به گزارش پرشین به نقل ازبرترین ها، و برای طراحی خودرو یک طراح باید مسائل مربوط به آیرودینامیک، سرعت، کارآیی، زیبایی و مواردی از این دست را در نظر داشته باشد. از طرف دیگر طراح خودرو از همان ابتدا باید بداند خودرویی که طراحی میکند قرار است به کدام یک از نیازهای مشتریان پاسخ بدهد.
این موارد باعث شده تا در صنعتخودروسازی با طراحان بلندآوازهای طرف باشیم که با خلاقیت و نوآوری بهترین طراحی را در خودروها پیاده کردهاند. به همین منظور در ادامه با هم به نامآورترین طراحان صنعتخودروسازی نگاهی خواهیم داشت.
۱. جورجتو جوجارو (Giorgetto Giugiaro)
انصافاً باید گفت صنعتخودروسازی مدیون جورجتو جوجارو است، این هنرمند افسانهای چیزی بیشتر از ۱۶۰ خودرو طراحی کرده و در طراحی موتورسیکلت، دوربین و حتی ساعت نیز دست داشته است.
جورجتو جوجارو ایتالیایی تبار است و با برندهای معتبری مانند آلفا رومئو، بی.ام.و، بوگاتی، فیات، لامبورگینی، مازراتی، سئات (SEAT)، همکاری موفقی داشته است. نتیجه این همکاری را در خودروهای بی.ام.و ام وان، فیات ۸۵۰ اسپایدر، دلورین دیامسی ۱۲ (DeLorean DMC12)، لوتوس اسپریت میتوان یافت.
۲. باتیستا پینینفارینا (Batista Pininfarina)
شرکت طراحی خودروی معروف پینینفارنیا متعلق به این طراحی نامآور است. این طراح خودرو به همراه پسرش سرجیو تعداد زیادی از خودورهای فراری را طراحی کرده است. باتیستا پینینفارینا ساکن ایتالیا است و با شرکتهای بزرگ خودروسازی مانند آلفا رومئو، فیات، مازراتی و پژو همکاری داشته.
طراحی این طراح خوشآوازه را میتوان در خودروهای آلفا رومئو جولیتا اسپایدر، فراری دینو ۲۴۶، سیسیتالیا ۲۰۲ مشاهده کرد. باتیستا پینینفارینا سبک و شیوه خاص خود را در طراحی خودرو پیاده میکرد و این امر باعث شد بسیاری از کارشناسان صنعتخودروسازی این طراح افسانهای را پدر طراحی مدرن خودرو خطاب کنند.
۳. مارچلو گاندینی (Marcello Gandini)
گاندینی فلسفه طراحی بهخصوصی را در خودروها پیاده میکرد و در حین طراحی خودرو در کنار رعایت اصول زیباشناختی، نکاتی مانند کارایی، معماری طراحی، ساخت خودرو، سوار کردن قطعات و مواردی از این دست را نیز در نظر داشت.
آشنایی با نامآوران طراحی خودرو که صنعتخودروسازی مدیون آنهاست
این امر باعث شد تا مارچلو گاندینی بهعنوان یکی از طراحان صاحب سبک در صنعتخودروسازی شناخته شود. گاندینی اهل ایتالیا است و سابقه همکاری با برندهای معتبری مانند آلفا رومئو، فیات، فراری، لامبورگینی و مازراتی را در کارنامه خود دارد.
طراحی خودروهای لامبورگینی میورا، لامبورگینی کانتاچ، لانچیا استراتوس زیرو را میتوان از نمونه کارهای بارز این طراح برجسته دانست. طراحی زاویهدار و باز شدن در خودرو به سمت بالا را میتوان از دستاوردهایی دانست که مارچلو گاندینی به صنعت خودروسازی عرضه کرده است.
۴. یان کالوم (Ian Callum)
این طراح برجسته اسکاتلندی فارغالتحصیل دانشگاه سلطنتی هنر در لندن است و در حال حاضر یکی از برجستهترین طراحان خودرو در دنیا شناخته میشود. وی سکان هدایت واحد طراحی خودروی جگوار را در اختیار دارد و در طول حضور خود در جگوار روحی تازه به خودروهای این برند بخشیده است.
برندهای معتبری مانند استون مارتین، فورد و جگوار افتخار همکاری با یان کالوم را داشتهاند و خودروهای جگوار اکسکی، اکس اف، اکس جی، جگوار تایپ اف را میتوان از طراحیهای برجسته یان کالوم دانست.
۵. والتر دا سیلوا (Walter De Silva)
این طراح خوشآوازه، مرد شماره یک واحد طراحی فولکسواگن است و بازبینی طراحی تمامی خودروهای برندهای فولکسواگن شامل آئودی، سئات، اسکودا، بنتلی، لامبورگینی و بوگاتی را بر عهده دارد. به این ترتیب میتوان گفت والتر دا سیلوا پرمسئولیتترین طراح خودرو در بین تمامی طراحان خودروی حال حاضر بهحساب میآید.
این طراح ایتالیایی سابقه همکاری را برندهای معتبری مانند آلفا رومئو، آئودی، لامبورگینی، سئات و فولکسواگن را دارد و طراحی خودروهای آئودی R8, آئودی A5 کوپه، لامبورگینی اگویستا از کارهای این طراح خوشنام میباشد.
