به گزارش پرشین خودرو، حمید زادبوم در نخستین جلسه کمیته پایش تجارت خارجی کشور افزود: تسهیل فرآیند واردات در مقابل صادرات برای تسریع در بازگشت ارز صادرات به چرخه اقتصادی کشور اقدام مهمی بود که با پیگیری وزارت صنعت، معدن و تجارت و با همکاری دستگاههای ذیربط در ستاد هماهنگی اقتصادی دولت تصویب شد.
وی ادامه داد: سیاست فراوانی ارز صادرات غیرنفتی منجر به واقعی شدن نرخ ارز و تسهیل روند تامین مواد اولیه واحدهای تولیدی خواهد شد و با توجه به اهمیت حوزه تجارت خارجی به عنوان یکی از ارکان مهم اقتصاد ملی، پایش مستمر وضعیت تجارت خارجی کشور ضرورت دارد.
زادبوم بر حضور موثر و مستمر دستگاههای اجرایی مهم در سطوح تصمیمگیری در جلسات کمیته پایش تجارت خارجی کشور به منظور رصد مستمر وضعیت این حوزه تاکید کرد و گفت: با توجه به اهمیت این بخش برای رونق بخشیدن به شاخصهای مهم اقتصاد ملی، همگرایی صادرات و واردات و توازن این دو حوزه به تامین به موقع نیازهای کشور و رشد صادرات کمک خواهد کرد.
معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران بیان داشت : فراوانی و تامین به موقع کالاهای مورد نیاز کشور در سطح واحدهای تولیدی و مصارف مردم نیازمند فراوانی ارز صادرات غیرنفتی است؛ لذا کمک به توسعه صادرات باید در اولویت کشور و همه دستگاههای دستاندرکار باشد.
دبیر شورایعالی توسعه صادرات غیرنفتی کشور ادامه داد: روند رشد صادرات در تمامی کالاهای غیرنفتی آهنگ مثبتی دارد و با گشایش و تسهیل روشهای بازگشت ارز صادرات به چرخه اقتصادی کشور، این روند مثبت استمرار خواهد یافت.
زادبوم با تاکید بر توسعه صادرات غیرنفتی به 17 کشور هدف اولویتدار افزود: مجموع صادرات غیرنفتی به 17 کشور هدف در شش ماهه سال جاری بیش از 12 میلیارد دلار بوده است.
وی به رشد صادرات کالاهای غیرنفتی به اوراسیا طی دوره 10 ماهه از آبانماه 98 لغایت پایان مردادماه سال جاری اشاره کرد و گفت: صادرات به پنج کشور عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا در اقلام ترجیحی تا پایان مردادماه سال جاری نسبت به مدت مشابه گذشته رشد 65 درصدی داشته است.
معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران تأکید کرد: باید ساختار موافقتنامه تجارت ترجیحی ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا برای اجرای سیاست تجاری برد- برد کشورمان با اتحادیه مذکور و توسعه مناسبات تجاری در راستای اهداف پیشبینی شده، پیگیری شود.
زادبوم، ارتقای ارزش افزوده صادرات در حوزه تولید به طور کلان و واحدهای تولیدی به صورت عملیاتی را نیازمند بسترسازی مناسب دانست و گفت: تولید صادراتمحور و رقابتپذیر باید اولویت بخش تولید در حوزههای صنعتی، معدنی و کشاورزی باشد.
وی افزود: طبق آمار تجمیعی رفع تعهدات ارزی از 22 فرودین ماه سال 97، حدود 92 درصد تعهدات ارزی صادرات توسط واحدهای تولیدی ایفا شده است.
زادبوم ادامه داد: براساس مصوبات جلسه مورخ 2 تیرماه 99 شورایعالی توسعه صادرات غیرنفتی کشور و پیگیریهای مکرر وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان توسعه تجارت ایران، گمرک ج. ا. ایران مکلف به ارائه به موقع و جامع آمار عملکرد تجارت خارجی کشور به سازمان توسعه تجارت ایران است.
معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران عنوان کرد: نوسانات سیاستهای پولی و نقصان زیرساختهای تجاری در گمرکات مرزی و ناوگان حمل و نقل کشور از جمله مشکلات صادرات کالاهای غیرنفتی به کشورهای هدف به ویژه بازارهای همسایه است و تقویت و تجهیز لجستیک و ناوگان حمل محصولات کشاورزی و تامین تجهیزات و ملزومات بستهبندی باعث کاهش ضایعات و افزایش ارزش افزوده کالاها خواهد شد.
وی گفت: فراوانی ارز صادرات غیرنفتی منجر به تقویت فرآیند تامین ارز واردات مواد اولیه و ترخیص کالاهای دپوشده در گمرکات خواهد شد.
زادبوم با بیان اینکه توسعه صادرات غیرنفتی باید به عزم و وجدان ملی به ویژه دستگاههای دولتی در سطح کلان تبدیل شود گفت: تحریمهای ناجوانمردانه آمریکا فرصتهای بسیاری برای کشور به وجود آورده است؛ لذا باید با رفع چالشهای داخلی به تحقق ارزآوری از این فرصتها کمک شود و نقش دستگاههای دولتی ذیربط در این جهت حائز اهمیت است.
نظر شما