پرشین خودرو: رییس دانشگاه علم و صنعت با اشاره به ضرورت برقراری و گسترش ارتباط دانشگاه و صنعت از موفقیت محققان دانشگاه در كسب رتبه دوم تولید علم در بین دانشگاههای فنی و مهندسی كشور و آغاز اجرای طراحی پلت فرم خودروهای كلاس B در این دانشگاه در سال جاری خبر داد.
به گزارش «پرشین خودرو»، جبل عاملی كه در مراسم افتتاح كرسی یونسكو در زمینه همكاری دانشگاه و صنعت در فرآیند توسعه پایدار در دانشگاه علم و صنعت سخن می گفت اظهار كرد: توسعه علمی دانشگاه، توسعه فنآوری و توسعه فرهنگی، سه محور كلیدی دومین برنامه توسعه پنج ساله این دانشگاه است كه همواره پیگیری شده و در حال حاضر در نخستین سال اجرای این برنامه هستیم.
وی افزود: در زمینه تولید علم موفق شدیم تا به استناد پایگاه جهانی علوم اسلام ISC و دیگر موسسات معتبر بین المللی رتبه دوم را در میان دانشگاههای فنی و مهندسی كشور اخذ كنیم و همچنین سه دانشكده این دانشگاه موفق به كسب رتبه نخست در كشور شدهاند.
رییس دانشگاه علم و صنعت با اشاره به سرمایهگذاری گسترده دانشگاه در زمینه فنآوری تصریح كرد: یكی از حوزههای مهم و مورد توجه دراین دانشگاه در زمینه فنآوری حوزه فضایی بوده كه این دانشگاه اولین و تنها دانشگاهی است كه توانست ماهوارهای را به صورت صد درصد بومی طراحی كرده و با موفقیت در مدار قرار دهد. همچنین فنآوریهای عصبی یكی دیگر از محورهای مورد توجه در برنامههای توسعه این دانشگاه در زمینه فنآوری بوده كه موفق شدیم در شاخصهایی از این فنآوری در دانشگاه در مرز دانش با چند كشور جهانی رقابت كنیم. همچنین پروژه پاراواك یكی از پروژههایی است كه در این زمینه تعریف شده و در حال اجرا است.
جبل عاملی ادامه داد: كامپوزیتها یكی دیگر از حوزههای مورد تاكید در حوزه فنآوری در دانشگاه علم و صنعت بوده و با تمهیدات اندیشیده شده موفق شدیم به جایگاه بالایی دست یابیم. همچنین فعالیتهای پژوهشی در زمینه مهندسی خودرو انجام شده كه میتوان به آغاز اجرای طراحی پلت فرم خودرو كلاس B در این دانشگاه اشاره كرد كه در میان پروژههای كلان ملی مصوب شورای ملی عتف جزو پروژههای بزرگ و ملی محسوب میشود و همچنین دانشكدههای بسیاری در اجرای این طرح دخالت دارند.
وی در خصوص دیگر طرحهای این دانشگاه در زمینه فنآوری تصریح كرد: پروژه توربو كمپرسور و توربین های گازی از جمله فعالیتهای دانشكده مهندسی مكانیك در زمینه فنآوری است كه فاز اول آن با قرارداد نسبتا كلانی در حال اجرا است. همچنین فعالیت در زمینه قطارهای سریع از دیگر ماموریتهای این دانشگاه در دانشكده مهندسی راهآهن است كه در حال رایزنی با شورای عالی علوم، تحقیقات و فنآوری هستیم.
رییس دانشگاه علم و صنعت در خصوص رویكرد دانشگاه علم و صنعت در زمینه برقراری ارتباط دانشگاه با صنعت تصریح كرد: در حوزه ارتباط دانشگاه با صنعت، شیوه سنتی كه قراردادهای بسیاری برای رفع مشكلات صنایع بسته میشود اولویت یك دانشگاه نبوده و این دانشگاه برای خود ماموریتهای ویژهای تعریف كرده و درصدد است تا افق 1404 فعالیتهای تحقیقاتی و پس از آن آموزشی خود را ادامه دهد. هر چند به شكل سنتی نیز كار خود را در این راستا انجام میدهد.
جبل عاملی در پایان با اشاره به نقش مهم و سازنده كرسی ارتبط دانشگاه و صنعت تشریح كرد: كرسی یونسكو كه در زمینه همكاری دانشگاه و صنعت در فرایند توسعه پایدار افتتاح شده است میتواند در جهت ماموریتهای بزرگ بوده و با قرار گرفتن در این راستا تا رفع مشكلات صنایع برای كشور مفید باشد.
کد خبر 11003
نظر شما