به گزارش پرشین خودرو، سردار حمیدی در این باره اظهار کرد: دو اقدام را در دستور کار قرار داریم، یکی طرح قدیم موتورسیکلت هاست که طبق قانون و مقررات اجرا می شود.
وی ادامه داد: البته خود این طرح آسیب هایی دارد که از جمله آن این است که نزدیک به ۶٠ هزار موتورسیکلت رسوبی در سطح شهر داریم. با موتورسیکلت های متخلف هم در حد محدود برخورد میکنیم، اما قطعا میزان برخورد ما با حجم تخلفات تناسب ندارد و بر همین اساس شاهد انضباط نیستیم.
وی گفت: برنامه جدیدی داریم که با هماهنگی در حوزه های مختلف این اقدام را انجام خواهیم داد. این برنامه اطلاع رسانی غیر مستقیم و آموزش های غیر مستقیم است که روزمره اتفاق می افتاد. طی آن از اقشار تاثیر گذار مثل جامعه ورزشی یا هنری دعوت میکنیم که اقدامات ما را از نزدیک مشاهده کنند. آن ها آسیب ها را لمس میکنند ما هم حوادث را به آن ها نشان خواهیم داد.
رییس پلیس راهور تهران افزود: با توجه به این اقدامات از طریق این عزیزان توصیه های آن ها را در فضای مجازی پخش خواهیم کرد. از همین طریق قوانین و مقررات و اثرات تخلفات را به اقشار مختلف جامعه که بر این عزیزان صحه میگذارند، انتقال میدهیم.
سردار حمیدی گفت: در حوزه برخوردی هم بر روی طرح مشترکی کار میکنیم که از مجازات های جایگزین به جای توقیف موتورسیکلتهای متخلف استفاده کنیم. هماهنگی های لازم با بخش های قضایی انجام شده و به محض اینکه قطعیت پیدا کند، اجرای آن را طی نشست خبری اطلاع رسانی خواهیم کرد.
وی گفت: در شش ماه گذشته هم کاهش تصادفات را داشتیم، اما با این حال تصادف موتورسیکلت ها به خاطر افزایش تردد و شرایط کرونایی افزایش داشته است و شاهد افزایش سفر با موتورسیکلت هستیم.
به گفته وی، تصادفات موتورسیکلت در شش ماهه سال اول نسبت به شش ماهه سال گذشته ١۴ درصد افزایش داشته است.
وی در خصوص نوع این مجازات های جایگزین برای تخلفات موتورسیکلتها گفت: اتفاقات نظر خوبی داریم اما هدف ما این است که آسیب های توقیف و هزینه های توقیف را به سمت جا به جایی به حداقل برسانیم.
وی درباره سرنوشتی که برای موتورسیکلت های توقیف شده اتفاق می افتد، گفت: موتورسیکلت هایی که توقیف می شوند و هیچ کس به سراغشان نمی رود به نهاد های مسئول واگذار شده و از طرق مختلف به مزایده گذاشته می شوند، موتورسیکلت هایی که امکان استفاده دارند به چرخه باز میگردند.
وی درباره راهکاری برای اینکه این دسته از موتورسیکلت ها در مدت طولانی نگهداری شوند، گفت: به دنبال این هستیم که سرنوشت موتورسیکلت های بدون صاحب و توقیف شده اینچنین نباشد اما مشکل اصلی این ها بحث مالی و مالکیت است. مبحث مالی مشکل بخش خصوصی است؛ برای اجرای این توقیف، پارکینگ ها هم هزینه میکنند و هزینه ای برای آن ها خواهد بود. بحث مالکیت نیز متفاوت است، ما باید موتورسیکلت را به مالکش تحویل دهیم، اما برخی از این موتورسیکلت ها از طریق برگه، خرید و فروش می شوند.
وی در خصوص راهکاری برای بسته شدن همیشگی پرونده موتورسیکلت ها گفت: باید هزینه و همکاری قوی ای در این زمینه انجام شود.
وی افزود: تا زمانی که به عنوان اشتغال موتورسیکلت نامرغوب تولید می شود، اقساط واگذار می شود و مردم هم برای تردد نیاز دارند، این مشکل برطرف نخواهد شد.
سردار حمیدی اظهار کرد؛ در شهر های بزرگ چین با جمع آوری موتورسیکلت های بنزینی فرسوده موتورسیکلت های برقی را افزایش دادند. حالا هم شهرداری تهران به جد به دنبال این است که بتواند اقداماتی اساسی انجام دهد، اما به دلیل اینکه نیازمند بودجه اساسی است و هماهنگی های بسیاری نیاز دارد، تا کنون متوقف است. فکر نمیکنم با وجود این روش ها بتوانیم این وضعیت را سامان دهیم.
سردار حمیدی با بیان اینکه هنوز تعداد موتور سیکلت های برقی به یک درصد نرسیده است، گفت: هنوز آماری نیست که بدانیم نسبت موتور سیکلت های برقی به موتور سیکلت های بنزینی چقدر است.
وی افزود: ما به دنبال افزایش گره ها نیستیم، به دنبال دادن گواهینامه به موتورسیکلت سواران هستیم و بیشتر به دنبال این هستیم که تخلفات را کاهش دهیم.
منبع: ایسنا
نظر شما