به گزارش پرشین خودرو، زمانی که قیمت دلار به یکباره از قیمت 19000 تومان به 13000 تومان کاهش یافت، برخی مشتریان گمان بردند که قیمت خودرو به یکباره نیز کاهش خواهد داشت. مشتریانی با این طرز تفکر، قطعا در مورد بسیاری از مشکلات صنعت خودرو آگاهی چندانی ندارند، در اینجا می خواهیم تحلیلی دقیق تر داشته باشیم که این نوسانات قیمت ارز چگونه بر قیمت خودرو تاثیر گذار است؟
برخی افراد گمان می کنند که قیمت با توجه به افزایش شدید قیمت دلار نسبت به قیمت قبلی که 4200 تومان بود نمی بایست افزایش شدیدی یابد، در حالی که شرکتهای مونتاژ کننده خودرو برخی از قطعات خود را با ارز 4200 تومان و برخی قطعات دیگر را با ارزهای قیمت گوناگون در سیستم نیما تهیه کرده اند که این مقدار تا مبلغ 8200 تومان نیز بالا رفته، به طور مثال ممکن است قطعات بدنه با ارز 4200 تومان و موتور و گیربکس با ارز 8200 تومان خریداری شده باشد. پس قیمت ارز متوسط خریداری شده برای قطعات موجود حدود 6000 تومان است که افزایش قیمت باید چیزی در حدود 50 درصد باشد.
این روزها قیمت ارز در سامانه نیما مبلغ بیش از 12000 تومان است که شامل همه بخش ها و قطعات می باشد و با توجه به شرایط، قیمت خودرو نسبت به قیمت های قبل از افزایش فعلی می بایست تا 3 برابر افزایش یابد.
با توجه به اینکه قیمت بازار دلار از 19000 تومان به حدود 14 و یا 13000 هزار تومان کاهش یافته است این به معنی کاهش قیمت خودرو نمی باشد، بلکه کاهش قیمت خودرو زمانی می تواند صورت پذیرد که قیمت ارز در سامانه نیما کاهش یابد.
در این روزها اگر دقت کنیم به درستی می توان دریافت که قیمت کالاهای مصرفی چند برابر شده است پس چرا انتظار نداریم که قیمت خودرو افزایش یابد؟
حال اگر خودروسازان قیمت خود را تا 100 درصد هم افزایش دهند بازهم هزینه های های آنها پوشش داده نخواهد شد چراکه قیمت دلار تا 3 برابر افزایش داشته است.
نظر شما