ناکارآمدی برخی مدیران فعلی، دلیل مشکلات صنعت خودرو کشور

پرشین خودرو: صنعت خودرو تمام جهان را متحول کرده است و ما نیز می توانستیم جز همین دگرگونی باشیم اما به دلیل اینکه برخی مدیران خودرویی ما کار بلد نیستند، به موفقیت های سایر کشورها در حوزه خودرو دست پیدا نکرده و نمی کنیم.

امرالله امینی عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی، در گفت وگو با خبرنگار پرشین خودرو در مورد چرایی ادامه دار شدن نوسانات بازار خودرو و نبود راهی برای کنترل آن گفت: متاسفانه اولین مشکلی که ما داریم این است که صنعت خودرو ایران بر اساس یک اصول مشخص بنا نشده است و مدیریت های آن نیز از بینش و آگاهی کمی برخوردار هستند.

وی ادامه داد: دومین مشکلی که ما در صنعت خودرو با آن گرفتار هستیم این است که این بخش چه در تولید و چه در بازار دارای یک انحصار نیمه دولتی است و برخی مدیرانی که در این بخش ورود پیدا می کنند نیز تنها به فکر منافع مجموعه خود هستند و منافع کشور و ملت را در نظر نمی گیرند.

امینی با انتقاد از جو به وجود آمده برای افزایش قانونی قیمت خودروهای داخلی گفت: هنوز افزایش قیمت ها تایید نشده است اما؛ خودروساز به دنبال گران کردن است و خودرو به بازار عرضه نمی کند و بعد هم اعلام می کنند که چند هزار خودرو در انبارهای ما به خاطر نبود یک قطعه خاک می خورد!

این کارشناس صنعت خودرو افزود: ممکن است برخی از خودروهای موجود در پارکینگ خودروسازان نقص قطعه داشته باشند اما؛ اینکه همه این خودروها که تعدادشان گاهی 50 و گاهی 70 هزار دستگاه اعلام می شود؛ کمبود قطعه داشته باشند اشتباه است.

وی با تاکید بر این مطلب که به عنوان یک کارشناس به هیچ عنوان این بهانه را برای عرضه نکردن خودرو قبول نمی کنم ادامه داد: شک نکنید که همه این بازی ها برای این است که سودی که دلال ها در بازار می برند را خود خودروساز ببرد و به محض افزایش قیمت مطمئن باشید همه این 70 هزار دستگاه به یکباره کامل شده و روانه بازار خواهند شد. این یعنی مشکل فعلی بازار خودرو به دلیل کم کاری صنعت خودرو است و نه چیز دیگر.

امینی اظهار داشت: مشکلات صنعت و بازار خودرو هر سال رخ می دهد و هیچ گاه درست نخواهد شد مگر مدیران ذی نفع در این بخش از میان افراد کار بلد و مدبر انتخاب شوند. برخی مدیران فعلی تنها دنبال بهانه برای گران کردن خودروی خود هستند آن هم به علت اینکه می خواهند با افزایش ورودی سیستم مالی خود ضعف و ناکارآمدی مدیریت خود در افزایش بهره وری، بهبود استاندارد های تولید و کیفی سازی را بپوشانند.

 



وی افزود: وقتی شما 10 هزار خودروی 20 میلیون تومانی را 40 میلیون بفروشید گویی که 20 هزار خودرو تولید کرده اید و در این هنگام دیگر کارایی زیر 50 درصد شما به چشم نخواهد آمد اما؛ باید عرض کنم این مدل مدیریت دیگر منسوخ شده و کارایی ندارد.


مشکلات صنعت خودروی ما داخلی است!


این استاد دانشگاه و کارشناس صنعت خودرو تاثیر تحریم ها در به وجود آمدن مشکلات فعلی صنعت خودرو را کمتر از تاثیر مشکلات داخلی دانست و افزود: بیشتر مشکلات به وجود آمده به خاطر اتفاقاتی است که در داخل می افتد و تحریم ها و مشکلات خارجی تاثیر کمی داشته اند زیرا هنوز در اولین ماه آغاز این تحریم ها هستیم و نمی تواند تمام اتفاقات این سال ها به تحریم های یک ماه اخیر ربط داشته باشد.

وی ادامه داد: در دهه 70 شمسی یک نوع شکوفایی خوبی در صنعت خودرو رخ داد و همه مدیران در آن زمان ادعا می کردند تا آخر دهه 70 صنعت خودرو به خودکفایی 95 درصدی خواهد رسید. حالا و در دهه 90 شمسی چه اتفاقی افتاده است که مدیران صنعت خودرو با افتخار اعلام می کنند صنعت خودروی ما کاملا وابسته به خارجی ها است و به همین دلیل در تامین قطعه مشکل داریم؟

امینی تصریح کرد: شما چگونه مدیری هستید که نمی توانید قطعه برای محصول خود تامین کنید؟ مگر می شود شما مدیر باشید و حداقل برای تولید 4 ماه خود قطعه انبار نکرده باشید؟ تحریم خودرو هنوز در ابتدای راه است و شما می گویید قطعه نداریم، چند ماه دیگر چه کار خواهید کرد؟

وی همه این بهانه های مدیران خودروسازی کشور را یک بازی ارزیابی کرد و افزود: من سال ها در صنعت خودرو حضور داشته ام و بر این عقیده هستم که مدیران فعلی این صنعت اساسا مدیریت بلد نیستند و متاسفانه با چشم خود دیده ام که مدیری تنها به دلیل هم دوره ای بودن با رییس ایدرو عضو هیات مدیره یک خودروسازی شده و جالب اینکه این مدیر اساس صنعت خودرو را قبول نداشت اما برای خودروساز ما تعیین تکلیف می کرد!

عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی خاطرنشان کرد: صنعت خودرو نماد تکنولوژی، استاندارد و ایمنی است و دنیای امروز ما را کاملا متحول کرده است زیرا مدیرانی قوی بر صنایع خودرویی جهان مدیریت می کنند همان نقطه قوتی که متاسفانه نقطه ضعف ما نیز هست.

کد خبر 101171

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha