به گزارش پرشین خودرو به نقل ازفارس، با اصرار معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری طرح جدید ترافیک از 15 اردیبهشت وارد فاز اجرایی شد. طرحی که همچنان بسیاری از مولفه های آن در هاله ای از ابهام قرار دارند و علی رغم انتقاد و مخالفت هایی صورت گرفته از سوی برخی از اعضای شورای شهر و کمیسیون حمل و نقل این شورا، پلیس راهور و رئیس پلیس تهران عملیاتی شد.
این در حالیست که با وجود آنکه پورسید آقایی، معاون و مسئول اصلی نابسامانی های طرح جدید ترافیک از مهیا بودن زیرساخت های اجرای طرح سخن گفته بود، تاکنون شفاف سازی درباره سهمیه ها و تخفیف ها صورت نگرفته و بسیاری از افراد ثبت نام کننده نیز نتوانستند حساب کاربری خود را برای ورود به طرح فعال کنند! این در حالیست که بازهم معاونت شهرداری تهران وعده شفاف سازی در روزهای آتی را داده است.
رفع نواقص به مرورد
در حالیکه پیشتر نیز پلیس راهور اعلام کرده بود که بهتر است طرح جدید ترافیک همچنان مراحل مطالعاتی را پشت سر بگذارد و برای اجرایی شدن به سال 98 موکول شود ولی اصرار های شهرداری مانع از ایجاد زیرساخت ها و مطالعات دقیق شد تا این طرح به صورت آزمون و خطا پیش برود. سردار مهماندار سردار محمدرضا مهماندار رئیس پلیس راهور استان تهران در نشست رسانه ای با موضوع جزئیات طرح ترافیک سال 97 گفت: «در ابتدا لازم است درباره دو هفته تذکرات ارشادی درباره ورود به طرح ترافیک توضیح داد. اینگونه نیست که ما دو هفته کسی را جریمه نکنیم. ما دفعه اول پس از ورود به محدوده، این موضوع را به راننده خودرو اطلاع می دهیم که وارد طرح شده اما پس از بار اول تمام ورودها شامل جریمه می شود.»
سردار مهماندار درباره طرح جدید ترافیک تصریح کرد:« این طرح قطعا اشکال دارد و ما زمان کمی برای اجرا داشتیم. اما چون مصوبه بود اجرا کردیم و امیدواریم به مرور این نواقص رفع شود.البته تأکید می کنم حتماً در مورد نواقص که از طرف شهرداری و پلیس وجود دارد اغماض به کار می رود و شهروندان جریمه نمی شوند.»
تجمع ها آغاز شد
در اولین روز اجرای طرح ترافیک، تعدادی از وانت بارها در اعتراض به وضعیت طرح ترافیک مقابل شورای شهر تهران تجمع کردند. تعدادی از وانت بارها مقابل شورای شهر تهران تجمع کردند و نسبت به طرح ترافیک شهرداری تهران معترض بودند.
برخی از آنها معتقد بودند که هزینه طرح ترافیک را شهرداری چندین برابر افزایش داده است و برای وانت بارها مشکل ایجاد کرده است. این اعترضات باعث شد تا بار دیگر شهرداری موضوع تجدیدنظر در قیمت ها را و سهیمه ها را مطرح کند. حسینی مکارم؛ سرپرست شهرداری روز 16 اردیبهشت اعلام کرد:« اگر برای گروههای مختلف ازجمله آژانسها و وانتبارها در روند اجرای طرح ترافیک جدید مشکلی پیش بیاید و احساس کردیم که باید تخفیفها و سهمیهها را افزایش دهیم با مشورت شورای شهر تهران احتمال تجدیدنظر را برای خود باز گذاشتهایم.»
