به گزارش پرشین خودرو، داج، جیپ، کرایسلر، رام و آلفارمئو همگی زیر سطح متوسط شاخص خدمات مشتری سال 2021 جی دی پاور قرار گرفته اند. به بیان دیگر 4 برند از برندهای استلانتیس که از ادغام فیات کرایسلر در پژو-سیتروئن به وجود آمده، در جلب رضایت مشتری نسبت به برندهای دیگر عقب مانده اند.
این در حالی است که به خاطر شیوع ویروس کرونا، اکثر برندهای معتبر جهانی از فرصت استفاده کردند و با ارائه خدمات بهتر، سطح توقع مشتری را بالا برده اند. البته به طور کلی برآوردها نشان می دهد که در سال 2020 میزان مراجعه مشتریان به نمایندگی های فروش و خدمات پس از فروش 6 درصد نسبت به سال 2019 کاهش پیدا کرده است. بر اساس مطالعات و پژوهش های جی دی پاور، مردم به نمایندگی های خدمات پس از فروش بیشتر از تعمیرگاه های خصوصی مراجعه می کنند. در مورد خودروهای یک تا سه ساله که از گارانتی یا وارانتی برخوردارند، به دلیل مراجعه برای سرویس های دوره ای برای باطل نشدن گارانتی، گرایش مراجعه به نمایندگی بیشتر است.
دلایل عقب ماندن استلانتیس در عرصه خدمات پس از فروش و رضایت مشتری از سایر برندها در این پژوهش مشخص نشده اند. اما این را می دانیم که بقیه برندها برای بالا رفتن در جدول رتبه بندی رضایت مشتری به انواعی از روش ها هم در فروش و هم در خدمات پس از فروش روی آورده اند. از جمله در بحث فروش، روش های متنوع و مشتری پسند ارائه کرده اند.
شادترین برند در این فهرست جی دی پاور، برند پورشه است که بالاترین امتیاز را به دست آورده است، این برند از 1000 امتیاز به 899 دست پیدا کرده و لکسوس با اختلاف ناچیز 895 امتیاز گرفته است، اینفینتی [زیربرند لاکچری نیسان] 997 و امتیاز کادیلاک 883 بوده است.
در پایین جدول رضایت مشتری هم آلفارمئو با 797 و لندرور با 799 امتیاز قرار دارند. امتیاز متوسط در بین برندهای ممتاز 870 بود. برای خودروهای تولید انبوه در بازار به طور طبیعی امتیازها پایین تر است و امتیاز متوسط بین آنها 843 است. در بین خودروهای تولید انبوه، مینی با 864 بالاترین امتیاز را به دست آورده در حالی که بیوک و میتسوبیشی به ترتیب با 859 و 857 در مقام های بعدی قرار دارند. در همین اثنا، داج به امتیاز 824 و جیپ به امتیاز 820 دست پیدا کرده و کرایسلر 818 را دریافت کرده و رام 817. برند فولکس واگن هم خیلی بهتر از این ها نیست و با اختلاف ناچیز 820 امتیاز گرفته است. فورد کمی بهتر از فولکس واگن است و امتیازش 830 است که پایین تر از حد متوسط است.
همه برندهای آمریکایی قعر جدولی نیستند، حداقل جنرال موتورز بالای حد متوسط است و بیوک با 859 در جایگاه دوم جدول و جی ام سی با 856 در جایگاه چهارم است.
صاحبان خودروهای برقی هم از خدمات راضی نیستند و بیشتر از خودروهای بنزینی مجبور به مراجعه به تعمیرگاه ها می شوند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
نظر شما