به گزارش پرشین خودرو به نقل از فارس، لایحه مالیات بر ارزش افزوده پس از چندین بار تمدید اجرای آزمایشی، بالاخره مراحل دائمی شدن در کمیسیون اقتصادی میگذراند و میتوان گفت فقط یک هفته تا تصویب آن مهلت باقیست.
در این لایحه در قالب مالیات سبز خودروهایی که دارای مصرف انرژی بالاتر از استاندارد تعریف شده سازمان ملی استاندارد ایران هستند طبق مواد 33 و 34 این لایحه مشمول مالیات خواهند شد.
سرهنگ محمد ترحمی رئیس اداره حقوقی پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی در خصوص آخرین جزئیات لایحه مالیات بر ارزش افزوده و چگونگی تأثیر اعمال مالیات سبز بر ارتقاء استانداردهای کیفی تولید خودرو و کاهش آلودگی هوا اظهارداشت: در مواد 33 و 34 لایحه قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده 2 نوع مالیات با توجیه اقدام مؤثر در کاهش آلودگی هوا تعیین شده است.
رئیس اداره حقوقی پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی تصریح کرد: بر طبق ماده 33 لایحه مالیات سبز برای تولیدات داخلی و خودروهای وارداتی که از میزان معین مشخص شده در متن لایحه، مصرف سوخت بیشتری داشته باشند به میزان تعیین شده از سازنده خودرو و واردکننده خودرو مالیات اخذ میشود.
سرهنگ ترحمی با اشاره به این مطلب که این امر میتواند رقابت و انگیزه لازم را در خصوص تولید و واردات خودروهای کم مصرف ایجاد کند، گفت: پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی از کمیسیون اقتصادی درخواست کرده است تا در این بین به ایمنی وسیله نقلیه نیز توجه شود.
وی تصریح کرد: متأسفانه روزانه 44 نفر در تصادفات جان خود را از دست میدهند و حدود 970 نفر نیز مصدوم و مجروح میشوند و بر طبق ماده 56 قانون برنامه ششم در ارتقاء استانداردهای خودرو و برابر بند یک قسمت الف ماده 108 قانون توسعه ششم کشور، دولت مکلف به ارتقاء کیفیت ایمنی خودرو برای کاهش تصادفات به نسبت 31 درصد در هر 10 هزار وسیله نقلیه شده است، نسبت به برقراری مالیات برای خودروسازانی که خودروهایی با سطح ایمنی پایین دارند به استناد میزان درگیری خودرو در شدت تصادفات نیز اعمال شود.
سرهنگ ترحمی به ماده 34 این لایحه پرداخت و گفت: طبق این ماده مالکان خودروهای دارای مصرف سوخت بیش از حد معمول، مکلف به پرداخت مالیات آلایندگی دورهای به صورت سالانه میشوند.
این مقام ارشد راهور ناجا در پاسخ به دیگر پرسش در خصوص واکنش پلیس نسبت به ماده 34 و دریافت مالیات در این خصوص از شهروندان، اعلام کرد: این ماده مورد مخالفت شدید پلیس است چرا که اولاً بر طبق ماده 33 لایحه در بدو شمارهگذاری، مالیات سبز از تولیدکننده یا واردکننده خودرو اخذ شده است.
وی تصریح کرد: خودروها به صورت سالیانه معاینه فنی شده و گواهی لازم را برابر قانون هوای پاک مصوب 1396 اخذ میکنند؛ در صورت عدم معاینه فنی، تردد خودروها ممنوع بوده و مشمول جریمه میشوند بنابراین اگر خودرویی معاینه فنی داشته باشد یعنی دارای میزان استانداردی است که سازمان محیط زیست اعلام کرده و تردد با آن آلوده کننده نیست که مشمول مالیات آلایندگی شود.
رئیس اداره حقوقی پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی به پرداخت سالیانه عوارض شهرداری توسط مالکان خودروها پرداخت و اعلام کرد: سالانه خودروها مبلغ قابل توجهی به عنوان عوارض شهرداری میپردازند بنابراین اخذ مالیات آلایندگی فاقد توجیه عقلانی بوده و تحمیل بار مالی مضاعف بر شهروندان است.
سرهنگ ترحمی تصریح کرد: هیچ شهروندی تولیدکننده خودرو نیست بلکه خودرو را از مراجع رسمی خریداری کرده است پس جا دارد اگر قرار است مالیاتی به علت آلوده کنندگی خودرو وضع شود از محل ماده 33 لایحه پیشبینی شود و از خودروساز یا واردکننده خودرو اخذ شود.
وی گفت: مسلماً اخذ مالیات سبز از خودروساز یا واردکننده خودرو میتواند زمینهساز ترغیب آنها برای تولید خودروهایی با استاندارد لازم را فراهم سازد.
این مقام ارشد راهور ناجا تصریح کرد: مردم و مالکان خودرو صرفاً استفاده کننده هستند و توانایی کنترل میزان مصرف سوخت خودروی خود را ندارند؛ شایسته نیست که بار مالی مضاعفی بر دوش مردم تحمیل شود کمااینکه این موضوع در بند دهم اصل سوم قانون اساسی نیز تصریح شده است.
وی خاطرنشان کرد: پلیس و تعدادی نمایندگان در تلاشند تا ماده 34 لایحه مالیات بر ارزش افزوده را حذف کنند تا به واسطه آن بار مالی پیشبینی شده از دوش مردم برداشته شود.
نظر شما