تردد خودرو‌های نظامی فاقد معاینه فنی ممنوع می‌شود

پرشین خودرو: کلانتری گفت: از اول آبان تردد تمام خودرو‌های سنگین و سبک فاقد معاینه فنی از جمله خودرو‌های نظامی و دولتی ممنوع است.

به گزارش پرشین خودرو به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان؛ کیومرث کلانتری مدیرکل محیط زیست استان تهران در حاشیه جلسه کمیته آلودگی هوای تهران که امروز(شنبه) در استانداری تهران برگزار شد، با اشاره به اتصال معاینه فنی خودروهای سنگین به سیستم سامانه «سیمفا» اظهار داشت: در این مصوبه مقرر شد این طرح در وزارت کشور نهایی شود، چرا که سیستم سامانه سیمفا تنها معاینه فنی خودروهای سواری را یکپارچه می کند و تاکید ما بر اضافه شدن خودروهای سنگین به این سامانه است.


وی افزود: اگر خودروهای سنگین هم به این سامانه محلق شوند، سازمان محیط زیست به راحتی می تواند آلودگی تمام خودروها را رصد کند.

کلانتری با اشاره به اجرای طرح ساماندهی و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی و تاکسی ها نیز گفت: طرح ساماندهی ناوگان حمل و نقل عمومی در وزارت کشور آغاز شده است. با اجرای این طرح می توان هم به کاهش مصرف سوخت و هم کاهش آلودگی زیست محیطی کمک کرد.

وی در ادامه از جایگزینی تاکسی های نو به جای تاکسی های فرسوده و همچنین جایگزینی خودروهای تجاری فرسوده خبر داد.

مدیرکل محیط زیست استان تهران با بیان این که گزارشی در رابطه با مدیریت مصرف سوخت ارائه شده است، تصریح کرد: خروجی این طرح حفاظت از محیط زیست و کاهش بار آلودگی های زیست محیطی بود.

تردد خودورهای فاقد معاینه فنی از اول آبان ماه ممنوع است
مدیر کل محیط زیست استان تهران در رابطه با آغاز ممنوعیت خودروهای فاقد معاینه فنی اول آبان ماه سال جاری اظهار کرد: مقرر شد از اول آبان ماه سال جاری تردد تمام خودروهای سنگین و سبک که فاقد معاینه فنی هستند ممنوع شود و این طرح شامل خودروهای نظامی و دولتی نیز می شود.

کلانتری با اشاره به استانداردسازی موتورخانه های دستگاه اجرایی و ارگان ها تصریح کرد: سازمان ملی استاندارد مکلف به تست تمام موتورخانه ها در سطح استان است. در فاز اول این طرح مقرر شد که دستگاههای دولتی برای استاندارد سازی موتورخانه ها پیش قدم شوند .

 

گازوییل سوز

 

وی افزود: اداره کل استاندارد استان تهران به همکاری نکردن برخی دستگاه ها با این ارگان اعتراض داشت. با توجه به آغاز 6 ماهه دوم سال و افزایش بار آلودگی های محیط زیستی، مقرر شد اگر دستگاه های اجرایی اقدام به استاندارد سازی موتورخانه ها نکنند سازمان برنامه و بودجه در بودجه آن ها تجدیدنظر کند تا این دستگاه ها نیز مکلف به اجرای این طرح شوند.

کلانتری با اشاره به افزایش سهم خودروهای تجاری با اولویت اتوبوس و کامیون برای شهر تهران تصریح کرد: وزارت صنعت ، معدن و تجارت از اولویت افزایش خودروهای تجاری به خصوص اتوبوس های گازسوز و کامیون ها برای جایگزینی حمل و نقل بار و مسافر در شهر تهران موافقت کرده که این موضوع نیازمند پیگیری جدی استانداری و دستگاه های استان تهران است .

وی افزود: اولویت تحویل خودرو باید برای کلان شهر تهران باشد، چرا که خودروهای گازوئیل سوز نقش بسیاری در آلودگی هوای شهر دارند و براساس آمار برای 3 سال باید 200 هزار دستگاه خودرو تجاری (سالانه 70 هزار خودرو) تحویل داده شود.

کلانتری در رابطه با تبیین آیین نامه های قانون هوای پاک نیز اظهار داشت: قانون هوای پاک در سال 96 تصویب و ابلاغ شد که آیین نامه های این قانون باید اجرا می شد؛ تاکنون 6 قانون و یک دستورالعمل برای اجرای ضوابط تصویب شده است.

مدیر کل محیط زیست استان تهران گفت: برای دستگاه های اجرایی تکالیفی در اجرای قانون هوای پاک وجود دارد که 26 دستگاه اجرایی در این قانون مسئولیت قانونی دارند و نظارت بر اجرای این قانون برعهده سازمان حفاظت محیط زیست است.

وی ادامه داد: قانون هوای پاک قانونی است که جرم انگاری در حوزه محیط زیست در آن دیده شده و تخطی از این قانون جرم بوده و مجرم مجازات می شود.

کلانتری تصریح کرد: سازمان محیط زیست بدون هرگونه کوتاهی در اجرای قانون هوای پاک توسط سازمانها ورود خواهد کرد و هیچ دستگاهی حق ندارد در اجرای قانون کوتاهی کند .

وی ادامه داد: موضوع آلودگی هوا به نوعی حق الناس و حق تمام زیستمندان است و سازمان محیط زیست با تمام توان خود بر اجرای این قانون نظارت خواهد کرد.

مدیر کل محیط زیست استان تهران گفت: تعویض کاتالیست ها یکی از وظایف شهرداری است و شهرداری برای اجرای این طرح باید پاسخگو باشد .
 

کد خبر 103132

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha