به گزارش پرشین خودرو، حدود 20 درصد از صاحبان خودروهای برقی در کالیفرنیا خودروی برقی خود را فروخته و بنزینی خریدهاند. دلیل اصلی این بازگشت، راحت نبودن شارژ خودرو عنوان شده است. این تحقیقات نشان میدهد که گذار از بنزینی به برقی آن طور که تصور میشود بدون چالش نیست. تقریبا پر شدن باک یک خودرو فورد موستانگ سه دقیقه طول میکشد و این موتور هشت سیلندر با یک باک 300 مایل (500 کیلومتر) را به راحتی میپیماید. اما «کوین تاینان» تحلیلگر خودرویی بلومبرگ میگوید یک موستانگ مک-ایی برقی باید یک ساعت در پارکینگ خانه به پریز شارژ وصل باشد تا اطمینان داشته باشید شما را در سه مایل آینده جا نمیگذارد. او میگوید: «تمام شب را به پریز وصل کرده بودم تا زمانی که خودرو را به فورد تحویل میدهم، ته باتری آن شارژ باقی مانده باشد. حتی وقتی به اداره رسیده بودم هم دوباره آن را به شارژر وصل کردم.» [فورد این خودرو را برای امتحان در اختیار خبرنگاران قرار داده بود].
شارژرهای خانگی استاندارد، خروجی 120 ولتی دارند که در اصطلاح به آن «سطح1» میگویند در حالی که شارژرهای قویتر 240 ولتی هستند که به آنها در اصطلاح «سطح 2» میگویند. در مقایسه، سوپرشارژرهای تسلا، 480 ولت جریان مستقیم هستند که میتوانند خودرو را ظرف یک ساعت به طور کامل شارژ کنند.
به گفته اسکات هاردمن و جیل تال در مجله علمی انرژی طبیعی دانشگاه کالیفرنیا «این اختلاف واقعا در حد اختلاف شب و روز است»، در نظرسنجی آنها که از خریداران خودروهای برقی بین سالهای 2012 تا 2018 خودرو خریدهاند مشخص شده است که یکپنجم خریداران خودروی برقی از خرید خود پشیمان بودهاند و این در حالی است که حداقل 70 درصد از آنها به سطح2 شارژر دسترسی داشتهاند. تاینان که چند سالی است انواعی از مدلها و پیمایش آنها به ازای هر بار شارژ را بررسی کرده است، میگوید: «اگر شارژر شما سطح 2 نباشد، تقریبا استفاده عادی از خودرو برای شما غیرممکن است.»
حتی با داشتن شارژرهای سریعتر، شورولت برقی ولت Volt حداقل به 6 ساعت وقت نیاز دارد که تقریبا بهطور کامل شارژ شود و بتواند 300 مایل (500 کیلومتر) طی کند. در حالی که یک خودروی شاسیبلند تمامقد در پمپ بنزین ظرف سه دقیقه باکش پر میشود.
شاید در عکس و تصویر جایگاههای شارژ عمومی خودروهای برقی شباهت زیادی به پمپ بنزین داشته باشد؛ اما دوسوم شرکتکنندگان در نظرسنجی یاد شده میگویند هرگز از این ایستگاهها استفاده نمیکنند. هر چند دلیل این کار در نظرسنجی به طور خاص قید نشده است.
خودروهای برقی در یک دهه گذشته راهی طولانی از لحاظ پیمایش به ازای هر بار شارژ، ایمنی، راحتی و فناوریهای روی داشبورد طی کردهاند؛ اما همانطور که هاردمن و تال به آن اشاره کردهاند، از لحاظ شیوه و زمان شارژ خیلی تحول بزرگی در آنها اتفاق نیفتاده است.
محققان معتقدند اگر با همین روند ادامه پیدا کند، سخت میتوان مردم را متقاعد کرد از خودروهای بنزینی به خودروهای برقی روی بیاورند.
هاردمن و تال نوشتهاند: «نمیتوان فرض را بر این گذاشت به محض آن که خریداری خودروی برقی خریداری کرد صاحب آن باقی خواهد ماند. همین موضوع رشد بازار خودروهای برقی را کند خواهد کرد.» هنوز خودروسازان راهی برای سودآور کردن فروش خودروهای برقی پیدا نکردهاند. حتی همین تسلا هم که پیشاهنگ و پیشروی صنعت خودروهای برقی است سود فصل اول سال 2021 را از فروش خودروهای برقی به دست نیاورده و بیشتر به خاطر اعتبارهایی است که دولت برای خودروهای برقی قائل شده و همچنین اختلاف قیمت بیت کوین به داد کمپانی تسلا رسیده است.
تاینان میگوید: «برای تمام خودروسازان بزرگ سنتی، سود و زیان مهمترین موضوع است و برای همین هم هست که تلاش آنها نصف و نیمه است.»
منبع: سایپانیوز
نظر شما