به گزارش پرشین خودرو به نقل از روزنامه شرق، فوتبال ایران نوروز پرکاری را پشت سر گذاشت. دو بازی تدارکاتی مهم تیم ملی در سوم و هفتم فروردین برابر حریفان آفریقایی، آزمونی بود برای تقابل با مراکش در اولین بازی ایران در جام جهانی ٢٠١٨. ایران سوم فروردین در تونس یک- صفر به میزبانش باخت تا پس از یک سال یک بار دیگر طعم شکست را بچشد. تیم ملی هفتم فروردین موفق شد تیم الجزایر را ٢ بر یک در اتریش شکست دهد. تونس یکی از تیمهای حاضر در جام جهانی است و این دو بازی دوستانه دیدارهای مناسبی برای تیم ملی محسوب میشود. تیم ملی قبل از نوروز هم با سیرالئون بازی کرد. اما آنچه بیش از نتایج ایران مورد توجه قرار گرفت، صحبتهای کارلوس کیروش پس از بازی با الجزایر بود که یک بار دیگر فوتبال ایران را وارد تنش کرد. سرمربی تیم ملی پس از بازی با الجزایر در همان اتریش از کیفیت بازیکنان داخلی لیگ انتقاد کرد و خواهان این شد تا زمان بیشتری این بازیکنان را در اختیار داشته باشد. صحبتهایی که با واکنش تند چند سرمربی لیگبرتری همراه شد.
کیروش گفته بود: «چیزی که ما یاد گرفتهایم یک چیز است و من خیلی شفاف آن را میگویم، به هیچ عنوان بازیکنان داخلی ما برای حضور در جام جهانی آماده نیستند. بازیکنان داخلی ما به برنامه آمادهسازی ویژهای در ۴۰ روز آینده نیاز دارند تا به این سطح برسند. آنها از این سطح دور هستند و نیاز دارند برای دوئلها بهتر آماده شوند. آنها احتیاج دارند قویتر و سریعتر باشند. آنها نیاز دارند تا فکرکردن و بازیکردن سریع را تمرین کنند و به همین خاطر آنها احتیاج دارند با من کار کنند. بازیکنان ما میتوانند مقابل رونالدو ۱۰ بار بپرند؟ خیر تا این حد این شانس را ندارند! ما به اینجا آمدیم تا ببریم یا بیاموزیم و ما اکنون یاد گرفتیم که نیاز به کار داریم. اکنون کسانی که مسئولیت دارند باید تصمیم بگیرند؛ رئیس محترم فدراسیون فوتبال و وزیر محترم ورزش. عربستان تصمیمش را گرفته است؛ بازیکنان این تیم در اردو حضور دارند و برای باشگاههایشان بازی نمیکنند. ما میتوانیم چنین تصمیمی بگیریم؟ این سؤالی است که وجود دارد».
واکنش تند برانکو، جواب نرم شفر
مشخص بود این صحبتهای کیروش و تقاضای اینکه ملیپوش شاغل در لیگ ایران را از همین حالا در اختیار بگیرد، با واکنش مربیان باشگاهی ملیپوشان روبهرو شد. وینفرد شفر، برانکو ایوانکوویچ و علی دایی مربیانیاند که بیشترین ملیپوش را در اختیار دارند. تندترین واکنش را برانکو داشت. سرمربی پرسپولیس بلافاصله پس از صحبتهای کیروش گفت: «آقای کیروش از کجا میداند که بازیکنان آماده نیستند؟ او در چند بازی داخلی حضور داشته که بازیکنان را آماده نمیداند؟ ظاهرا بازیکنان لژیونر خیلی آمادهاند و مثل اینکه پرواز میکردند. آزمون، طارمی و انصاریفرد در بازی پرواز میکردند و بعد از نیمساعت آنها را در بازی نمیدیدم. آیا بازیکنان لژیونر هم در آن ۴۰ روز به اردوی تیم ملی میآیند؟ این را کیروش از کجا میداند که بازیکنان ایرانی شاغل در لیگ داخلی نمیتوانند جلوی رونالدو ۱۰ بار به آسمان بپرند؟«برانکو و کیروش پیش از این هم سابقه دو بار تقابل با هم را داشتهاند و حالا این نگرانی برای مسئولان فدراسیون به وجود آمده که برای بار سوم این دو برای هم شمشیر بکشند و در آستانه جام جهانی فضای فوتبال ایران ملتهب شود. جالب اینکه خلیل آزمون پدر سردار آزمون به صحبتهای برانكو در پیامکی اعتراض کرده است. کیروش عنوان کرده بود بازیکنان داخلی نمیتوانند ١٠ بار بپرند و برانکو در جواب او عنوان کرده بود مگر آزمون در بازی پرواز کرده است!
