به گزارش پرشین خودرو به نقل از دنیای اقتصاد، طرح ساماندهی بازار خودرو بعد از ابلاغ دستورالعمل واردات خودرو، از سوی یکی از اعضای کمیسیون اصل ۹۰ مطرح شد. هرچند رویکرد کلان این طرح رقابتی کردن بازار خودرو و بهتبع آن افزایش کیفیت و ایمنی محصولات خودروسازی کشور عنوان شده اما در نهایت آنچه بیش از رقابتپذیری خودروهای داخلی در طرح مذکور نمود دارد، دفاع از حقوق واردکنندگان، آنهم با کاهش تعرفه محصولات وارداتی است.
هرچند با توجه به نقض برجام از سوی ایالاتمتحده آمریکا و پیرو آن لزوم مدیریت منابع ارزی، کاهش تعرفه واردات مطابق طرح ساماندهی بازار کمی سخت بهنظر میرسد، اما آنچه مشخص است افزایش تعرفه واردات در هر کالایی، اقدامی منسوخ شده در دنیا است و سیاستگذاران باید مسیرهای دیگری برای هدایت منابع ارزی یا ساماندهی واردات خودرو بیابند.
آنچه کارشناسان بر آن تاکید دارند بازنگری در سیاستهای ارزی و به رسمیت شناختن نرخ بازار است.این کارشناسان معتقدند نرخ متناسب با شرایط اقتصادی خود میتواند مانعی برای واردات بیرویه تلقی شود، حال آنکه واردات خودرو از این قاعده مستثنی نیست. در هر حال آنچه مشخص است طرح ساماندهی بازار خودرو تا چند هفته آینده پس از بررسی کمیسیون صنایع، برای تصمیمگیری وارد صحن علنی خواهد شد؛ این در شرایطی است که طرح مذکور آخرین تیر دستاندرکاران واردات خودرو برای کاهش تعرفهها است. در این بین اما انتظار برای روند کاهشی تعرفه هیبریدیها بیش از دیگر انتظارات واردکنندگان است.
به این ترتیب در ماده ۳ طرح «ساماندهی بازار خودرو» نیز وضع هرگونه حقوق ورودی برای خودروهای سواری تمام برقی و هیبریدی ممنوع اعلام شده است تا بلکه استفاده از خودروهای یاد شده فرهنگسازی شود. طی یک سال گذشته بسیاری از کشورها سال مشخصی برای خروج خودروهای بنزینی و استفاده صرف از خودروهای برقی و هیبریدی را موردتوجه قرار دادهاند که بهنظر میرسد کاهش تعرفه این نوع محصولات میتواند نقطه عطفی برای همراهی ایرانیان با جهانیان برای کاهش آلودگیهای زیستمحیطی باشد.
پرشین خودرو: بررسی طرح «ساماندهی بازار خودرو» هنوز در کمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه دارد، این در شرایطی است که بسیاری از واردکنندگان خودرو چشم انتظار عملکرد نمایندگان در تصویب طرح مذکور هستند.
کد خبر 97142
نظر شما