لالتر دا سیلوا یکی از معدود طراحان خودرو است که سبک طراحی بسیار منعطفی دارد و بهخوبی از طراحی خودروهای ارزانقیمتی مانند خودروهای سئات برمیآید و از طرف دیگر تجربه خوبی در طراحی خودروهای لاچکری دارد که در این زمینه میتوان به طراحی خودروهای آئودی توسط این طراح اشاره کرد.
۶. پیتر استیونس (Peter Stevens)
این طراحی بریتانیایی فارغالتحصیل دانشگاه سلطنتی هنر انگستان است و هنرنمایی وی را میتوان در مکلارن اف وان مشاهده کرد. استیونس با برندهای معتبری مانند بی.ام.و، لامبورگینی، لوتوس، مکلارن و سوبارو همکاری داشته است و خودروهای مکلارن اف وان، لوتوس اِلان، نسخه بازسازی شده لوتوس اسپریت را میتوان در کارنامه این طراح بزرگ یافت.
پیتر استیونس سبک طراحی خاصی دارد و تلفیقی از طراحی مدرن و کلاسیک را میتوان در خودروهایی که وی طراحی کرده مشاهده نمود.
۷. کریس بَنگل (Chris Bangle)
بنگل یکی از بحث برانگیزترین طراحان خودروهای امروزی بهحساب میآید، وی زمانی سکان واحد طراحی بی.ام.و را در دست داشت فلسفه ۵۰ ساله طراحی خودروهای این برند را کنار گذاشت و این امر به مذاق بسیاری از هواداران بی.ام.و خوش نیامد. این قضیه به اندازهای بالا گرفت که بیشتر کارمندان بی.ام.و با حضور در یک نظرسنجی آنلاین در خواست اخراج بنگل از بی.ام.و را مطرح کردند.
کریس بنگل اهل آمریکاست و با برندهای معتبری مانند فیات، اپل و بی.ام.و همکاریهای مفیدی داشته است. سبک طراحی وی را در خودروهای بی.ام.و M3، بی.ام.و Z4 کوپه و بی.ام.و جینا میتوان یافت.
۸. پیتر شرایر (Peter Schreyer)
آلمان یکی از کشورهای پیشرو در صنعتخودروسازی است و تاکنون طراحان بزرگی را به این صنعت معرفی کرده، اما انصافاً باید گفت در بین تمامی طراحان خودروی آلمانی، پیتر شرایر یک سر و گردن بالاتر از سایرین قرار دارد. شرایر تحصیل کرده دانشگاه سلطنتی هنر است و مسیر موفقیت خود را از شرکتهای آئودی فولکسواگن در دهه ۹۰ میلادی شروع کرد.
آشنایی با نامآوران طراحی خودرو که صنعتخودروسازی مدیون آنهاست
شرایر در حال حاضر سکان واحد طراحی کیا موتورز و هیوندای موتورز را در اختیار دارد. طراحی خودروهای آئودی TT, آئودی A6 و آئودی A3 را میتوان از نمونههای بارز این طراح دانست، برند کیا توانست به لطف زبان طراحی شرایر حال و هوای تازهای به خودروهای خود بدهد.
۹. شیرو ناکامارا (Shiro Nakamara)
ناکامارا بهعنوان تنها طراح آسیایی شناخته میشود که پلههای موفقیت را در طراحی خودروهای بینالمللی پشتسر گذاشته است. این طراح ژاپنی در حال حاضر مرد شماره یک واحدهای طراحی نیسان، اینفینیتی و داتسون است و سابقه درخشانی همکاری با جنرال موتورز، نیسان، اینفینیتی داتسون را در کارنامه خود دارد.
هنرنمایی شیرو ناکامارا را در خودروهای نیسان جیتی آر، نیسان 370Z و اینفینیتی اسِنس میتوان مشاهده کرد. طراحیهای این طراح ژاپنی ارزش بیشتری به خودروهایی که وی طراحی کرده است داده و این خودورها در بازارهای جهانی از اقبال مناسبتری برای فروش برخوردار شدهاند.
۱۰. هنریک فیسکر (Henrik Fisker)
فیسکر یک طراح خودروی دانمارکی است که سابقه درخشانی با بزرگترین برندهای صنعتخودروسازی مانند استون مارتین و بی.ام.و را در کارنامه خود دارد. این طراح خوشآوازه پس از موفقیتهای مختلف در صنعتخودروسازی اقدام به راهاندازی شرکت فیسکر اوتوموتیو ( Fisker Automotive)، نمود اما بخت با فیسکر یار نبود و این شرکت در سال ۱۹۳۹ اعلام ورشکستگی کرد.
خودروهای استون مارتین DB9، استون مارتین V8 Vanquish، بی.ام.و Z8 و خودروی فیسکر کارما، طراحیهای خود را مدیون هنریک فیسکر هستند. فیسکر استعداد خوبی در اعمال طراحی کلاسیک در خودورهای امروزی دارد.
در این قسمت به پایان فهرست طراحان نامآور صنعت خودروسازی رسیدیم، پیشنهاد میکنیم اگر شما هم به طراحی خودرو علاقه دارید و طراحان خلاق و خوشسلیقهای را میشناسید، در قسمت نظرات اطلاعات این طراحان را با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.
نظر شما