برانکو در روزهای بعد هم چندباری مخالفت خود را با حرفهای کیروش علنی کرد. علی دایی که دو ملیپوش در تیم ملی دارد، در مواضعی کمی نرمتر عنوان کرد که نمیتواند مهدی ترابی و علی قلیزاده را در اختیار تیم ملی قرار دهد. وینفرد شفر سرمربی استقلال که در این روزها شش، هفت ملیپوش دارد اما سعی کرد با کیروش وارد تقابل نشود. او که پیش از این سرمربی کامرون، جامائیکا و تایلند بوده، گفت «من منظور کیروش را خیلی خوب متوجه میشوم اما باید بگویم در شش هفته گذشته بازیکنان ما در استقلال، چیزهای زیادی یاد گرفتند و بازیکنان استقلال برای جام جهانی آماده هستند. آنها برای تورنمنتهای بزرگ آمادهاند و همانطور که میبینید برای لیگ قهرمانان هم کاملا آماده هستند. باید با آقای کیروش همکاری کنیم. من میخواهم با او جلسهای برگزار کنم تا صحبت کنیم چراکه مهم این است که دور یک میز بنشینیم و صحبت کنیم». شفر پس از بازی استقلال و نفت تهران هم عنوان کرد ملیپوشانش کاملا آمادهاند. سایر مربیان باشگاهی حتی آنهایی که در تیم ملی بازیکن ندارند مانند هومن افاضلی (نفت تهران)، مجید جلالی (پیکان) و فیروز کریمی (گسترش فولاد) هم به انتقاد از صحبتهای کیروش پرداختند تا شکاف بین مربیان لیگ و سرمربی تیم ملی بیشتر شود. جلالی صحبتهای کیروش را ناشی از یک نگاه تحقیرگرانه دانست.
در این میان شفر و قلعهنویی خواهان نشست مشترک با کیروش شدند. قلعهنویی که معمولات رابطه خوبی با کیروش نداشته، در این باره گفت: «ما باید به لیگ و مربیهای داخلی احترام بگذاریم. کیروش باید بنشیند و برنامه بدهد و اینگونه نباشد که بگوید وریا غفوری و رامین رضاییان فرق دارد. آیا طارمی از خانه پدرش لژیونر شد؟ کیروش و آقای ساکت بیایند، بنشینند و صحبت کنند و اگر لازم بود ما هم کمک کنیم». کیروش پیش از این هم عنوان کرده بود ملیپوشان را پس از پایان لیگ میخواهد و حالا به نظر میرسد او مدنظر دارد زودتر از اینها به اردو برود. کیروش اگر در پایان لیگ هم ملیپوشان را در اختیار بگیرد، به این معنی است که استقلال و پرسپولیس باید بدون مهرههای اصلیشان در لیگ قهرمانان به میدان بروند.
مشکل؛ لیگ قهرمانان آسیا
لیگ هفتم، اردیبهشتماه به پایان میرسد (٥٠ روز قبل از اولین بازی ایران در جام جهانی) و پس از آن یک بازی از مرحله گروهی لیگ قهرمانان و دو دیدار مرحله یکهشتم نهایی باقی است. مطمئنا برانکو حاضر نخواهد شد بدون ملیپوشانش در لیگ قهرمانان آسیا به میدان برود و برآوردهکردن خواسته کیروش آسان نیست. به همین دلیل در این روزها مسئولان فدراسیون تلاش کردند دو طرف را از تقابل دور کنند. مدیریت فدراسیون از سرپرست باشگاه پرسپولیس خواسته تا برانکو را آرام کند. کیروش هم فعلا جواب مربیان داخلی را نداده و تنها یکی از دستیارانش به انتقادهای هومن افاضلی جواب داده است. واضح است که کیروش از اواسط اردیبهشت بازیکنانش را میخواهد و استقلال و پرسپولیس هم از این موضوع راضی نیستند.
برانکو قبل از سفر به ازبکستان عنوان کرد امکان مذاکره رودررو با کیروش هم وجود ندارد و تصور صلح بین سرمربی تیم ملی و مخالفان از بین رفت. آنچه فعلا مربیان لیگبرتری را از کیروش عصبانی کرده، زیرسؤالبردن کیفیت کار آنهاست. به همین دلیل تقریبا تمامی مربیان علیه کیروش صف بستهاند.
در این میان فدراسیون میخواهد با میانجیگری خواستههای کیروش را برای آمادهسازی تیم ملی فراهم کند. محمدرضا ساکت، دبیرکل فدراسیون فوتبال، دراینباره گفت: «درواقع مشکل مطرحشده از سوی کارلوس کیروش بهخاطر برنامهریزی و تقویم جام باشگاههای آسیاست که مرحله یکشانزدهم آن در بدترین زمان ممکن برنامهریزی شده است». ساکت عنوان کرد سرمربی تیم ملی مشکلی با برنامه لیگ ندارد و قدردان حمایت باشگاههاست. بههرحال اگر تنش این روزها هم برطرف شود، بازیهای اردیبهشت تیمهای باشگاهی و اردوی تیم ملی مانند یک بمب ساعتی فوتبال ایران را تهدید میکند. به نظر میرسد تنها دخالت وزارت ورزش که متولی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس است بتواند این بمب را خنثی کند.
نظر شما