به گزارش خبرنگار پرشین خودرو، امیر حسن کاکایی، در خصوص مشکلات صنعت خودرو کشور برای ورود به دوران جدید صنعتی در خودروسازی به خصوص ورود به عرصه هوشمند سازی اظهار داشت: در اروپا و آمریکا 20 سال پیش فضا و زیرساخت را برای ورود به این عصر آغاز کرده اند اما در کشور ما هنوز زیرساخت حمل و نقل با خودروهای معمولی نیز کامل نیست.
وی ادامه داد: ایران به دلیل استقلال خواهی در 40 سال اخیر تحریم بوده و بنده به شما این را عرض می کنم که حداقل تا 1410 نیز تحریم ها ادامه خواهد داشت.
این کارشناس صنعت خودرو تصریح کرد: رکود در اقتصاد کشور وجود دارد بنابراین اولین سوال این است که سیاستگذاری جدید را برای کدام پول و سرمایه باید انجام داد؟ سرمایه بانک ها؛ با نرخ سود بالای 18 درصد و یا با ارز بی ثباتی که همپای تورم در حال نوسان است؟
وی با تاکید بر این مطلب که صنعت خودرو نیاز به یک برنامه 10 ساله برای تغییر دارد گفت: برای 10 سال همه چیز باید در بازار ثابت بماند از قوانین گرفته تا نرخ مواد اولیه و ارز و تورم. آن وقت می شود برای 5 سال اول طراحی و تجهیز را عملیاتی کرد و در 5 سال دوم دست به تولید محصول جدید و مدرن زد.
کاکائی با گلایه از برخی از کارشناسان که فقط با کلمات بازی می کنند گفت: می گویند داخلی سازی اما؛ هنوز مفهوم این عبارت را نمی دانند. می گویند توسعه پیدا کنیم اما؛ هیچ تعریفی از توسعه ندارند. مگر می شود صنعت خودرو بدون توجه به انرژی، محیط زیست و امکانات دیگر توسعه پیدا کند؟
وی افزود: بیش از 15 سال است که در صنعت خودرو سرمایه گذاری جدیدی نشده است و صنعت قطعه سازی نیز برای تغییر و به روز شدن حداقل 2 میلیارد دلار سرمایه جدید نیاز دارد.
امیدوارم تمام خصوصی ها دوباره دولتی شوند!
عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت با انتقاد از مدل خصوصی سازی صنعت خودرو بیان کرد: من هر روز دعا می کنم که ای کاش این صنعت دوباره کامل دولتی شود تا بتوانیم آن را مدیریت کنیم.
وی افزود: در حال حاضر روی 5 پلتفرم جدید مشارکتی در ایران کار می شود که بیش از 5 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز دارد و شاید تا 10 سال بتوانیم از این پلتفرم های جدید بهره برداری کنیم.
کاکائی ضمن اعلام نوید بحران مالی و فروش در صنعت خودرو گفت: در همه عرصه های صنعت خودرو و صنایع دیگر مشکل داریم و تکنولوژی برخی از صنایع ما متعلق به همان ابتدای ورود به ایران است و باید عرض کنم وضع خودرو از سایر صنایع بهتر است اما در خصوص تکنولوژی در تمام حوزه های صنعتی به مشکل بر خواهیم خورد.
صنعت خودرو سنگین ایران ورشکسته است!
این کارشناس صنعت خودرو کشور در مورد صنعت خودروسازی سنگین و لجستیک اظهار کرد: در مورد سنگین ها که عملا چیزی برای ارائه نداریم و حتی نیاز داخلی را نمی توانیم تامین کنیم اما صنعت لجستیک نیز با تمام سرمایه گذاری ها؛ راکد است.
وی در خصوص ورود خودروهای هیبریدی و هوشمند به کشور گفت: جاده استاندارد نداریم، اندازه جداول و سرعت گیرهای ما استاندارد نیست و اگر یک خودروی خودران و هوشمند وارد خیابان های ایران شود؛ فاجعه آفرین خواهد شد.
کاکایی خاطرنشان کرد: در حالی که وزارت نیرو از نبود برق کافی در ایام مختلف سخن می گوید برخی از ساخت و ورود خودروهای الکتریکی حرف می زنند این همه در حالی است که فقط برای 10 هزار خودروی برقی ما نیازمند هزاران مگاوات برق جدید هستیم!
پرشین خودرو: عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت گفت: خودروی هوشمند برای اروپا و آمریکا با زیرساخت های قوی حمل و نقلی که در اختیار دارند مفید است اما برای ایران به کار نخواهد آمد.
کد خبر 94337
نظر شما