به گزارش پرشین خودرو به نقل از فارس، محققان دانشگاه آکسفورد مدلی ریاضی ابداع کرده اند که درک بهتر نحوه تحول و تکامل ویروس بیماری انفولانزا را ممکن می کند و راه را برای تولید یک واکسن جهانی به منظور مقابله با این بیماری هموار می کند.
هر سال و با فرارسیدن فصل پاییز میلیون ها نفر در سراسر جهان به بیماری انفولانزا دچار می شوند و بسیاری از مردم برای مقابله با این بیماری به خودواکسن آنفولانزا تزریق می کنند. اما این واکسن ها در بسیاری از موارد نمی تواند مانع از ابتلا به انواع جدید بیماری مذکور شود.
پژوهشگران می گویند واکسن جدید که بر مبنای مدل سازی ریاضی صورت می گیرد، تحولی اساسی در زمینه مقابله با بیماری آنفولانزا به وجود می آورد. زیرا از یک واکسن می توان برای ریشه کن کردن انواع ویروس های بیماری مذکور استفاده کرد.
ویروس آنفولانزا در سال های اخیر و با افزایش استفاده از واکسن های مقابله با این بیماری هوشمندتر شده و لذا یافتن روشی جدید برای مهار این بیماری سرکش ضرورت یافته است.
مدل ریاضی تازه شناسایی بخش هایی از ویروس انفولانزا را که در گذر زمان چندان تغییر نکرده اند، ممکن می کند و این بخش ها که به اپیتوپها شهرت دارند،همان بخش هایی هستند که سیستم ایمنی بدن را مختل می کنند. مطالعات یادشده از سال 2006 آغاز شده است و انتظار می رود در آینده ای نزدیک به تولید واکسن آنفولانزا منجر شود.
نظر شما