به گزارش پرشین خودرو، هیچ خودرویی نیست که بتواند سایر خودروها را در محاق قرار داده و به عنوان تنها اسطوره صنعت خودرو یا به بیانی دیگر «برترین خودروی تمام اعصار و ادوار» معرفی شود. مجله کار اند درایور فهرستی از خودروهای اساطیری گردآوری کرده که به 41 نام رسیده است.
در مجله کار اند درایور 4 معیار برای شناسایی بهترین خودروی دنیا مورد بررسی قرار گرفتند و 41 خودرو یک یا چند مورد از این معیارها را حتما داشته اند. این خودروها یا بر اساس نوآوری در فناوری انتخاب شده اند که توانسته اند تحولی در صنعت خودرو ایجاد کنند یا موفق شده اند تأثیری عمیق و ماندگار برجای بگذارند، یا آن که از لحاظ طراحی و زیبایی یک شاهکار تمام عیارند و یا آن که رانندگی با آن به شکل خاصی با بقیه خودروها فرق دارد. اگر قرار باشد خودرویی به صدر این جدول برسد باید در هر چهار معیار حرف اول را بزند. زیبایی آن باید از لامبورگینی میورا، جاگوار ایی تایپ E-Type و شورولت کوروت برتر باشد، شعاع دور زدن آن باید از پورشه 911 جی تی3 کمتر باشد و همان لذتی را در رانندگی ایجاد کند که مزدای میاتا خلق می کند.
شاید هیچ خودرویی به اندازه تسلا مدل S با تلفیق دنیای کامپیوتر، اینترنت و موبایل در خودرو، مفهوم داشتن خودرو را زیر و رو نکرده باشد. اما خودروهایی هستند مثل مینی با طراحی بدنه یکپارچه و یکدست با موتوری که شیوه پیاده و سوار کردن آن با تمام خودروها متفاوت است بیانی از نوآوری های بی بدیل در صنعت خودرو باشد، طوری که تا چند دهه آثار آن روی صنعت خودرو باقی مانده است.
کمی بازگشت به گذشته نشان می دهد، فورد در دهه 1960 با موستانگ و برند پونتیاک با مدل جی تی او، سگمنتی را به صنعت خودروی آمریکا معرفی کردند که اکنون قلب این صنعت به حساب می آید.
هوندا آکورد و سیویک، مفهوم خودروی خانوادگی را برای اولین بار در ذهن مردم آمریکا خلق کردند اما شاید اگر از مردم آمریکا بپرسید یک خودروی خانوادگی معرفی کنند، به یک برند یا یک محصول در صنعت خودرو اشاره نکنند.
برای همین یک خودرو نمی تواند در تمامی معیارها بالاترین امتیاز را بگیرد. چه طور می توان از خودروهای اسطوره ای حرف زد و اسمی از مک لارن اف 1 به میان نیاورد. زیبایی، طراحی نوآورانه، دینامیک خیره کننده و پیچیدگی های مهندسی، همه در یک جا جمع شده اند. شاید چند معیار مهم در مک لارن اف1 جمع شده اند اما عنوان برترین خودروی تمام اعصار و ادوار، عنوانی است که نمی توان برای فقط یک خودرو در نظر گرفت.
بیس بال، فوتبال و بسکتبال، تقریباً همان بازی هایی هستند که 50 سال پیش بودند. موسیقی یا فیلم و به طور کلی هنر، زمان نمی شناسد. اما زمانی که صحبت از مهندسی و طراحی خودرو است، قوانین، تجهیزات و فلسفه وجودی آن مدام در حال بازنگری و نوآوری است. شاید دلیل آن این است که خودرو تلفیقی از مهندسی، فناوری، علم و هنر است.
بهترین خودروهای دهه 1960 در مقایسه با خودروهای امروز، صنایع دستی به حساب می آیند. خلق نوآوری ها و در خود هضم کردن فناوری ها از تمامی عرصه ها از جمله کامپیوتر، اینترنت، موبایل باعث شده است که هر چه می گذرد خودرو به وسیله ای تبدیل می شود که دیگر نمی توان آن را با گذشته مقایسه کرد. حتی طراحی بدنه خودرو هرگز نمی تواند از طول عمر مفید چرخه حیات یک خودرو بیشتر عمر کند. با این حال 41 خودرو فهرست شده در مجله کار اند درایور، نشان داده اند، خودروهای برتر امروز همیشه تکیه بر میراث خودروهای برتر دیروز داشته اند. مثال ساده آن شلبی 2016 جی تی 350، موفقیت خود را مدیون موستانگ 1965 است. حالا شما بگویید، کدام یک از این دو می تواند لقب برتر را به خود اختصاص دهد؟
انتخاب یک خودرو به عنوان خودروی برتر طول تاریخ صنعت خودرو، سلیقه ای، پیچیده و غیرممکن است. خودروهای زیادی از راه رسیده اند که رابطه انسان با خودرو را متحول کرده اند. از جمله خودروهایی که رابطه مردم را با مکانیک های خودرو تغییر داده اند. خودروهایی هستند که همیشه برای ما خریدنشان آرزو است و خودروهایی هستند که وقتی آنها را می خریم، دل فروختن آن را نداریم. به علاوه انتخاب محبوب ترین ها شبیه این سؤال است که شما کدام فرزند خود را بیشتر دوست دارید؟ شاید در دل یکی را انتخاب کرده باشید اما کدام هیولا است که انتخاب خود را بلند به زبان بیاورد. کار اند درایور که می گوید : «ما که این کار را نمی کنیم».
منبع: سایپا
نظر شما