به گزارش پرشین خودرو، پرویز اخوان گفت: اکنون کارخانجات تولیدکننده تایر به سختی با نیمی از ظرفیت خود کار می کنند و در این زمینه طی مکاتبهای با وزیر صنعت، معدن و تجارت و معاونان وزارتخانه، نسبت به ادامه تولید در شرایط یاد شده هشدار داده شد.
وی یادآور شد:صنعت تایر صنعتی استراتژیک و مادر است که همه صنایع دیگر به نوعی به واسطه موضوع حمل و نقل با آن مرتبطند، بر این اساس باید تمهیدات ویژه ای برای تامین نیازهای این صنعت اندیشیده شود و در غیر این صورت با بحران مواجه خواهد شد.
اخوان در عین حال به برخی ماه های گذشته اشاره کرد که با وجود همه مشکلات و دشواری های تولید و تحریم ها، اما به دلیل تزریق به موقع و کافی ارز حتی بیش از نیاز هم تایر تولید شد، اما از دو ماه پیش تاکنون ارزی دریافت نشده است.
این مقام صنفی خاطرنشان کرد:کل ارز مورد نیاز سالیانه این صنعت ۳۵۰ هزار دلار است که برای یک صنعت استراتژیک رقم پایینی محسوب می شود.
هزینه ۲.۳۵ برابری واردات تایر سنگین
وی در ادامه به مشکل پیش آمده برای تولید تایر خودروهای سنگین اشاره کرد و گفت: ارز دولتی به سختی برای تولید این نوع از تایرها تخصیص می یابد، این در حالی است که دلالان و تاجران برای واردات تایر به راحتی ارز دولتی دریافت می کنند.
اخوان تصریح کرد:درحالی که تولید تایر سنگین ۱.۷ دلار در هر کیلوگرم تمام می شود، اما واردات آن چهار دلار در هر کیلوگرم هزینه دارد و بسیاری از آنها تایرهای چینی بدون کیفیت و فاقد استاندارد هستند.
وی اظهار داشت:اکنون تعرفه واردات تایرهای سنگین از ۳۵ درصد به پنج درصد کاهش یافته است و تخصیص ارز دولتی به آنها، در مجموع تولیدکنندگان را وارد حاشیه زیان کرده است.
نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان تایر گفت:اکنون برخی تجار و دلالان برای واردات تایر سبک نیز خیز برداشته اند و چنین اقداماتی آثار تخریبی جبران ناپذیری در صنعت تولید تایر بر جای خواهد گذاشت.
وی افزود: در این زمینه انتظار حمایت های بیشتری از سوی دولت داریم، زیرا بجز منافع اقتصادی که برای کشور دارد، عده زیادی در این صنعت مشغول به کارند و ارتزاق می کنند.
در چهار ماهه امسال ۱۲ میلیون و ۳۵۹ هزار و ۴۱۵ حلقه انواع تایر در کشور تولید شد که در مقایسه با مدت مشابه پارسال کاهش چهار درصدی نشان میدهد.
تایرهای تولید شده در این مدت ۷۳ هزار و ۸۵۸ تن بود که در مقایسه با پارسال افت ۱۵ درصدی داشته است.
منبع: ایرنا
نظر شما