90 درصد ناوگان حمل و نقل کشور خرده مالکی اداره می شود

پرشین خودرو: رئیس کانون انجمنهای صنفی کارفرمایی کامیونداران کشور گفت: با وجود آنکه 90 درصد ناوگان حمل و نقل در ایران به صورت خرده مالکی اداره می شود اما این قشر تا چندی پیش در تعیین حق سرنوشت خود اختیاری نداشت.

به گزارش پرشین خودرو به نقل از ایرنا، رضا تیموری روز پنجشنبه در مراسمی به مناسبت 'هفته حمل و نقل، رانندگان و راهداری' با حضور مسئولان و دست اندرکاران در مشهد افزود: مشکل حمل و نقل در کشور ساختاری و مسبوق به دهه ها است. هم اینک در این صنف هیچیک از شیوه های مدیریت صنفی چه به صورت شرکتداری و چه به صورت خرده مالکی ناوگان دارای اعتبار نیست.
وی ادامه داد: همه برای ساختار حمل و نقل کشور تصمیم می گیرند به جز سازمان راهداری که متولی اصلی این بخش است. دخالت نهادهای غیرمتولی در این صنعت نه تنها کمک نمی کند بلکه هر یک ناخواسته مشکلاتی را به این بخش تحمیل می کنند.

 

حمل و نقل

 

رئیس کانون انجمنهای صنفی کارفرمایی کامیونداران کشور همچنین از فقدان پاسخگویی مسئولان به برخی خواسته های صنفی این قشر انتقاد و بیان کرد: مدتهاست به دنبال تعیین حداقل سوخت مصرفی برای کاموینهای ترانزیت هستیم اما تاکنون پاسخی به پیگیریهای ما در این خصوص داده نشده است.

وی شهرداریها و شرکت ملی پخش فراورده های نفتی را نیز میهمانان ناخوانده در حوزه حمل و نقل توصیف و بیان کرد: برای چندین بار نسبت به دریافت عوارض پارکینگ به مبلغ 330 هزار ریالی توسط شهرداری تایباد اعتراض کرده ایم اما پیگیریها هنوز نتیجه نداده اند. مگر مسئول کمک به شهرهای مرزی، کامیونداران هستند که این چنین مبالغی از آنها دریافت می شود.
تیموری افزود: چندین سال است که به جز چند شهر در کشور کرایه واقعی حمل کالا با استناد به کلمه 'توافق' در یک مصوبه قانونی به رانندگان و کامیونداران به صورت عادلانه پرداخت نمی شود. اعتراض صنفی این قشر نیز به همان مصوبه قانونی 30 سال پیش بوده است.
وی همچنین از همکاری مسئولان به ویژه سازمان راهداری بخاطر تلاش برای رفع مشکل کامیونداران تقدیر و بیان کرد: هم اکنون سه قوه کشور پیگیر مسائل کامیونداران هستند که اجرای محاسبه کرایه کامیونها بر اساس تن کیلومتر یکی از آنها است.
رئیس کانون انجمنهای صنفی کارفرمایی کامیونداران گفت: خواستار اجرای مصوبات شورای عالی ترابری کشور در خصوص حمل و نقل هستیم و در ادامه می خواهیم سالنهای اعلام بار با همکاری اتحادیه کامیونداران در همه شهرها فعال شوند و چنین سالنی در شهرهای فاقد چنین زیربنایی نیز برپا شود.
400 هزار دستگاه کامیون با متوسط عمر 17 سال سالانه حدود 400 میلیون تن کالا را در قالب 30 میلیون سفر جاده ای در سطح ایران حمل می کنند. 518 هزار راننده کامیون که 41 درصدشان بین 30 تا 39 سال سن دارند در مجموعه ناوگان بار جاده ای کشور فعالیت دارند. همچنین چهار هزار و 176 شرکت و موسسه باربری زمینی در سطح ایران فعالیت می کنند.
38 هزار راننده باری و 9 هزار راننده مسافری نیز در بخش حمل و نقل جاده ای خراسان رضوی فعالیت دارند. همچنین 43 هزار و 920 دستگاه خودرو سنگین در ناوگان جاده ای این استان وجود دارد. 394 شرکت باری و مسافری، 92 انجمن صنفی مسافری و 17 انجمن صنفی کالا در خراسان رضوی فعال هستند.

کد خبر 107073

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha