به گزارش پرشین خودرو به نقل از ایسنا، سردار محمدحسین حمیدی در نشست خبری صبح امروز خود گفت: تخلفات مربوط به موتورسیکلتها بیش از پنج دهه است که وجود داشته و هر از چندگاهی با اجرای طرحهای مختلف آمار آن افزایش یا کاهش داشته اما همچنان مشکلات آن وجود دارد.
وی با بیان اینکه به جای توقیف واعزام به پارکینگ که بعضا مشکلاتی را برای موتورسیکلت سواران ایجاد کرده بود، راهکاری جدید را انجام دادیم، گفت: با هماهنگی واخذ مجوز از مقام قضایی ونیز مشورت با بیمهها و ... ما طرح مجازات جایگزین را به نام موتوریار اجرا کردیم.
حمیدی با بیان اینکه تردد در خطوط ویژه، عدم استفاده از کلاه، تردد از محل ممنوعه، انجامحرکات نمایشی و ... از جمله این تخلفات است، گفت: وقتی مامور پلیس چنین تخلفی را مشاهده کند از فرد متخلف میپرسد که آیا میخواهد موتورسیکلت توقیف شده یا مجازات جایگزین برایش اعمال شود که اگر مجازات جایگزین بخواهد یک کاور به او داده شده و مامور پلیس مجاز است این فرد را از یک دقیقه تا ۱۲ ساعت در تامین نظم وامنیت به کار بگیرد که در حال حاضر حدود این زمان حدود دوساعت است.
حمیدی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا با توجه به عدم آموزش این موتورسواران حضور آن ها در معابر مشکل ساز نخواهد بود، گفت: ما به دنبال افزایش هزینه برای مردم نیستیم بلکه کار ما اثرگذاری در حوزه فرهنگی است. این طرح نیز در همین راستا اجرا شده و اتفاقا تأثیرات خوبی هم داشته و نقش آموزشی هم دارد. این افراد با نظارت مأموران ما در چهارراه ها و معابر حضور پیدا می کنند و بر این موارد نظارت می شود. ضمن اینکه تأکید شده این افراد عمدتا در حوزه نظم و ترافیک موتورسیکلت ها فعال باشند.
وی با بیان اینکه این طرح در حال حاضر در 60 نقطه از تهران و به شکل پایلوت اجرا می شود، گفت: به زودی این طرح در سراسر تهران اجرا خواهد شد.
رئیس پلیس راهور تهران بزرگ با بیان اینکه موتورسیکلت های مجرم مشمول این طرح نمی شوند، گفت: اگر موتورسیکلتی مرتکب جرم شده باشد جور دیگری و برابر قانون با آنان برخورد شده و مشمول طرح موتوریار نخواهند شد البته اگر موتورسیکلت سوار بخواهد به جای مجازات جایگزین، موتورش توقیف شده و به پارکینگ منتقل می شود؛ اما ما می خواهیم طرح هایمان اثرگذاری داشته باشد.
به گفته سردار حمیدی، تمامی آسیب ها و مشکلات احتمالی این طرح بررسی شده و در صورتی که در حین اجرا نیز مشکلات و مسائلی در مورد آن احساس شود پلیس نسبت به رفع آن اقدام خواهد کرد.
وی با بیان اینکه این طرح در حال حاضر در سطح ساماندهی تهران بزرگ اجرا می شود، درباره اینکه ممکن است برخی از این موتورسیکلت سواران پیک موتوری و ... باشند، گفت: طرح چنین پرسش هایی نیازمند توجه به این موضوع است که اساسا فردی که از این راه امرار معاش می کند بیشتر باید حواسش به انجام تخلفات باشد نه اینکه ما بخواهیم به متخلفان امتیاز دهیم. هدف ما این است که از افراد قانون مدار حمایت کرده و شرایطی را ایجاد کنیم که افراد متخلف نیز به جرگه قانون مداران بیایند.
نظر شما