به گزارش پرشین خودرو به نقل از تسنیم، با ظهور و پیدایش اپلیکیشنهای تلفن همراه در زمینه ارائه خدمات حملونقل مسافری و گسترش فضای استارتاپی در این حوزه، مدتهاست باعث بروز اختلافنظرهایی بین کسبوکارهای سنتی (تاکسیرانان و آژانسها) با این پدیدههای نوظهور شده است.
اما از آن جهت که ارائه خدمات در این بسترهای آنلاین هم از منظر کیفیت و هم قیمت، قابل مقایسه با نمونههای مشابه سنتی نیست و مردم بیشتر ترجیح میدهند برای داشتن سفرهای خود از خدمات آنلاین که هزینه کمتری برای آنها در بر دارد، استفاده کنند لذا گاهی این انتخاب مردم باعث ایجاد تنش و درگیریهای فیزیکی بین فعالان این دو حوزه شده است.
با توجه به اینکه کسبوکارهای سنتی تا چندی پیش از اساس معتقد بودند که پلتفرمهای آنلاین باید نیست و نابود شوند یا ذیل شهرداریها ادامه فعالیت داشته باشند و از طرفی استارتاپها نیز این موضوع را خلاف روال جاری قانونی دانسته و از خلأهای قانونی برای فعالیتهای مستقلانه خود بهره بردند، نوعی تشکل صنفی با عنوان اتحادیه کسبوکارهای فضای مجازی ایجاد شد.
حال با توجه به پایان نیافتن این درگیریها، دادستان کل کشور ابلاغیهای به دادستانهای عمومی و انقلاب مراکز استانها داشته و نسبت به هرگونه برخورد و ممانعت از کسبوکار شرکتهای استارتاپی در حوزه حملونقل مسافری و باری به درخواست شهرداریها، هشدار داده است.
فک پلمب 80 درصد دفاتر مسدود شده تاکسیهای اینترنتی
دادستان کل کشور در بخشی از آن ابلاغیه گفته بود که « واگذاری تعیین تکلیف این کسبوکارها به نظرات متفاوت و بعضا متضاد شهرداری شهرهای مختلف اسباب بروز اختلاف جدی و از بین رفتن این نوع کسبوکار خواهد بود، لذا مقتضی است تا تصویب ضوابط مربوطه (توسط وزارت صنعت معدن و تجارت و وزارت کشور) از هرگونه برخورد و ممانعت از کسبوکار این شرکتها به درخواست شهرداریها خودداری بعمل آید.»
حال با گذشت دو هفته از این ابلاغیه، گفتوگویی با رضا الفتنسب؛ سخنگوی اتحادیه کسبوکارهای مجازی داشتیم تا از آخرین تغییر و تحولات مرتبط با دفاتر پلمب شده برخی کسبوکارهای حملونقل آنلاین مطلع شویم.
وی با بیان اینکه تاکنون 65 مجوز فعالیت در این حوزه صادر کردهایم، گفت: براساس پیگیریهایی که در اتحادیه داشتیم، با ابلاغیه اخیر دادستانی کل کشور 80 درصد دفاتر تاکسیهای اینترنتی که با شکایت شهرداریها پلمب شده بودند، فک پلمب شدند.
سخنگوی اتحادیه کسبوکارهای مجازی درباره میزان دفاتر پلمبشده در کشور نیز عنوان کرد: متأسفانه پلمب دفاتر این استارتاپها در حال رویه شدن بود؛ بیشترین پلمبها مربوط به یکی از شرکتهای حملونقل آنلاین در کشور است که با سرمایهگذاری خارجی ایجاد شده است.
بیشترین محدودیتها برای سرمایهگذار خارجی!
وی خاطر نشان کرد: با این رفتار و برخوردهایی که صورت گرفت، این شرکت خارجی اعلام کرد که تصمیم به ترک کشور دارد در حالیکه اماکن، دفاتر آن را تأیید کرده بود و فعالیتهایش قانونی بود.
او افزود: براساس گزارشهای واصله به ما 16 دفتر ماکسیم در کشور پلمب شده بود که بیشترین میزان را در بر میگرفت اما تعداد دفاتر پلمب شده سایر برندها بسیار کمتر از این تعداد است؛ با این حال همچنان تعدادی از دفاتر این کسبوکارها پلمب است و ما در حال پیگیری موضوع برای فک پلمب هستیم.
الفتنسب مجموع پلمبی دفاتر در این بخش را حدود 30 مورد دانست و ابراز کرد: متأسفانه با توجه به رویهای که در حال حاکم شدن بود، اتحادیه به فکر راه چارهای برای برون رفت از این وضعیت بود.
وی بیان کرد: در حال حاضر هم با توجه به اینکه ابلاغیه دادستانی به صورت کامل اجرایی نشده است، نامهای را روز گذشته خدمت دادستانی ارسال کردیم تا پیگیر این ماجرا شوند.
او در پاسخ به این سوال که چرا هنوز برخی شهرداریها شکایات خود از دفاتر این تاکسیهای اینترنتی را پس نگرفتهاند؟، گفت: متأسفانه تمامی این شکایات مربوط به شهرداریها نیست و بعضا فرمانداریها که زیر نظر استانداریهای دولت فعال هستند، نیز خودشان پیگیریهایی برای پلمب شدن این دفاتر داشتند.
الفتنسب اذعان کرد: در حالی برخی فرمانداریها اقدام به انجام این کار کردند که پیش از این کارگروه رفع موانع کسبوکارهای نوپا در دولت تشکیل شده است تا قبل از برخورد و اقدامات سلبی علیه فعالیت استارتاپها، شکایات در آن کارگروه مطرح و تصمیمگیریهای لازم اتخاذ شود.
پرشین خودرو: سخنگوی اتحادیه کسبوکارهای مجازی بعد از ابلاغیه دادستان کل کشور با رویکرد هشدار نسبت به ممانعت از کسبوکار شرکتهای استارتاپی در حوزه حملونقل مسافری به درخواست شهرداریها، گفت: ۸۰ درصد دفاتر پلمب شده تاکسیهای اینترنتی فک پلمب شدند.
کد خبر 108894
نظر شما