کد خبر 125118
۲۰ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۸
رانندگی با پنجره باز خطرناک است

رانندگی با پنجره باز سلامت راننده و سرنشینان را بیشتر به خطر می اندازد.

به گزارش پرشین خودرو، بله همه دوست دارند که صورت خود را به باد بسپارند و از هوای بیرون خودرو لذت ببرند اما نه در شهرهای آلوده. مطالعات و پژوهش های دانشگاه Surrey‌ نشان داده است که باز گذاشتن پنجره خودرو در پیک رفت و آمد و مسافرت های شهری، سرنشینان خودرو را 80 درصد بیشتر در معرض آلودگی هوا قرار می دهد.


این پژوهش در ژورنال علم محیط زیست جامع Science of the Total Environment به چاپ رسیده که توسط تیمی از پژوهشگران مرکز جهانی هوای پاک دانشگاه سارری Global Centre for Clean Air Research (GCARE) انجام شده است. این پژوهش در ده شهر بزرگ جهانی از جمله داکا (بنگلادش)، چنای (هندوستان)، گوانگژو (چین)، مدلین (کلمبیا)، سائوپائلو (برزیل)، قاهره (مصر)، سلیمانیه (عراق)،‌ آدیس آبابا (آرژانتین)، بلانتیر (مالاوی)، و دارالسلام (تانزانیا) انجام شده است. این محققان سطح در معرض قرار گرفتن سرنشینان با آلاینده PM2.5‌ و PM10‌ را در طول ساعت های پیک رفت آمد در صبح و عصر اندازه گیری کرده اند. اندازه گیری در سه وضعیت پنجره باز،‌ پنجره بسته با فن و پنجره بسته با سیستم گردش هوا انجام شده است. 

 

آلودگی

 

در شهرهای فقیرتر میزان در معرض قرار گرفتن سرنشینان بالاتر است. با این حل فرقی ندارد که در کدام شهر در کدام کشور دنیا باشید،‌ باز بودن پنجره سطح در معرض قرار گرفتن با آلاینده ها را بالا می برد. برای آن که مردم با کمترین آلایندگی تماس داشته باشند بهتر است در ساعت های غیر پیک رفت و آمد و با پنجره بالا تردد کنند و در صورت نیاز از سیستم تهویه مطبوع خودرو استفاده کنند. تمامی خودروهای مجهز به سیستم تهویه خودرو، در داخل کابین، فیلتر (صافی) مخصوص دارند که هر از چند گاهی باید تعویض شود. در کشورهای فقیرتر که خودروها قدیمی ترند و خیابان ها پرترددتر، آلایندگی هم به زودرس شدن مرگ کمک می کند.

اما این پژوهش نشان می دهد که به هر حال آلاینده، آلاینده است و به فقیر یا غنی بودن شهر بستگی ندارد و بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی، سالانه 7 میلیون انسان در اثر بیماری های مرتبط با آلودگی هوا می میرند و بر اساس همین منبع، از هر ده نفر 9 نفر در دنیا با سطح بالایی از آلاینده ها در تماس هستند.

بنابراین اگر برای سلامت خود ارزش قائل هستید، در زمان پیک رفت و آمد از تردد خودداری کنید و بهتر است پنجره بالا باشد و هوا از فیلتر کابین به شما برسد.

منبع: سایپا

کد خبر 125118

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha