از مسافران نوروزی را دارا هستیم.

وی ایمنی سفرهای دریایی را مهم ترین اولویت سازمان بنادر عنوان و اظهار کرد: از آنجایی که ممکن است در طول ایام نوروز با بدی آب و هوا و مواج بودن دریا روبه رو شویم و همچنین با توجه به اهمیتی که سازمان بنادر به ایمنی سفرهای دریایی می دهد، برخی سفرها با تأخیر یا لغو مواجه می شوند که این اتفاقات برای حفظ سلامتی مسافران است بنابراین انتظار داریم مسافران نیز با صبر و حوصله در چنین مواقعی این سازمان را یاری کنند.

معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی تصریح کرد: برای سفرهای نوروزی ۹۷ سه فروند شناور ۱۵۰ نفری نوساز نیز به ناوگان مسافرت های دریایی افزوده خواهد شد. لندی کرافت هم برای حمل خودرو همراه با سرنشینان آن در نظر گرفته شده است. ضمن اینکه این سازمان هیچ گونه دخل و تصرفی نه در تعیین قیمت سوخت شناورها و نه نرخ بلیت ها نخواهد داشت.

حمل ونقل هوایی: پیشی بینی انجام روزانه ۹۰۰ پرواز در ایام نوروز

مقصود اسعدی سامانی، دبیر انجمن شرکت های هواپیمایی هم  درباره سفرهای هوایی نوروز اظهار کرد: دیروز آخرین جلسه هماهنگی سفرهای نوروزی هوایی در سازمان هواپیمایی کشوری با حضور مدیران شرکت های هواپیمایی، مسئولان پلیس فرودگاه ها، سپاه حفاظت هواپیمایی، آمبولانس، آتش نشانی، سوخت گیری هواپیماها، مدیران شرکت فرودگاه ها، فرودگاه امام خمینی (ره) و سایر دست اندرکاران صنعت هوانوردی برگزار و تصمیمات لازم در این خصوص اتخاذ شد.

وی افزود: شرکت های هواپیمایی مجوزهای لازم را از سازمان هواپیمایی، شرکت فرودگاه ها و فرودگاه های مبدأ و مقصد بابت مدیریت پروازهای نوروزی و پروازهای فوق العاده اخذ کرده اند. همچنین ایرلاین ها در حال انجام اقدامات لازم برای انواع چک و تعمیرات اساسی هواپیماهای خود برای ایام نوروز ۹۷ هستند.

دبیر انجمن شرکت های هواپیمایی با تأکید بر اینکه همه ظرفیت های ناوگان هوایی که در اختیار شرکت های هواپیمایی است، در ایام نوروز به کار گرفته خواهد شد، گفت: در حال حاضر ۱۶۰ فروند هواپیمای فعال درکشور داریم که برای برقراری سفرهای نوروزی آماده هستند. ضمن اینکه پیش بینی می شود سال ۹۷ شاهد افزایش و رشد ۱۵ درصدی در سفرهای هوایی نوروز نسبت به نوروز ۹۶ باشیم.

وی خاطرنشان کرد: در نوروز ۹۶ (از ۲۵ اسفند ۹۵ تا ۱۵ فروردین ۹۶) روزانه ۷۵۶ پرواز داشتیم که پیش بینی می شود امسال به ۹۰۰ پرواز در روز در مجموع پروازهای داخلی و خارجی برسد.

به گفته اسعدی سامانی، در حوزه اختیاردار کردن مسئولان ایستگاه ها و دفاتر آنها واقع در فرودگاه ها نیز هماهنگی های لازم با سازمان هواپیمایی کشوری و شرکت فرودگاه ها انجام شده تا در مواقع ضروری و تأخیرات پروازی بتوانند رأسا تصمیمات لازم را اتخاذ کنند.

وی ادامه داد: شرکت های هواپیمایی از دیگر اقداماتی که برای سفرهای نوروزی انجام داده اند، این است که هم نرخ کلاس های پروازی مختلف و هم لینک راستی آزمایی بلیت های خریداری شده را در سایت شرکت های خود و سایت انجمن شرکت های هواپیمایی قرار داده اند. بنابراین افرادی که از جاهایی غیر از آژانس های مسافرت هوایی بلیت خریداری می کنند، می توانند با مراجعه به سایت شرکت هواپیمایی مذکور یا سایت انجمن شرکت های هواپیمایی از صحت و سقم بلیت ها مطمئن شوند.

اسعدی سامانی در ارتباط با تأخیرات پروازی در ایام نوروز گفت: متأسفانه به دلیل بالا بودن سن ناوگان هوایی، تأخیر در پروازها خواهیم داشت. اما برخی از تأخیرها به مسائل برون سازمانی شرکت های هواپیمایی مرتبط می شود که رفع این نوع اشکالات نیازمند بررسی دستگاه های حاکمیتی در صنعت هوانوردی و ارائه دهنده سرویس های مورد نیاز و همچنین ایجاد هماهنگی های بین این دستگاه ها است.

وی ادامه داد: شرکت های هواپیمایی برای مدیریت تأخیرات مرتبط با مشکلات درون سازمانی ایرلاین ها نیز مسئولانی را برای کنترل تأخیرها در داخل این شرکت ها منصوب کرده اند تا مواردی که ایجاد می شود را مدیریت کنند. همچنین قرار شد که سازمان هواپیمایی کشوری موارد مرتبط به مسائل برون سازمانی شرکت های هواپیمایی را مدیریت و برطرف کند.

دبیر انجمن شرکت های هواپیمایی درباره اجرای آیین نامه حقوق مسافر از سوی شرکت های هواپیمایی در خصوص تأخیرهای پروازی اظهار کرد: موضوع اسکان مسافران داخلی در آیین نامه حقوق مسافران نیامده است. ضمن اینکه شرایط فرودگاه های ما امکان اسکان دادن ندارد. اگر در فرودگاه مهرآباد، پروازی تأخیر داشته باشد، ما اصلا هتل فرودگاهی نداریم که بخواهیم مسافران را اسکان بدهیم. به همین دلیل در آیین نامه حقوق مسافران، اگر تأخیرها با مسائل و کمبودهای فنی ناوگان مرتبط باشد، شرکت هواپیمایی مالک آن پرواز موظف به استرداد هزینه بلیت و پرداخت جریمه به مسافر است و اگر تأخیر پرواز در پی شرایط آب و هوایی رخ دهد، پرداخت جریمه از دوش شرکت هواپیمایی برداشته شده و شرکت صرفا موظف به استرداد هزینه بلیت خواهد بود.

کد خبر 92335

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha