کد خبر 96891
۱۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۸:۵۳
با این گیاه فشار خون را درمان کنید

پرشین خودرو: همه ی ما اسفناج را به عنوان منبع غنی از آهن می شناسیم اما جالب است بدانید که بر خلاف باور عموم اسفناج منبع فوق‌العاده خوب آهن نیست و درصد بسیار کمی آهن دارد. اما اسفناج خواص بی نظیری دارد که به کاهش فشار خون و درمان دیابت کمک می کند. در این مطلب شما را با این خواص فوق العاده اسفناج آشنا می کنیم.

به گزارش پرشین خودرو، اسفناج سرشار از لوتئین و گزانتین است که این کاروتنوئیدها، از بین برنده رادیکال‌های آزاد در بدن هستند، قبل از اینکه رادیکال‌های آزاد بتوانند به بدن آسیب برسانند. کاروتنوئیدها در اسفناج و سایر سبزی‌هایی که دارای برگ سبز پر رنگ هستند، وجود دارند، برخی مطالعات نشان داده‌اند که که آن‌ها می‌توانند با سرطان دهان، معده و مری مقابله کنند. همچنین اسفناج تاثیر مثبت بر دیابت و کاهش فشار خون دارد که در این مطلب شما را با این خواص اسفناج بیشتر آشنا می کنیم.

بر خلاف تصور عامه مردم که اسفناج را یک گیاه با میزان آهن زیاد می‌دانند، این سبزی فقط دارای ۲/۷۱ میلی گرم آهن در ۱۰۰ گرم اسفناج خام است.

دیابت را با اسفناج درمان کنید
سبزی اسفناج حاوی مواد آنتی‌اکسیدانی کاهنده قند خون است که آلفالیپوئیک اسید نام دارد، در تحقیقات نشان داده شده است که این نوع آنتی اکسیدان می‌تواند قند خون را کاهش دهد، افزون بر این حساسیت بدن نسبت به انسولین را افزایش می دهد که تاثیر بسزایی در درمان بیماری قند خون دارد زیرا از بروز استرس اکسیداتیو ناشی از برخی تغییرات دربدن بیماران دیابتی جلوگیری می کند.

به جای قرص فشار، اسفناج بخورید
سبزی اسفناج در کاهش فشارخون تاثیر فوق العاده ای دارد، این سبزی به دلیل اینکه سرشار از پتاسیم است بسیاری از پزشکان و متخصصان تغذیه مصرف آن را برای افراد مبتلا فشارخون بالا توصیه می‌کنند، این سبزی و در واقع پتاسیم موجود در آن در بدن می‌تواند تأثیرات سدیم را از بین ببرد، به گفته محققان مصرف کم پتاسیم می‌تواند به اندازه‌ مصرف زیاد نمک درمبتلایان به فشارخون بالا خطرآفرین باشد، پتاسیم در برخی میوه ها و سبزیجات دیگر چون چغندر، آووکادو، پرتقال، سیب زمینی، موز ولوبیای لیما یافت می شود.

فشارخون


خواص ضدسرطانی اسفناج
بسیاری از سبزیجات چون سبزی اسفناج حاوی ماده ای به نام کلروفیل هستند که در تحقیقات محققان دریافتند که این ماده می تواند در کنترل و مبارزه با برخی ترکیبات سرطان زا چون آمین‌های هتروسیکلیک نقش داشته باشد، این ترکیب سرطان زا در اثر گریل‌کردن غذا درحرارت بسیار بالا به وجود می آید.

آسم را با اسفناج در نطفه خفه کنید
مطالعات نشان داده است که با مصرف زیاد برخی مواد مغذی خطر ابتلا به بیماری هایی چون آسم کاهش پیدا می کند، بتاکاروتن یکی از این مواد مغذی بسیار مفید است، خوشبختانه این ماده مغذی در بعضی منابع غذایی شامل میوه و سبزیجات در دسترس یافت می شود، بتاکاروتن یکی از اجزای تشکیل دهنده سبزی اسفناج است، افزون بر این در طالبی، زردآلو،کدوحلوایی، بروکلی و هویج نیز وجود دارد.

استخوان های محکم با اسفناج
برخی ویتامین ها در سلامت استخوان ها نقش ویژه ای دارند و کمبود آنها در بدن می تواند خطر شکستگی استخوان را افزایش دهد،کمبود ویتامینK در بدن می تواند سلامت استخوان ها را به خطر بیندازد، این ویتامین زیرا به عنوان یک ماده که در ایجاد تعادل ماتریکس پروتئین‌ها نقش دارد، عمل می کند، ویتامین K جذب کلسیم را بدن افزایش می دهد و از دفع کلسیم از راه ادرار جلوگیری می کند.

زیبایی پوست را با مصرف اسفناج لمس کنید
سبزی اسفناج سرشار حاوی ویتامین های مختلفی است که در سلامت بدن نقش دارند، ویتامین A موجود در اسفناج در زیبایی پوست تاثیرگذار است زیرا این ویتامین در بدن به منظور حفظ رطوبت موها و تولید چربی پوست استفاده می شود، وجود این ویتامین در رشد و تکامل همه بافت‌های بدن چون پوست و مو ضروری محسوب می شود. افزون بر این اسفناج و سبزیجات برگ‌دار تیره سرشار از ویتامین C هستند که در ساخت و حفظ کلاژن پوست و مو، ماده ای ضروری است. کمبود یا فقر آهن یکی از مهمترین علل شایع ریزش مو شناخته می شود که می‌توان با مصرف موادغذایی سرشار از آهن چون اسفناج از بروز این عارضه و ریزش مو جلوگیری کرد.

طرز استفاده از اسفناج در غذاها
اسفناج یک سبزی منحصربه فرد است که می‌توان آن را به دو صورت خام یا پخته استفاده کنید، سبزی اسفناج به‌ دو شکل تازه، منجمد یا کنسروی در بازار وجود دارد، برای استفاده از خواص این سبزی توصیه می کنیم تا از اسفناج در انواع سوپ‌ها، پاستا و انواع آبگوشت‌ها استفاده کنید افزون بر این می توانید این سبزی را در مقدار اندکی روغن زیتون بکر با دمای ملایم تفت بدهید و سپس با پنیر و مقدار کمی فلفل سیاه آن را مزه‌دار و مصرف کنید همچنین این امکان وجود دارد که اسفناج را در انواع املت و ساندویچ‌ استفاده کنید.
 

کد خبر 96891

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha