به گزارش خبرنگار پرشین خودرو، پس از ابطال آییننامه ماده 8 قانون هوای پاک که درباره سن فرسودگی انواع وسایل نقلیه بود، سازمان حفاظت محیط زیست پیشنهاد جدید خود را برای اسقاط خودروها به هیات دولت فرستاد.
بر این اساس دبیر کمیته فنی صدور مجوزهای خودرویی سازمان حفاظت محیط زیست - درباره برخی جزییات آییننامه جدید اظهار کرد: در آییننامه جدید ماده 8 قانون هوای پاک - برخلاف آیین نامه قبلی - ملاک اسقاط انواع خودروها معاینه فنی است در حالی که پیش از این برای خودروهای مختلف سن فرسودگی تعریف شده بود و لازم بود که خودروها پس از رسیدن به سن فرسودگی اسقاط شوند.
حذف بندی از قانون هوای پاک و تغییر ملاک سن فرسودگی خودروها در شرایطی صورت می گیرد که همچنان خودروهای فرسوده از متهمان اصلی آلودگی هوای به خصوص در کلان شهرها محسوب می شوند. و بر اساس آخرین مطالعات 40 درصد آلودگی شهر تهران مربوط به خودروهای فرسوده است آلودگی که سالانه سبب مرگ 30 هزار نفر در ایران میشود و بیش از 2 میلیارد دلار خسارتهای اقتصادی به کشور می شود.
عضو هیات مدیره مراکز اسقاط و بازیافت کشور، در گفت و گو با خبرنگار پرشین خودرو، با اشاره به پیشنهاد سازمان محیط زیست در خصوص سن فرسودگی خودروها گفت: پیشنهاد معاینه فنی خودروها به عنوان ملاک اسقاط خودروها به طور قطع آسیب شدیدی به جریان اسقاط خودروهای فرسوده و تشدید آلودگی هوا در کلان شهرها وارد می کند.
مصطفی جودی، با ابراز تاسف از ابطال ماده 8 قانون هوای پاک و تغییر ملاک فرسودگی خودروها تصریح کرد: در حالی ماده 8 قانون هوای پاک ابطال می شود که سالها این قانون در کمیسیون ها و کمیته های مختلف مورد بررسی کارشناسی قرار گرفت و امروز بندی از آن این قانون به سهولت ابطال و معاینه فنی به جای سن فرسودگی ملاک فرسودگی پیشنهاد می شود، راهکاری که به دلیل نبود نظارت زیرساختهای لازم آن فراهم نیست بنابراین در شرایط کنونی معاینه فنی خودروها، نمیتوان اساس اسقاط و فرسودگی را معاینه فنی گذاشت.
وی با اشاره به اهمیت تعیین سن فرسودگی برای اسقاط خودروها تاکید کرد: با تصویب قانون هوای پاک ملاک اسقاط خودروها سن فرسودگی قرار گرفت به طوری که بر اساس مصوبه سال گذشته هیات دولت سن فرسودگی خودرو در سال 99 در شهر های بزرگ همچون تهران را برای خودروهای سنگین و شخصی 20 سال و برای تاکسی 10 سال تعیین کرد این مساله در حالی با شکایت فردی منجر به ابطال بندی از این قانون می شود که هم اکنون سن اسقاط خودرو در اروپا حدود 14 تا 15 سال و پایین تر از کشور ما تعیین شده است.
به گفته وی در بیشتر کشورهای دنیا علاوه بر تعیین سن فرسودگی برای خودروها، سیاست های خاصی برای نوسازی ناوگان فرسوده در نظر گرفته شده است به عنوان مثال خودروها از یک محدوده سنی به بالا با افزایش تصادعی هزینه های بیمه مواجه می شود.
عضو هیات مدیره مراکز اسقاط و بازیافت کشور همچنین با توجه به پیشنهاد سازمان محیط زیست در خصوص سن فرسودگی خودروها به موضوع فروش برگه های معاینه فنی در گذشته اشاره کرد و یادآور شد: مسلما کسی فروش دهها هزار برگه معاینه فنی و تخلفات و جرایمی که در سالهای گذشته صورت گرفته را فراموش نکرده است بنابراین با توجه به اهرم های ضعیف نظارتی و نبود زیر ساخت های لازم نمیتوان برای تعیین شاخص اسقاط روی معاینه فنی حساب باز کرد.
به گزارش خبرنگار پرشین خودرو، در شرایطی با حذف ماده 8 قانون هوای پاک قرار است سن فرسودگی خودروها تغییر کند که عده ای با اعتماد به این قانون و بند مذکور سرمایه گذاری های زیادی در حوزه اسقاط و ایجاد مراکز جدید اسقاط خودروهای فرسوده صورت گرفته است.
یادآور می شود که در حال حاضر 95 درصد مینی بوس ها و 200 هزار تاکسی فرسوده در کلان شهرها تردد دارند که خروج آنها سهم زیادی در کاهش آلودگی هوا دارد.
خبرنگار: زهرا حریری
عضو هیات مدیره مراکز اسقاط و بازیافت کشور با ابراز تاسف از پیشنهاد اخیر سازمان محیط زیست برای تعیین سن فرسودگی و اسقاط خودروها گفت: تا زمانی که زیرساخت ها برای معاینه فنی دقیق فراهم و نظارت بر این حوزه تقویت نشود معاینه فنی نمی تواند ملاک اسقاط و فرسودگی خودروها قرار گیرد.
کد خبر 129075
نظر شما