کد خبر 95558
۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۲۲:۴۹
نشانه‌های سرطان لوزالمعده

پرشین خودرو: سرطان لوزالمعده یک بیماری بسیار تهاجمی است، و احتمال گسترش آن به اندام‌های دیگر بدن انسان یا متاستاز زیاد است.

به گزارش پرشین خودرو به نقل ازایلنا، لوزالمعده اندامی است که کمتر مورد توجه ما قرار می‌گیرد، در شرایطی که اهمیت سلامت آن چندان کمتر از اندام‌های کلیدی دیگر نیست. لوزالمعده زیر معده قرار دارد و وظیفه تولید انسولین و تنظیم هورمون‌هایی که سطوح گلوکز (قند خون) را حفظ می‌کنند، بر عهده دارد. این اندام به گوارش غذا و تبدیل آن به انرژی در بدن نیز کمک می‌کند.

سرطان لوزالمعده به طور کلی نادر است. اگرچه در حال حاضر یک بیماری با شیوع کم محسوب می شود، اما انتظار می رود سرطان لوزالمعده در آینده نزدیک حتی از سرطان روده بزرگ به عنوان یکی از مرگبارترین انواع سرطان پیشی بگیرد.

سرطان لوزالمعده یک بیماری بسیار تهاجمی است، و احتمال گسترش آن به اندام های دیگر بدن انسان یا متاستاز زیاد است. عوامل سبک زندگی می توانند در روند افزایش ابتلا به سرطان لوزالمعده نقش داشته باشند. افزایش چاقی و دیابت - دو عامل خطرآفرین برای سرطان لوزالمعده - ممکن است در افزایش موارد ابتلا به این سرطان نقش داشه باشند.

همانگونه که اشاره شد، تشخیص سرطان لوزالمعده دشوار است. تنها حدود 10 درصد از موارد سرطان لوزالمعده دارای زمینه ژنتیکی هستند و انجام غربالگری های خوب برای جمعیت عمومی دشوار است. آزمایش هایی با احتمال بالای تشخیص سرطان لوزالمعده مانند آندوسونوگرافی، روش هایی پر هزینه، تهاجمی هستند و ممکن است با عوارض جانبی همراه باشند.

تشخیص زود هنگام سرطان لوزالمعده نیز دشوار است و بسیاری از علائم می توانند به واسطه شرایط دیگر شکل گرفته باشند. افزون بر این، افراد به طور معمول تا زمانی که سرطان به اندام های دیگر گسترش نیافته است، هیچ علائمی را تجربه نمی کنند.

سرطان


با این وجود، اگر با نشانه های هشدار دهنده ای که در ادامه به آنها اشاره می شود مواجه هستید، مراجعه به پزشک بهترین گزینه است.

ابتلا به دیابت

زمانی که افرادی با هیچ‌گونه عامل خطرآفرین برای دیابت (سابقه خانوادگی، رژیم غذایی بد، تیپ بدنی لاغر) به این بیماری مبتلا می‌شوند و یا افرادی که به خوبی بیماری خود را کنترل می‌کردند به ناگاه در این کار دچار مشکل می‌شوند، بررسی شرایط لوزالمعده و حصول اطمینان از عملکرد درست آن اقدامی منطقی است.

درد شکمی

لوزالمعده نزدیک به مجموعه‌ای از رگ‌های خونی و اعصابی که به نام پلکسوس سلیاک شناخته می شود، قرار دارد که می تواند موجب درد و تحریک عصبی شود. بیماران درد را از قسمت بالای شکم، ناحیه‌ای زیر استخوان جناغ، به سمت پشت احساس می‌کنند.

لخته‌های خون بی‌دلیل

بیماران مبتلا به سرطان لوزالمعده به طور خاص مستعد شکل گیری لخته‌های خون در بدن خود هستند. در شرایطی که دلیل دقیق این شرایط مشخص نیست، باور بر این است که سلول‌های سرطانی پروتئین‌هایی که بدن برای پیشگیری از لخته شدن خون استفاده می‌کند را کاهش می‌دهند.

برای افرادی که دلیل مشخص مانند انجام یک عمل جراحی، آسیب دیدگی مانند تصادف خودرو، بستری شدن در بیمارستان، بی تحرکی در طولانی مدت یا زمینه ارثی برای شکل گیری لخته های خون در آنها وجود ندارد، مراجعه به پزشک و بررسی دقیق شرایط به منظور تشخیص دلیل بروز آن توصیه می شود.

اسهال و مدفوع شناور

لوزالمعده تنها انسولین تولید نمی‌کند و وظیفه ترشح آنزیم‌هایی که به تجزیه چربی کمک می‌کنند را نیز بر عهده دارد. اگر انسدادی در مسیر خروجی آنزیم‌های لوزالمعده رخ دهد، مانند رشد یک تومو، چربی نیز گوارش نمی‌شود.

این شرایط به شکل گیری مدفوعی چرب با بوی بسیار بد که روی آب شناور می‌شود منجر می‌شود.

بیماری زردی

لوزالمعده نزدیک به کبد قرار گرفته است که وظیفه تولید صفرا را بر عهده دارد. اگر یک تومور از تخلیه مناسب مجاری صفراوی جلوگیری کند، فرد ممکن است با افزایش سطوح بیلی‌روبین در بدن خود مواجه شود که به بیماری زردی یا زرد شدن پوست منجر می‌شود. این شرایط خود را به خوبی در سفیدی چشمها نشان می‌دهد و می‌تواند خارش در سراسر بدن، مدفوع رنگ روشن و ادرار تیره را موجب شود.

کاهش وزن بی دلیل و تغییر در الگوهای غذا خوردن

اگر کاهش اشتها یا احساس سیری پس از خوردن مقدار کمی غذا را تجربه می کنید، این شرایط نیز می‌تواند نشانه‌ای از ابتلا به سرطان لوزالمعده باشد. لوزالمعده در نزدیکی قسمت ابتدایی روده کوچک قرار دارد و تومورها می توانند موجب حرکت معکوس غذا یا عدم حرکت عادی آن در روده کوچک شوند.

کد خبر 95558

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha