تداوم جو بدبینی و بی اعتمادی افت سهام خودرویی ها را رقم می زند

پرشین خودرو: با وجود اینکه روز گذشته جو کلی گروه خودرو متعادل و مثبت بود و ابتدای هفته نیز جریان متعادل و منفی را سپری کرده است اما همچنان سهام این گروه به دلیل وجود برخی ابهامات، رشد مقطعی و روزهای پر نوسانی را سپری می کند.

به گزارش خبرنگار پرشین خودرو، شاخص گروه خودرو و ساخت قطعات در جریان داد و ستدهای روز گذشته با کاهش ۸۹ واحدی به ارتفاع ۱۵ هزار و ۱۷۳ واحد رسید به طوری که عمده نمادهای این گروه متعادل و منفی بود در حالی که روز قبل از آن، این گروه آغازی متعادل و مثبت را پشت سر گذاشت که با گذر زمان شاهد بهبود داد و ستدها بودیم اما نهایتا گروه به وضعیت منفی بازگشت و شاخص کل با عقبگرد 126 واحدی به ارتفاع 15 هزار و 261 واحد رسید.

مدیرعامل شرکت ها و مجامع سرمایه گذاری ملی در گفت و گو با خبرنگار پرشین خودرو با اشاره به عوامل موثر در ایجاد جو نوسانی بازار سهام خودرویی گفت: شرکتهای خودرویی جزء شرکتهای بورسی هستند که روابط بین الملل بر وضعیت این شرکتها در بازار بورس بسیار تاثیر گذار است چنانچه طی دو سال گذشته موفقیت های دولت در جریان برخی همکاری ها و قراردادهای خودرویی موجب رشد تولید و کاهش بهای تمام شده گروه خودرویی شد.

کیوان شیخی با بیان این مطلب افزود : با خروج آمریکا از برجام ،شرکتهای اروپایی که در ظاهر حامی برجام بودند از همراهی با ایران پا پس کشیدند و این جریان در ارسال و تامین برخی از قطعات اصلی و واردات برخی از تجهیزات برای تولید خودروهای مونتاژی مشکلاتی را برای خودروسازان ایجاد کرد چنانچه هم اکنون شرکتهای خودروساز با شرایط بسیار سختی در تولید مواجه شده و در تحویل بسیاری از خودروها با تاخیر روبرو شدند.


عدم همراهی اروپایی ها ، 30 درصد بار مالی را بر شرکتهای خودرویی تحمیل کرد


وی اظهار کرد: امروز مشتریانی که خرید اعتباری را از شرکتهای خودرویی داشته و اقدام به پیش خرید کردند متاسفانه با تاخیر چندین ماه در تحویل خودروها مواجه شدند که این مساله نشان از مشکل اساسی در گروه خودرویی است و به طور طبیعی می تواند در هزینه مالی شرکتهای خودرویی بورسی تاثیر گذار باشد چرا که عدم تحویل به موقع خودرو مازاد 16 درصد نرخ سود مشارکت پیش فروش ، 12 درصد نرخ سود دیرکرد تحویل خودرو را که مجموعا 30 درصد هزینه و بار مالی را به شرکتها تحمیل می کند ناشی از تحریم ها است که گریبان گیر گروه خودرو و ساخت قطعات شده است.

شیخی تصریح کرد : با ادامه این روال ، به طور قطع سال های آینده بسیار بدتر از سالهای قبل خواهد شد و گروه خودرو و ساخت قطعات با تعدیلات بسیار منفی روبرو می شود که می تواند اثرات بسیار منفی را بر پیکره اقتصاد و اشتغال و بدنه وزرات صنعت و معدن وارد کند.

مدیرعامل شرکتها و مجامع سرمایه گذاری ملی افزود : متاسفانه در چنین شرایط به جای توجه به بحث تولید و اقدامات تحویل فوری خودرو به مشتریان بیشتر انرژی شرکتها در جهت محدودیت عرضه و ایجاد سفته بازی در بازار صرف می شود تا تولید واقعی.


سهام خودرویی ها ظرف 3 ماه گذشته 20 درصد افت قیمت کرد


شیخی ادامه جریان را موجب روند منفی قیمت در بازار سهام خودرویی دانست و تاکید کرد : تداوم این مساله به طور حتم وضعیت سهام گروه خودرویی را منفی می کند چنانچه ظرف 3 ماه گذشته حداقل 20 درصد و نسبت به یک سال گذشته سهام خودرویی ها 40 درصد افت قیمت داشته است که ناشی از عدم شفافیت ، سفته بازی و نوسان گیری از مشتریان است.

وی بر لزوم شفافیت در برخورد با مشتریان در گروه خودرویی تاکید کرد و گفت : امروز عدم شفافیت یکی از بدترین مسائل در گروه خودرویی است که موجب تاخیر در تحویل به موقع ،افزایش نرخ و تشنگی در بازار خودرو شده است که به نظر می رسد ناشی از مشکل تولید است و باید این مساله برای مشتریان توضیح داده شود.

این کارشناس ارشد بازار سرمایه در ادامه شفافیت و صداقت را مهمترین راهکار برای رشد مثبت سهام گروه خودرویی ها اعلام کرد و افزود : راهکار واقعی رشد بازار سهام گروه خودرو صداقت با مشتریان است که می تواند شرایط مثبتی را برای سهام این گروه به همراه آورد.

شیخی همچنین با اشاره به آینده سهام خودرویی در بازار بورس ، گفت : آینده چندان روشنی پیش روی سهام شرکتهای خودرویی نیست هر چند در ماه های اخیر سهام خودرویی رشد مقطعی را شاهد بوده اما بدون شک زمانی که تولید با مشکل مواجه شود نمی تواند رشد خوبی را داشته باشد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: هنگامی که به دلیل تاخیر در تحویل و عدم اظهار نظر حرفه ای مدیران ،مشتریان به شرکتهای خودرویی بی اعتماد شوند و این مساله در فروش شرکتها تاثیر گذاشته و موجب بدبینی در بازار سرمایه و افت قیمت سهام شرکت های خودرویی می شود.

کد خبر 100139

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha