خودروهای استاندارد جایگزین خودروهای آلاینده شوند

معاون نظارت و پایش محیط زیست استان تهران با گرامیداشت هفته محیط زیست گفت: با پیگیری محیط زیست قانون هوای پاک تصویب شد، ولی بخش‌هایی از آن تاکنون به اجرا در نیامده است مانند نوسازی ناوگان حمل و نقل فرسوده کشور که خیلی می‌توانست در کاهش آلودگی هوا موثر باشد.

به گزارش پرشین خودرو، محمد رستگاری در یک برنامه تلویزیونی با اشاره به اینکه تاریخچه روز جهانی محیط زیست به سال ۱۹۷۲ مربوط می‌شود، اظهارکرد: کتابی با عنوان بهار خاموش نوشته شد که تلنگری بود برای بشریت و از آن به بعد آشنایی با آموزه‌های محیط زیستی افزایش یافت و خوشبختانه در حال حاضر سطح آگاهی و دانش مردم برای حفاظت از محیط زیست بسیار بالا رفته است.

وی افزود: در واقع برنامه‌های نمادینی که از آن سال پایه‌گذاری شد هر سال تکرار شده است و مناسبت‌های بسیار زیادی در رابطه با حفاظت از محیط زیست وجود دارد.


رستگاری با بیان اینکه شعار ملی امسال هفته محیط زیست «جهش تولید، حفظ محیط زیست برای توسعه پایدار ایران است»، اظهارکرد: متاسفانه بحث توسعه پایدار را در کشور جدی نگرفته‌ایم. توسعه پایدار یعنی از منابع طبیعی به حدی استفاده کنیم که آسیبی به پایداری آن منبع نزنیم.


وی در ادامه گفت: اگر بخواهیم از محیط زیست حفاظت کنیم علاوه بر تکالیفی که دولت‌ها برعهده دارند مردم هم باید مشارکت داشته باشند و این نامگذاری‌ها با هدف جلب مشارکت مردم همچنین تلنگری به مسئولان است.

معاون نظارت و پایش محیط زیست استان تهران در ادامه با اشاره به اینکه در زمینه آلودگی هوا که ملموس‌ترین موضوعی است که مردم با آن مواجه هستند از ابتدای امسال ۱۵ روز پاک، ۶۲ روز هوای سالم و دو روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس داشتیم، اظهارکرد: به هیچ عنوان وضعیت هوای حال تهران با سنوات گذشته قابل مقایسه نیست و بر خلاف آن چیزی که تصور می‌شود وضعیت هوا خیلی بهبود پیدا کرده است.

وی ادامه داد: در سال ۱۳۹۰، ۶۰ درصد از کل روزهای سال در تهران هوای آلوده تنفس کردیم و الان به حدود ۲۴ درصد کل سال رسیده البته که پارامترهای جوی هم در این بین تاثیرگذار بوده است.

رستگاری با بیان اینکه در خصوص آلودگی هوا پروتکل‌ها تغییر کرده است و امسال در واقع شاخص‌های استاندارد به‌شدت سختگیرانه‌تر شده است، اظهارکرد: به عنوان مثال تا پیش از این دی اکسید نیتروژن را اندازه گیری و محاسبه نمی‌کردیم و اینکه در کیفیت هوا آمارها تغییر می‌کند بخشی به سختگیرانه تر شدن استانداردها بر می‌گردد.

وی در ادامه گفت: تا ابتدای بهار اگر در هوا ذرات معلق با قطر کمتر از ۲.۵ میکرون، ۱۵ میکروگرم در متر مکعب بود، می‌گفتیم هوا پاک است اما الان این مقدار ۱۲ میکروگرم شده است و هر سال با توجه به پیشرفت فناوری استانداردهای هوا را هم سعی می‌کنیم به استانداردهای روز دنیا نزدیک‌تر کنیم.