در همین حال افزایش قیمت طرح و عدم تعیین تکلیف خبرنگاران باعث شد تا این قشر نیز در نشست خبری خود با پیرحسینلو، مشاور معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری به اعتراض نسبت به آن بپردازند. در این نشست، مباحث زیادی از سوی خبرنگاران مطرح شد و دقایقی از نشست هم به اعتراض خبرنگاران درباره اجرای طرح ترافیک جدید گذشت. در این زمینه روند دریافت طرح ترافیک خبرنگاری در سال جاری با ابهامات و مشکلات زیادی مواجه شده است به طوریکه عده زیادی از خبرنگاران حوزه های مختلف که سال ها در حال فعالیت هستند موفق به دریافت طرح ترافیک نشده اند و از سوی دیگر با وجود مکاتبات فراوان و تاییدیه هایی از سوی خبرگزاری ها و وزارت ارشاد، بازهم یا حساب خبرنگاران فعال نیست و یا از سهمیه ها به صورت نظارت استصوابی معاونت شهرداری حذف شده اند.
این درحالیست که در سال های گذشته خبرنگاران به وسیله رسانه های خود معرفی و سهمیه دریافت می کردند ولی این بار معاونت حمل و نقل ترافیک خود تشخیص می دهد چه کسانی خبرنگارند یا خبرنگارترند و یا به طور کلی خبرنگار نیستند!
می توان یکی از عوامل تعلل معاونت حمل و نقل و ترافیک را رویکرد پورسید آقایی به خبرنگاران دانست. وی معتقد است «تخفیف به خبرنگاران موجب رانت میشود». او که قرار بود امتیاز طرح ترافیک را به گفته خود به دست «خبرنگاران واقعی» برساند نه تنها در انجام این ماموریت ناکام مانده که به نوعی اعتراض تمامی متقاضیان دریافت طرح ترافیک را برانگیخته است. معاون حمل و نقل و ترافیک در بخشی از اظهاراتش پیرامون خبرنگاران گفته بود: «خبرنگاری از مشاغل سخت نیست و لذا خبرنگاران نباید سهمیه طرح ترافیک بگیرند» این اعتقاد با آنچه این روزها در موضوع سهمیه ترافیک اهالی رسانه روی داده بسیار هم خوانی دارد.
افزایش مشکلات و اعتراضات نسبت به قیمت های نجومی طرح جدید قابل پیش بینی بود ولی گوش شنوایی از سوی شهرداری وجود نداشت تا مانع شکل گیری این رویه شود. یک عضو شورا قبلا خطاب به معاون حملونقل و ترافیک شهرداری تهران گفته بود: «شما همیشه مخالف نظر کارشناسی و کمیسیون هستید و اصل کارتان مخالفخوانی است. در مورد طرح ترافیک نیز هرچه گفتیم گوش نکردید و ساز مخالف زدید.»
محمد علیخانی در بررسی الزام شهرداری به شناسایی و رفع گرههای ترافیکی و نواقص هندسی معابر و بزرگراهها خطاب به محسن پورسید آقایی گفته بود: «معاون حملونقل شهرداری تهران همیشه نظرات کمیسیون و اقدامات کارشناسی را قبول نمیکند و مخالف آن است.اصل و اساس کار پورسید آقایی مخالفخوانی است و سر طرح ترافیک هرچه گفتیم گوش نکرد و معاونت حملونقل را تبدیل به معاونت طرح ترافیک کرده است.»
به هر حال حذف سهمیه های هفتگی و ماهیانه، بالا رفتن قمیت طرح ترافیک تا 8 میلیون تومان برای برخی از سهمیه ها، افزایش ساعت طرح جدید از 17 به 19 ، عدم اطلاع رسانی و شفاف سازی دقیق، بستری را برای اعتراضات و سرگردانی بیشتر شهروندان تهرانی ایجاد کرده است. این در حالیست که با وجود تلاش خبرنگاران و رسانه ها برای کسب اطلاعات دقیق و شفاف سازی رسانه ای این مهم نیز به دلیل عدم همراهی معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری میسر نشده تا بلاتکلیفی و سرگردانی شهروندان همچنان ادامه داشته باشد.
پرشین خودرو: در حالی روز شنبه 15 اردیبهشت طرح جدید ترافیک وارد فاز اجرایی شد که بسیاری از متقاضیان استفاده از این طرح همچنان درباره ارشادی یا اجباری بودن طرح تردید داشتند و علاوه بر این شاهد اعتراض برخی از صنوف و شهروندان در این زمینه بودیم.
کد خبر 95208
نظر شما