به گزارش پرشین خودرو به نقل از روزنامه ایران، رئیس جمهوری در سفر خود به اروپا اشاره مهم و درستی به موضوع لزوم استفاده از ظرفیت ایرانیان خارج از کشور داشت. آقای روحانی در دیدار ایرانیان مقیم سوئیس، ایرانیان مقیم خارج از کشور را سفرای ملت ایران خواند و با اشاره به فشارهای جدید دشمنان بر کشور، از آنان خواست در بیان واقعیت ها و سرمایهگذاری و تداوم روابط علمی و تجاری به ایرانیان داخل کشور کمک کنند.
این درستترین موضع درباره قشر بسیار بزرگ ایرانیان خارج از کشور است. قشری که خوشبختانه در حوزههای مختلف علمی، اقتصادی، تجربی و تکنیکی از معدل بسیار بالایی برخوردار است. ایرانیان خارج از کشور ظرفیتی هستند که در چهل سال گذشته از آن استفاده خاصی نشده است.
مهمترین مانع استفاده از ظرفیت این قشر وسیع نگاه امنیتی به ایرانیان خارج از کشور است. نگاهی که متأسفانه در یکی دو سال اخیر هم تشدید شده است.با وجود دعوت رئیس جمهوری اتفاقاتی در داخل کشور رخ داده و میدهد که باعث میشود ایرانیان خارج از کشور از خیر سرمایهگذاری در کشور و بازگشت به وطن چشم پوشی کنند. دعوایی که به بهانه مدیران دو تابعیتی به راه افتاد یکی از این مسائل بود که به طورغیر مستقیم هشداری برای بازگشت ایرانیان خارج از کشور به ایران محسوب میشد. حجم اطلاعات غلط و غیر واقعی درج شده در این گزارش تأییدی بود بر اینکه سمت و سوی این اقدام کاملاً سیاسی است.
در موردی دیگر عادی شدن اتهام جاسوسی یا همکاری با نهادهای امنیتی کشورهای خارجی به برخی از متخصصان، دانشمندان و سرمایهگذاران ایرانی که مسیر بازگشت به وطن را در پیش گرفته بودند هم خود زنگ خطری است که به مثابه یک تابلو ایست مقابل این قشر وسیع عمل میکند. با وجود این موانع بسیار بزرگ، بازگشت ایرانیان توانمند خارج از کشور همانند رؤیایی است که براحتی تعبیر نخواهد شد.
مضاف بر این وضعیت باید به مسأله دیگری هم اشاره کرد که با وجود نیاز گسترده کشور به متخصصان، سرمایهگذاران و دانشمندان ایرانی در شرایط فعلی نه تنها شاهد بازگشت عمدهای در این حوزه نیستیم بلکه میبینیم سیل مهاجرتها نیز افزایش یافته است.
در ماههای اخیر چند برابر شدن تقاضای خرید ملک در کشورهایی نظیر ترکیه، گرجستان، امارات و... توسط ایرانیان زنگ خطری جدی برای سرمایههای انسانی و اقتصادی داخل کشور است. درشرایطی که ما شاهد شدت گرفتن موج مهاجرت ایرانیان هستیم، منطق حکم میکند برای حفظ سرمایه انسانی و اقتصادی کشور در گام اول زمینه این مهاجرت گسترده را از بین برده و جذابیتها و امیدهای ماندن در کشور را افزایش دهیم و پس از آن سراغ برنامهای مدون برای بازگشت ایرانیان باشیم.
نظر شما