به گزارش پرشین خودرو به نقل از مهر، به گفته محققان، لکههای زرد چشم متشکل از رسوبات چربی و کلسیم هستند که در لایه زیر شبکیه تشکیل شده و با اسکن قابل مشاهده هستند.
از مدتهای طولانی این لکهها از نشانههای اولیه پیری تلقی شده و به نظر پزشکان بی خطر بوده اند. اما یافتهها نشان میدهد ۲۵ درصد افراد مبتلا به آلزایمر دارای تعداد بیشتری از این لکهها هستند حال آنکه در ۴ درصد افراد عادی این لکهها مشاهده شده است.
«آیمر لنگیل»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه کوئین ایرلند، در این باره میگوید: «ما دریافتیم نواحی بیشتر مرتبط با لکه زرد در بیماران آلزایمری وجود دارد.
نتایج همچنین نشان داد افراد مبتلا به آلزایمر دارای عروق خونی ضخیم تری هستند که ممکن است روند جریان خون را کُندتر نماید. از اینرو محققان تاکید میکنند که اسکن لکههای زرد و بررسی عروق خونی چشمها میتواند ابزار ارزشمندی در بررسی بیماری آلزایمر باشد.
به گفته لنگیل، «تشخیص بیماری مغز از طریق چشمها دشوار است. اما ما میتوانیم از تصویربرداری اُفتالمولوژیک برای روند پیشرفت بیماری و کنترل تاثیر داروهای مورداستفاده در مقابله با آن استفاده کنیم.»
به گفته محققان، جلسات تصویربرداری از چشم تنها ۲۰ ثانیه بطول انجامیده و بسیار غیرتهاجمی است.
محققان امیدوارند تصویربرداری از چشم ابزار قدرتمندی در کنترل روند پیشروی چشم باشد. این راهکار میتواند در تشخیص زودهنگام زوال عقل بسیار مفید و سودمند باشد.
نظر شما