پرشین خودرو: رییس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی با بیان اینكه اماكن عمومی و تجاری پرمخاطب نباید بدون داشتن پاركینگ مجوز تاسیس و ساخت بگیرند، گفت: نیاز است كه برای هر خودرویی كه شماره گذاری میشود پاركینگ مناسب وجود داشته باشد، بنابراین پیشنهاد ما این است كه قانون در این مورد، تصویب شود كه خودرویی بدون پاركینگ شمارهگذاری نشود.
به گزارش «پرشین خودرو»، سردار اسكندر مومنی با اشاره به تصویب قوانین جدید در حوزه راهنمایی و رانندگی گفت: خوشبختانه قانونی كه مجلس هشتم وضع كرد، اثرگذار بود.
مومنی با بیان اینكه سالانه 20 هزار كشته در حوادث رانندگی به بار میآید، گفت: همه باید به هم كمك كنیم تا بتوانیم این مساله را حل كنیم و اگر این همكاری وجود نداشته باشد، در اواسط دهه جاری با بحران روبهرو خواهیم شد.
رییس پلیس راهور ناجا ادامه داد: در حال حاضر تقاضا برای خودرو دم افزون است. ما همین امروز از صبح تا شب 1100 خودرو را در تهران شمارهگذاری كردهایم، حالا برای اینكه برای این تقاضا شهر تبدیل به یك پاركینگ بزرگ نشود، باید هركدام از دستگاهها كار خودشان را انجام دهند.
مومنی ادامه داد: ترافیك كلانشهرها باید مدیریت شود. در همین راستا، اماكن عمومی و تجاری پرمخاطب نباید بدون داشتن پاركینگ اجازه تاسیس بگیرند.
وی در ادامه با اشاره به نقش موثر حمل و نقل و عمومی در كاهش بار ترافیكی شهرها گفت: علاوه بر توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی، نیاز است كه برای هر خودرویی كه شماره گذاری میشود پاركینگ مناسب وجود داشته باشد، بنابراین پیشنهاد ما این است كه قانون در این مورد، تصویب شود كه خودرویی بدون پاركینگ شمارهگذاری نشود.
قوانین ما در مورد دستگاهها ضمانت اجرایی ندارد
رییس پلیس راهور ناجا ادامه داد: متاسفانه قوانین ما در مورد دستگاهها ضمانت اجرایی ندارد. اگر قوانین به همان شكلی كه برای رانندگان اجرا میشود، برای دستگاهها هم اجرایی شود، مشكل كمتر خواهد شد.
مومنی اظهار كرد: برای رسیدن به نقطه مطلوب قوانین باید بازدارندگی لازم را در مورد دستگاهها و مردم داشته باشند و انتظار ما این است كه مجلس جدید به این موضوع بپردازد.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به لزوم افزایش كیفیت و ایمنی خودروهای ساخت داخل گفت: افزایش كیفیت و ایمنی خودرو، یا با رقابت به دست میآید یا با نظارت. در شرایطی كه امكان وجود رقابت در بازار داخلی نیست. نظارت باید جدی باشد. قانون باید برای همه اجرا شود، نه اینكه برای مثال یك بنگاه صنعتی كه نمیتواند تولیداتش را با قانون هماهنگ كند، برای خودش یك مصوبه خاص بگیرد.
در كشور ما خودروها گران هستند و ایمنی آنها كم است
رییس پلیس راهور ناجا ادامه داد: چرخه ورود و خروج خودروها باید متوازن باشد، متاسفانه در كشور ما خودروها گران هستند و ایمنی آنها كم است. با این حال مصرف خودرو ارزان است و این مساله باعث میشود خودرو تبدیل به سرمایه شود. مردم در حال حاضر مدت زیادی خودروی خود را نگه میداند. این چرخه باید عوض شود. به اعتقاد ما خودرو باید ارزان و ایمن باشد.
مومنی با اشاره به اقدامات پلیس راهور برای مدیریت ترافیك و نظارت بر تولید خودروها گفت: اقدامات خوبی برای جلوگیری از شمارهگذاری خودروهای ناامین انجام شد. برای مثال در مورد اجبار نصب ترمز ضد قفل و كیسه هوا، تاكید بسیاری صورت گرفت كه به نتیجه موثری هم رسید، اما در این مورد باید توجه داشت كه پلیس براساس قانون و در حدود اختیارات خودش اقدام میكند و نمیتواند بیشتر از قانون و فراتر از آن اقدام كند.
وی در ادامه تاكید كرد: پلیس مصلحتاندیشی نمیكند بلكه تنها مجری قانون است و طبق قانون عمل میكند.
رییس پلیس راهور ناجا با اشاره به آمار مربوط به كشتهشدگان حوادث رانندگی در سالهای اخیر گفت: در سال 85 در جادههای كشور 27 هزار نفر كشته میشدند، یعنی به ازای هر 10 هزار وسیله نقلیه، 19/5 نفر كشته میشدند كه تلاشهای همه ارگانهای مسوول و پلیس منجر به این شد كه در سال 90 این عدد به 8/1 نفر كاهش یابد و در حال حاضر در این شاخص تقریبا در سطح متوسط جهانی هستیم.
احساس عمومی بر این است كه رانندگی بهتر شده است
مومنی همچنین در مورد طرح تابستانی پلیس راه گفت: با توجه به طرح نوروزی پلیس راه، احساس عمومی بر این است كه رانندگی بهتر شده است. امیدواریم همه دستگاهها به صورت منسجم اقدام كنند تا بتوانیم تلفات را باز هم بیش از این كاهش دهیم.
رییس پلیس راهور ناجا در مورد قوانین مربوط به راكبان موتورسیكلت گفت: ساماندهی راكبان موتورسیكلت، یكی از موضوعات در دستور كار ماست. راكبان موتورسیكلت باید در استفاده از این وسیله نقلیه به چهار مورد استفاده از كلاه ایمنی، عدم عبور از پیادهرو، رد نكردن چراغ قرمز و حركت نكردن در خلاف جهت خیابان، توجه داشته باشند.
مومنی در پایان تاكید كرد: همه قوانین مربوط به رانندگان خودرو در مورد موتورسیكلتها هم صادق است. بنابراین نمره منفی راكبان موتورسیكلت در گواهینامه رانندگی آنها اعمال میشود و درخواست ما از افراد این است كه در هنگام انتقال مالكیت موتورسیكلت حتما به انتقال پلاك آن دقت كنند، چون در غیراین صورت خلاف خریدار موتورسیكلت به نام صاحب پلاك ثبت خواهد شد.
کد خبر 12175
نظر شما