به گزارش پرشین خودرو، بازار خودروهای برقی در چند سال گذشته انفجارگونه رشد کرده است و تاکنون چند شرکت ایجاد شدهاند که به طور خاص خودروی برقی، نرمافزارهای لازم و باتری خودرویی تولید میکنند. شرکت تسلا یکی از اولین شرکتهایی بود که به شکل خاص فقط برای تولید خودروی برقی و باتریهای مورد نیاز آن شکل گرفت.
همین طور که فناوریهای مورد نیاز خودروهای برقی تکامل پیدا میکنند، واضح است که در سالهای آینده سرمایهگذاری روی تمامی اجزای مرتبط با خودروهای برقی روند افزایشی خواهند داشت. جنرالموتور که مدیرعامل آن مری بارا است، سرمایهگذاری بسیار سنگین و هنگفتی را در خودروهای برقی برنامهریزی کرده و تا جایی که امکان دارد در حال جذب فناوریهای مرتبط با آن است.
این تغییر مسیر بزرگی که کمپانی جنرالموتور آغاز کرده، باعث شده است تحلیلگران بازارهای مالی این شرکت را از جمله شرکتهایی دستهبندی کنند که در اصطلاح به آنها disruptive firm میگویند و معنی آن این است که این شرکتها در وضعیت موجود تغییری بزرگ به وجود میآورند؛ طوری که نسل بعضی از محصولات و خدمات منسوخ خواهد شد و میتوان گفت جنرالموتور به تدریج شباهت بیشتری به تسلا پیدا میکند تا میراثی که به جا گذاشته است.
دان آیوس از موسسه مالی و اعتباری ودبوش (Wedbush Securities) مینویسد با اینکه خودروهای برقی در حال حاضر کمتر از 3 درصد از سهم فروش بازار جهانی را به خود اختصاص میدهند، تا سال 2015 به 10 درصد و در سال 2030 به 20 درصد خواهد رسید.
برای همین خیلی از تحلیلگران اعتقاد دارند ظرف 12 ماه آینده ارزش سهام جنرالموتور به 85 دلار (افزایش 44 درصدی) خواهد رسید. بدون شک، هزینه 35 میلیارد دلاری جنرالموتور در تحقیق و توسعه در زمینه باتری و خودرانها و نرمافزارهای مورد نیاز آن حتما روی ارزش سهام این شرکت اثر خواهد گذاشت چون به معنی نوآوری و محصولات جدید خواهد بود.
حتی جنرالموتور از همین حالا در حال تغییر کاربری برخی از کارخانههای خود و تبدیل آنها به سایت تولید خودروهای برقی و باتری است که باز هم به معنی محصولات جدید و نوآوری خواهد بود که به احتمال زیاد ترجمه آن افزایش ارزش سهام این شرکت خواهد بود. با این حجم از سرمایهگذاری جدید در جنرالموتور انتظار میرود 30 مدل تمام برقی تا سال 2025 به بازار آمریکا معرفی شوند. علاوه بر این، به گفته مدیرعامل شرکت جنرال موتورز، انتظار میرود تا سال 2035 تمام محصولات این شرکت از نوع برقی باشند، هر چند خیلی منطقی و واقعی به نظر نمیآید اما ظواهر امر نشان میدهد این شرکت با تمام قوا به سمت چنین هدفی در حال حرکت است.
بازار خودروهای برقی در آمریکا تا سال 2030 به ارزش 5 هزار میلیارد دلار خواهد رسید و به پیشبینی دان آیوس، تا سال 2022 ارزش سرمایههای جنرالموتور دوبرابر خواهد شد. این موضوع به احتمال زیاد باعث جلب اعتماد و اطمینان سرمایهگذاران هم خواهد شد. در حال حاضر جنرالموتور 17 درصد از سهم بازار خودروها در آمریکا را در اختیار دارد و به سادگی سهم مهمی از بازار خودروهای برقی را در سالهای آتی تصاحب خواهد کرد.
منبع: سایپانیوز
نظر شما