 

محمد رستگاری



معاون نظارت و پایش محیط زیست استان تهران در بخشی از سخنان خود با اشاره به اینکه وسعت تهران کمتر از یک درصد از مساحت کشور است در حالی که حدود ۱۷ درصد از جمعیت کشور را در خود جای داده است و سالانه حدود ۲۰۰ هزار نفر نیز به جمعیت تهران اضافه می‌شود، تصریح کرد: این تعداد جمعیت بیشتر از ظرفیت زیستی این شهر است و اگر ما می‌توانستیم توسعه را به نحوی به سایر مناطق کشور ببریم شاید اینقدر مشکلات محیط زیستی که الان با آن مواجه هستیم را در تهران شاهد نبودیم.

رستگاری در ادامه با بیان اینکه در سال، حدود ۱۴ هزار واحد صنعتی، صنفی و تولیدی را پایش می‌کنیم و در همین پایش‌ها در بازه سه ماهه حدود ۴۰۰ واحد آلاینده شناسایی می‌شود، گفت: با توجه به اینکه بسیاری از این واحدها در سنوات گذشته از شهر تهران خارج شده‌اند، در تهران تعداد واحدهای آلاینده کم است ولی آلودگی هوا دارای مرز جغرافیایی نیست. به عنوان مثال در سال گذشته بحث آلودگی ازن را داشتیم که یک بخشی از این ازن از اطراف وارد شهر تهران می‌شد.

وی در ادامه در خصوص موضوع گرمایش جهانی با اشاره به اینکه شاید به ظاهر ما اثرپذیری از گرمایش جهانی نداشته باشیم، افزود: میانگین حرارت تهران حداقل یک درجه افزایش یافته و تولید ازن نیز به یک سری مواد اولیه، نور خورشید و گرما نیازمند است و وقتی که دمای کل جهان در حال افزایش است در نتیجه اثرات منطقه‌ای آن هم قابل مشاهده است به‌طوری‌که امسال در تهران ۲ روز هوای ناسالم به دلیل افزایش آلاینده ازن داشتیم.

رستگاری با بیان اینکه باید برای رفع معضلات محیط زیستی سیاستگذاری درستی انجام شود، گفت: بخشی از این سیاستگذاری‌ها را سازمان محیط زیست انجام می‌دهد و باید این سیاست‌ها پیگیری شوند تا عملی شوند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه مهمترین معضل در بحث آلودگی هوا ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون است که بیشتر روزهای آلوده نتیجه افزایش غلظت این آلاینده است، گفت: بیشترین سهم را در آلودگی هوا نیز منابع متحرک و خودروها دارند بویژه خودروهای سنگین که بیشتر آن‌ها فرسوده و نیازمند نوسازی هستند.

معاون نظارت و پایش محیط زیست استان تهران افزود: با پیگیری محیط زیست قانون هوای پاک تصویب شد ولی بخش‌هایی از آن تاکنون به اجرا در نیامده است مانند نوسازی ناوگان حمل و نقل فرسوده کشور که خیلی می‌توانست در کاهش آلودگی هوا موثر باشد.

وی در ادامه اظهارکرد: خودروهای نو امسال با استاندارد یورو ۵ تولید می‌شوند اما در تهران حدود ۴ میلیون خودرو داریم که با استانداردهای گذشته تولید شده‌اند و در حال تردد در شهر هستند و باید فکری برای این خودروها شود تا به‌تدریج با خودروهای استاندارد جایگزین شوند.

بنابر اعلام روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان تهران، رستگاری با بیان اینکه محیط زیست نیازمند یاری و مشارکت هم مسئولان و هم شهروندان است باید همه به‌صورت جدی در این زمینه مشارکت کنند، تصریح کرد: خوشبختانه مطالبه اجتماعی در خصوص مسائل محیط زیستی زیاد شده است و این خود، دولت‌ها و مسئولان را به این سمت خواهد برد که به حل معضلات محیط زیستی کمک کنند.

منبع: ایسنا

کد خبر 123315

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha