کد خبر 96916
۱۸ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۳
تاخیر در تکلم کودکان را جدی بگیرید

پرشین خودرو: یک روانپزشک کودک و نوجوان گفت: اختلال یادگیری یا دیس‌لکسیا نوعی اختلال ارتباطی است که نشانه‌ اولیه آن تاخیر درشروع تکلم است، این اختلال با ورود کودک به دبستان خود را نشان می‌دهد.

به گزارش پرشین خودرو،ذدکتر مهدی تهرانی دوست درباره ‌خوانش‌پریشی یا دیس‌لکسیا گفت: اختلال یادگیری یا خوانش‌پریشی مربوط به مشکلاتی است که کودکان معمولا در یادگیری حوزه‌ای خاص دارند و این موضوع ارتباطی با ضریب هوشی آنها ندارد، یعنی افرادی با ضریب هوشی معمولی ناتوان از خواندن و نوشتن هستند یا اختلال در یادگیری یک درس مشخص مانند ریاضی دارند.

وی با بیان اینکه این اختلالات معمولا در دوران کودکی و در دوران ورود به دبستان خود را نشان می‌دهد، ادامه داد: معمولا شایع‌ترین حالت اختلال یادگیری به صورت اختلال در نوشتن و خواندن است ومعمولا هر دو این حالت باهم دیده می‌شود.

این فوق تخصص روانپزشکی کودکان و نوجوانان با اشاره به اینکه افراد مبتلا به این اختلال به‌طور معمول در سال‌های اول دبستان نمی‌توانند بنویسند، توضیح داد: یعنی افراد مبتلا به این اختلال نمی‌توانند شیوه نگارشی موجود در زبان مادری خود را بنویسند مثلا نمی‌توانند فاصله کلمات یا حالاتی که باید حروف به یکدیگر چسبیده شوند را رعایت کنند،‌ معمولا این افراد حروف را به صورت جداجدا نوشته و ممکن است به سختی یادبگیرند،این افراد به‌تدریج در جمله‌سازی با مشکل مواجه شده و حتی با نوشتن انشاء مشکل خواهند داشت، آنها معمولا در زمان نوشتن دیکته غلط املایی زیادی دارند.

وی با بیان اینکه این افراد در روخوانی و خواندن جملات نیز با مشکل مواجه هستند، افزود: این اختلال بیشتر در کودکانی که سابقه تاخیر در تکلم داشته‌اند دیده می‌شود، به‌ویژه آنهایی که تاخیر در تکلم را انجام ندهند ممکن است با اختلال در خواندن و نوشتن روبرو شوند.

کودک

تهرانی دوست خاطرنشان کرد: این کودکان در فهم دروس دیگر مثل ریاضی مشکلی ندارند اما اگر ریاضی به صورت نوشتاری دربیاید یعنی خودشان بخواهند ریاضی را بنویسند یا بخوانند مشکل پیدا می‌کنند.

وی همچنین درباره اختلال در یادگیری ریاضی توضیح داد: این اختلال شیوع کمتری دارد و کودکانی که به آن مبتلا هستند در خواندن و نوشتن مشکل ندارند بلکه درک مطالب ریاضی مثل عدد، جمع کردن، تفریق، تقسیم و مفاهیم هندسی برایشان سخت بوده و درک ضعیفی از ریاضی دارند برای این افراد مفهوم اعداد و ارقام سخت است و متناسب با سن خود یاد نمی‌گیرند.

این استاد دانشگاه با تاکید براینکه علت تمای این موارد اختلالی است که در رشد مناطق مختلف مغز که در خواندن و نوشتن دخالت دارد حاصل می‌شود، یادآور شد: خواندن و نوشتن در ارتباط با تکلم است و نوعی اختلال ارتباطی تلقی می‌شود، لذا افرادی که اختلال در تکلم دارند با اختلال خواندن و نوشتن مواجهند.

وی خاطرنشان کرد: علت اصلی این اختلال در رشد مناطق مغزی مرتبط با خواندن و نوشتن، مشخص نیست اما مساله ژنتیک در آن دخالت دارد و همچنین هرگونه آسیبی به مغز در دوران جنینی و دوران اولیه رشد می‌تواند این مساله را ایجاد کند.

این روانپزشک اطفال تاکید کرد:‌نشانه اولیه این اختلال تاخیر در تکلم است و اگر اختلال تاخیر در تکلم و اختلال در خواندن و نوشتن به موقع درمان نشود یادگیری این کودکان با سختی مواجه می‌شود و در سال‌های بعد زندگی نیز ادامه می‌یابد.

وی با اشاره به اینکه دیس‌لکسیا معمولا در پسرها بیشتر است، اضافه کرد: درمان این اختلال معمولا اقدامات غیر دارویی بوده و بیشتر توسط گفتاردرمان‌گران انجام می‌شود، این اختلال نوعی اختلال ارتباطی است طی آن که این افراد نشانه‌های حروف را به صورت دیداری و شنیداری نمی‌توانند دریافت کنند و با اقداماتی که توسط گفتاردرمانگران انجام می‌شود به تدریج این مشکل می‌تواند کمتر شود.

این روانپزشک به خانواده‌ها توصیه کرد که به مشکلات یادگیری و تاخیر در تکلم کودکان خود توجه کرده و آن را جدی بگیرند و هر چه سریع‌تر نسبت به درمان آن اقدام کنند تا این اختلال در کودک توسعه نیابد.

کد خبر 96916

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha