پرشین خودرو: بر اساس گزارش های منتشر شده توسط خبرگزاری ها در سال 1390یک میلیون و 412هزار و 220 دستگاه خودروی سواری تولید شده است که نسبت به مدت مشابه سال 89 حدود 4 درصد رشد داشته است.
به گزارش «پرشین خودرو»، طی این مدت، بیشترین آمار در گروه خودروهای سواری تولید شده مربوط به خودروهای خانواده ایکس100 می شود که رقم آن به 589 هزار و 903 دستگاه رسیده است.
به بیان دیگر پرتیراژترین خودرو تولید داخل در سال 1390، محصولات خانواده ایکس 100 سایپا شامل سایپا 131، سایپا132، سایپا111 و سایپا141 شرکت سایپا بوده که هنوز مردم با همان نام قدیمی پراید از آنها یاد می کنند.
همچنین بر اساس آمارهای موجود از بین 16 میلیون خودروی سبک و سنگین در حال تردد در ایران بیش از 4 میلیون خودرو را محصولات مختلفی تشکیل می دهد که مردم آن را تحت عنوان پراید می شناسند.
بنابر این از هر 4 خودروی در حال تردد را یک خودرو از انواع پراید تشکیل می دهند. چگونه می توان انتظار داشت پرتیراژترین و پرترددترین خودروی کشور پرتصادف ترین نباشد. منصفانه تر این است که هنگام ارائه آمار جنبه های تبلیغات منفی علیه صنعتگران و تولیدکنندگان نیز مد نظر قرار بگیرد.
تصادف عوامل متعددی دارد
نکته مهم بعدی که از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است علل سوانح یا تصادفات می باشد که در حال حاضر در ایران عدم رعایت سرعت مطمئنه و خستگی رانندگان است. به بیان دیگر عامل اصلی تصادفات در جاده نقص فنی یا فقدان استانداردهای ایمنی خودرو نیست. بررسیها نشان می دهند برخی از دلایل وقوع تصادفات رانندگی از سایر عوامل مهمتر هستند.
این موارد شاید بدیهی و ساده به نظر برسند، اما در 20 سال گذشته بیش از نیم میلیون نفر از هموطنانمان به دلیل رعایت نکردن این موارد در تصادفات رانندگی جان خود را از دست دادهاند.
ما در اینجا به 16 مورد از مهمترین آنها خواهیم پرداخت.
صحبت کردن با تلفنهمراه، خوردن و آشامیدن در حین رانندگی:
برخلاف تصور همگانی، دلیل اصلی تصادفات رانندگی عبور از چراغ قرمز یا داشتن سرعت غیرمجاز هنگام رانندگی نیست؛ رتبه اول تصادفات رانندگی متعلق به رانندگانی است که در حین رانندگی تمرکز کافی ندارند. اغلب این رانندگان در حین تصادف در حال صحبت کردن با تلفنهمراه، فرستادن پیامک، خوردن یا آشامیدن هستند.
سرعت غیرمجاز:
بسیاری از رانندگان به تابلوی حداکثر سرعت مجاز بیتوجه هستند و اغلب سرعتشان 20 تا 30 کیلومتر در ساعت بیشتر از حد مجاز است. تصادفات ناشی از سرعت غیرمجاز میتواند پیامدهای جبرانناپذیری مثل مرگومیر و معلولیت دائم به همراه داشته باشد. هرچقدر سرعت بیشتر باشد، کنترل راننده در متوقفکردن خودرو کمتر است.
نداشتن دقت و تمرکز کافی در حین رانندگی:
رانندگان بیدقت افرادی هستند که بسیار سریع و بدون زدن چراغ راهنما خط رانندگی خود را تغییر میدهند و در بیشتر مواقع نسبت به تابلوها و علائم رانندگی بیتوجه هستند. این دسته از رانندگان احتمال دارد در یک تصادف ساده جان خود را از دست بدهند. سایر رانندگان باید در مواجهشدن با این دسته از رانندگان با احتیاط بیشتری رانندگی کنند.
رعایت نکردن فاصله مجاز با خودروی جلویی:
رانندگانی که هنگام رانندگی فاصله مجاز با خودروی جلویی را حفظ نمیکنند قادر نخواهند بود در مواقع مورد نیاز سریع عکسالعمل نشان داده و ترمز کنند. این فاصله به این خاطر است که اگر به هر دلیلی خودروی جلویی ترمز کرد و ایستاد، بتوانید از وقوع تصادف جلوگیری کنید.
تغییر ناگهانی خط رانندگی:
تغییر ناگهانی خط رانندگی بدون استفاده از چراغ راهنما یکی دیگر از دلایل تصادف رانندگی است. قبل از تغییر مسیر حتماً از چراغ راهنما استفاده کنید و با کمک آینههای بغل از امن بودن مسیر اطمینان حاصل کنید.
بارش باران:
هنگام بارش باران سطح خیابانها لغزنده میشوند و این امر به لغزیدن وسایل نقلیه اعم از کامیون، خودرو و موتورسیکلت و در نتیجه از دستدادن کنترل راننده منجر میشود. همچنین میزان دید راننده با بارش باران کاهش مییابد، بنابراین لازم است به منظور جلوگیری از تصادف با دقت بیشتر و سرعت کمتر رانندگی کنید و همیشه از درست کار کردن برفپاکن خودروی خود اطمینان حاصل کنید.
عبور از چراغ قرمز:
چراغ قرمز به معنای توقف است و عبور از آن میتواند منجر به تصادف شود. رانندگانی که از چراغ قرمز عبور میکنند، باید بدانند که احتمال وقوع تصادفی که منجر به مرگ میشود زیاد است. زیرا در اغلب موارد خودرویی با سرعت زیاد از کنار، با خودرویی که از چراغ قرمز عبور کرده است برخورد میکند که این دسته از تصادفات بسیار مرگبار هستند.
نداشتن تجربه کافی در رانندگی:
برای رانندگی در جادههای بین شهری نیاز است تا رانندگان بین یک تا 2 سال تجربه رانندگی در شهر را داشته باشند.
رانندگی بعد از مصرف دارو:
مصرف بعضی از داروها اعم از داروهای مجاز (نظیر داروهای خواب آور و ضد افسردگی) و همچنین داروهای غیرمجاز (نظیر داروهای محرک، مخدر و الکل) میتواند هوشیاری راننده را کاهش دهد. بنابراین در مواردی که دارو باعث خواب آلودگی و کاهش هوشیاری میشود از رانندگی جداً خودداری شود.
سبقت غیرمجاز:
یکی دیگر از دلایل اصلی وقوع تصادفات سبقت غیرمجاز است. بیشتر تصادفات جادهای زمانی رخ میدهد که راننده دید کافی در پیچ جادهها ندارد و اقدام به سبقت گرفتن میکند. این اقدام برای سایر رانندگان نیز بسیار پر خطر هستند.
بارش برف و یخزدگی سطح جاده:
یکی دیگر از شرایط پرخطر رانندگی بارش برف و یخزدگی زمین است. چنانچه مجبور به رانندگی در این شرایط هستید، با سرعت کم رانندگی کنید و حتماً از زنجیر چرخ استفاده کنید. در غیر این صورت کنترل ماشین از دست خارج شده که منجر به چرخش خودرو و حوادث ناگوار بعد از آن میشود.
درگیری میان رانندگان:
در بعضی موارد درگیری میان رانندگان دو خودرو منجر به تصادف میشود. رانندهای که خشمگین است و کنترل خود را از دست داده و با سرعت زیاد در تعقیب خودروی دیگری است، نسبت به علائم رانندگی بیدقت است و فاصله مجاز با خودروهای دیگر را حفظ نمیکند. بنابراین بشدت در معرض تصادفی غیرقابل جبران قرار میگیرد.
خوابآلودگی رانندگان:
بسیاری از تصادفات جادهای شدید به علت خوابآلودگی راننده و وارد شدن به مسیر روبهرو در شب اتفاق میافتد. در شرایط خوابآلودگی به منظور پیشگیری از تصادف بهتر است خودروی خود را کنار زده و کمی استراحت کنید.
رانندگی در هوای مهآلود:
در صورتی که در هوایی مهآلود رانندگی میکنید، لازم است چراغهای ماشین را روشن کرده و سرعتتان را کاهش دهید، تا در شرایط بحرانی بتوانید به موقع عکسالعمل نشان دهید.
پیچهای پرخطر:
در هنگام پیچیدن و دور زدن باید سرعت خود را کاهش دهید. تقریبا در همه پیچها، سبقت گرفتن به دلیل عدم دید کافی از مسیر روبهرو ممنوع است.
عبور حیوانات:
در هنگام عبور از جادههایی که تابلوی عبور حیوانات نصب شده است با احتیاط رانندگی کنید. فراموش نکنید بسیاری از تصادفات منجر به مرگ و میر و آسیبها و معلولیتهای دائم میشوند. با رعایت این موارد میتوانیم بسادگی از وقوع تصادفات پیشگیری کنیم.
بنابر این به دور از انصاف است با این که تصادفات عوامل متعددی دارند همه تقصیر های را به گردن خودروساز بیندازیم و در ارائه آمار بگوییم که بیشترین تصادفات متعلق به پراید است.
حرکت رو به جلو داشته ایم
از آغاز سال 1389 خط تولید پراید متوقف شده و جای آن را پلتفرم ایکس 100 گرفته است که استانداردهای فعلی کشور را پاس میکند.
این در حالی است که رییس سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران بر رعایت استانداردهای لازم در محصولات تولیدی گروه خودروسازی سایپا صحه گذاشته و گفته است: با تلاش های صورت گرفته در خصوص ارتقا کیفی محصولات سایپا و استانداردسازی، امروز شاهد تردد خودروهای باکیفیت و استاندارد سایپا 111، 132، و 141 جدید هستیم.
سید نظام الدین برزگری رییس سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران در دیدار با مدیر عامل و جمعی از مدیران ارشد گروه خودروسازی سایپا با اشاره به حضور مقام معظم رهبری در جمع صنعت گران در ابتدای 1391 و تاکید معظم له بر لزوم ارتقای کیفی تولیدات صنعتی به ویژه محصولات خودروسازان گفت: گروه خودروسازی سایپا به عنوان پرتیراژترین تولید کننده خودرو، برای دولت، مردم و موسسه استاندارد از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
گروه خودروسازی سایپا تلاش های مشهودی را در زمینه ارتقای کیفی محصولات تولیدی خود انجام داده و این اقدامات منجر به دستیابی به موفقیت های بزرگی در زمینه استانداردسازی و تولید خودروهای سایپا 111، 132 و 141 جدید شده است.
کد خبر 12049
نظر شما