چرا افزایش قیمت خودرو در یک دور باطل افتاده است؟

دبیر انجمن قطعه سازان کشور با اشاره به برخی گشایش های صورت گرفته در رفع مشکلات صنعت قطعه سازی گفت: قیمت فروش قطعات برای ۸۰ درصد قطعه سازان در قرارداد با شرکتهای خودروساز تعدیل شده است البته رقم مطلوبی نیست اما با توجه به اینکه برات مدت دار از سوی بانک مرکزی فعال شده، قطعا کمک خوبی به صنعت قطعه سازی است.

به گزارش خبرنگار پرشین خودرو، مازیار بیگلو، در نشست خبری انجمن سازندگان قطعات و مجموعه های خودرو، با تاکید بر اینکه افزایش قیمت خودرو در یک دور باطل افتاده است، تصریح کرد: با وجود اینکه مصوبه افزایش قیمت خودرو پس از وقفه ۱۸ ماهه عملی شد اما همزمان با آن، قیمت مواد اولیه تولید قطعات نیز افزایش یافته به طوری که طی یک سال گذشته قیمت فولاد، آلومینیوم، مس، محصولات پتروشیمی و شیشه به طور میانگین ۵۰ درصد افزایش داشته است.

دبیر انجمن سازندگان قطعات و مجموعه های خودرو کشور با اشاره به اینکه زیان این اتفاق به مشتری نهایی وارد می شود، افزود: در جلسه اخیر با وزیر صمت بر لزوم بازنگری در قیمت مواد اولیه تاکید و عنوان کردیم که قیمت مواد اولیه داخلی ۲۵ درصد گران تر از نرخ های جهانی است.

به گفته بیگلو، مشکلات موجود باعث شده تا قیمت قطعات و مواد اولیه مانند رینگ و آلومینیوم وارداتی از چین ۳۰ تا ۴۰ درصد ارزان تر از تولید داخل باشد و در واقع با رشد قیمت مواد اولیه داخلی، رشد ۳۰ درصدی قیمت خودرو عایدی برای صنعت خودروسازی ندارد.

وی تاکید کرد: هم اکنون ارز محاسباتی در خرید مواد اولیه چینی ۴۷ تا ۵۰ هزار تومان است در حالی که قیمت مواد اولیه داخلی با ارز بیش از ۷۰ هزار تومان محاسبه می شود و عملا در خرید قطعات از چین، رانت ارزی وجود دارد.

دبیر انجمن قطعه سازان کشور در ادامه با اشاره به تاثیر حضور خودروهای چینی و توسعه مونتاژ کاری در کشور گفت: مونتاژ کاری نتیجه ای جز خروج ارز از کشور ندارد متاسفانه از ابتدای سال تاکنون ۷.۵ میلیارد دلار به صنعت خودروسازی اختصاص یافته که بیش از ۴ میلیارد دلار به خودروهای مونتاژی اختصاص داشته و این رقم بالایی است.

بیگلو همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار پرشین خودرو در خصوص امکان کاهش هزینه تولید از سوی قطعه سازان گفت: کاهش هزینه تولید باید از چند محل انجام شود و تا زمانی که نسبت مدیریت هزینه مواد اولیه در قیمت تمام شده تولید لحاظ نشود امکان کاهش هزینه تولید بسیار مشکل خواهد بود.

وی در ادامه مابه التفاوت نرخ ارز نیمایی و بازار آزاد را موجب رانت در این صنعت دانست و متذکر شد: باید با تک نرخی شدن نرخ ارز، رانت و فساد موجود در این جریان از بین برود.

این مقام قطعه سازی در انجمن سازندگان قطعات خودرو با تاکید بر ظرفیت ۲ میلیونی تولید در صنعت خودرو و قطعه سازی خاطرنشان کرد: افزایش قیمت خودرو کمک مختصری به صنعت خودرو و قطعه سازی می کند و پیش بینی می شود تا پایان سال، خودروساز از محل افزایش قیمت حدود ۱۰ همت در کنار سود فروش داشته باشد و کمک نماید تا انتهای امسال این تغییرات موجب افزایش تیراژ تولید شود.

کد خبر 146655

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha