/ حسین شیرآقایی / به گزارش خبرنگار پرشین خودرو، مدیران خودرو قبل از عرضه رسمی پرچمدار خود «تیگو 8 پرو» با برند جدید فونیکس، کراس اوور بروز با تکنولوژی و آپشن های کاربردی به عنوان پیشرفته ترین خودروی تولید داخل، اقدام به برگزاری تست و آزمایش فنی دو روزه این خودرو در استان مازندران توسط خبرنگاران تخصصی حوزه خودرو کرد.
پیش تر این شرکت امکان رانندگی با این محصول را برای رسانه ها و بسیاری افراد فراهم و این خودرو مورد نقد و بررسی قرار گرفته بود. این گزارش بر اساس تجربیات سفر از نگاه راننده و سرنشین در مسافت طولانی و شرایط مختلف جاده ای تهیه شده است.
برای تماشای تصاویر تست بلند مدت فونیکس تیگو 8 پرو کلیک کنید.
نگاه کلی
در روزگاری که در بازار خودروی داخلی به علت تحریم ها، خودروسازان مشغول داخلی سازی قطعات هستند و زه کنار در، بالابربرقی شیشه های جلو و امکان پخش موزیک از فلش، آپشن به حساب می آید، مدیران خودرو از پرچمداری با کلی آپشن و امکانات سطح بالا قرار است با برند جدید «فونیکس» به جای «ام وی ام» رونمایی کند. تیگو 8 پرو در کنار طراحی ظاهری زیبا ، موتور 1600 TGDI توربوشارژ، با فناوری تزریق سوخت مستقیم، گیربکس 7 سرعته دوکلاچه تر، در آپشن ها هم سنگ تمام گذاشته است. این خودرو نسبتا مدرن و هوشمند قابلیت تکنولوژی یک اتومبیل خودران را با امکاناتی نظیر حفظ فاصله با خودروی جلویی، سنسورهشدار خارج شدن از خطوط، فناوری هدایت خودرو بین خطوط، فناوری خواندن تابلوهای راهنما و سرعت، کروز کنترل، سنسور هشدار نقطه کور دارد و شما می توانید بدون فشار دادن گاز و ترمز، و رها کردن فرمان با خیال راحت به مسیر خود ادامه دهید. این امکان برای ترافیک در شهری مثل تهران و یا اتوبان ها با مسافت طولانی کاملا کاربردی است. در کنار همه این ها یک مانیتور 24 اینچی به همراه ساخت کابین با کیفیت بالا و صندلی های چرمی با ارگونومی خوب قرار گرفته است. شاید تنها ایرادی که از این خودرو باید گرفت تک دیفرانسیل بودن آن است.
«فونیکس» به جای ام وی ام
برند فونیکسFOWNIX چندی پیش طی مراسمی از سوی مدیران خودرو به عنوان برند جدید این شرکت معرفی و در گام اول خودروهای لوکس مدیران خودرو مانند تیگو 8 پرو، تیگو 7 پرو و آرزو 6 با نام فونیکس روانه بازار خواهند شد. فونیکس با الهام از پرنده افسانه ای ققنوس که از خاکستر خود بر می خیزد و بخش های زیادی را در شاهنامه به خود اختصاص داده، الهام گرقته شده است.
طراحی بدنه
طراحی ظاهری تیگو 8 پرو سومین نسل از زبان طراحی Life in Motion، الهام گرفته شده از حالت یک ببر خیز کرده آماده پرش است. این سبک طراحی نمای خودرا را تا حدی خشن، جدی و در عین حال اسپرت کرده است. در نمای جلو با استفاده از جلو پنجره طرح کهکشانی که بخشی از المان مشترک در طراحی جدید خودروهای چری شده، نمای خودرو را جذاب تر کرده است. چراغ های LED و پر نور تیگو 8 پرو از فناوری AFS یا حرکت هم زمان فرمان طراحی شده است. زه کنار درها به حالت اسپرت خودرو در طراحی کمک کرده و در نمای عقب خودرو به نسبت خطوط و فرم های سایر قسمت های خودرو کمی ساده تر طراحی شده است. در عقب خودرو دو دریچه اگزوز دیده می شود که بر خلاف اکثر خودروهای چینی نمادین نیست.
در سقف فونیکس جدید سانروف پانورامیک تمام برقی طراحی شده است که در کنار دید و نور، حس نشستن در کابین خودرو لوکس را بیشتر می کند. در قسمت رکاب نمای جانبی بعد از باز شدن در ها رکاب برقی بیرون می آید که بعد از بسته شدن درها سرجای خود قرار می گیرد. این امکان هرچند برای سنین بالا و یا کوکان جزو امکانات رفاهی محسوب می شود اما به نسبت برای ارتفاع این خودرو کمی دست و پاگیر است. رکاب برقی قبلا در نسخه ای که در اختیار رسانه ها و افراد عمومی قرار گرفته بود وجود نداشت.
دوربین ها، رادار و سنسور های زیادی در نمای ظاهری این خودرو کارشده که با هوشمندی در طراحی زیاد به چشم نمی خورد. در کل قسمت طراحی نمای ظاهری فونیکس تیگو 8 پرو در کنار زیبایی امتیاز بالایی را کسب می کند.
ابعاد این کراس اوور هفت نفره با طول 4722 میلی متر، عرض 1860 میلی متر، ارتفاع 1745 میلی متر و فاصله دومحور 2710 میلیمتر به همراه رینگ 19 اینچی و با وزن 1541 کیلوگرم است.
مشخصات فنی
تیگو 8 پرو با موتور 4 سیلندر 16 سوپاپ و حجم موتور 1598 سی سی T GDI توربو شارژ با فناوری پاشش مستقیم سوخت با حداکثر قدرت 197 اسب بخار در 5500 دور در دقیقه و گشتاور 290 نیوتن متر ( همان عددی که پشت خودرو نوشته شده است) در 2000 دور در دقیقه به همراه گیربکس 7 سرعته DCT یا دوکلاچه تر، با قابلیت انتخاب سه حالت رانندگی اسپرت، نرمال و اکونومی، قدرت را به چرخ های جلو در این خودرو تک دیفرانسیل انتقال می دهد. مهمترین مزیت گیربکس تر داغ نشدن شدید آن در سربالایی ها، ترافیک و توقف های طولانی مدت است. شتاب صفر تا صد این خودرو به ادعای شرکت سازنده عدد 8.9 ثانیه و حداکثر سرعت 185 کیلومتر بر ساعت است. مشخصات فنی موتور برای وزن تقریبا یک و نیم تنی تیگو 8 پرو اعداد مناسبی است. فرمان برقی فوق العاده نرم به همراه تعویض دنده سریع و شتاب بالا مزیت های دیگر بخش فنی خودرو است. اما تمام جذابیت این خودرو به مشخصات فنی و طراحی ختم نمی شود و شما همیشه یک کمک راننده در کنار خود دارید.
امکانات رفاهی و ایمنی
آپشن های تیگو 8 پرو خیلی بالاتر و پیشرفته تر از تمام خودروهای تولید داخل است. تنها رقبا در بخش آپشن ها و امکانات رفاهی بعضی از خودروهای وارداتی لوکس را می توان نام برد. این خودرو در بخش ایمنی امکاناتی نظیر کیسه هوای سرنشینان جلو، کیسه هوای جانبی، کیسه هوای پرده ای و کیسه هوا برای ایمنی زانوها ، ترمز ضد قفل ABS ، توزیع کننده الکترونیکی نیروی ترمز، ترمز کمکی، سیستم کنترل کشش، سیستم کنترل پایداری الکترونیکی، سیستم کمک حرکتی در سربالایی، خواندن تابلوهای سرعت، راهنما (درصورت استاندارد بودن اندازه، فرم و رنگ) و نمایش آن روی صفحه کیلومتر، راهنمای حرکت بین خطوط، محدود کننده سرعت، حفظ فاصله با خودروی جلویی، سنسورهشدار نقطه کور روی آینه های جلو و درهای عقب در کنار دستگیره، دوربین ثبت وقایع هنگام رانندگی و هشدار استراحت راننده در طی مسافت های طولانی دارد.
در بخش امکانات رفاهی از سیستم ورود بدون کلید، ترمز پارک برقی، اهرم تعویض دنده دیجیتال، دوربین 360 درجه، سنسور پارک، سیستم صوتی با کیفیت ساخت شرکت سونی به همراه 8 بلندگو، سیستم نظارت بر باد لاستیک، چراغ روشنایی روز، چراغ های تمام LED ، استارت دکمه ای، کروز کنترل، سنسور باران، صفحه نمایش بزرگ، تهویه مطبوع اتوماتیک برای سرنشینان جلو و عقب، سیستم یونیزاسیون هوای داخل کابین، شارژر وایرلس موبایل، بازشدن در صندوق عقب به صورت کاملا برقی، صندلی های جلو با حرکت برقی و مجهز به گرمکن، امکان تنظیم صندلی راننده در 12 حالت به صورت برقی، آینه های برقی، سیستم قفل مرکزی، حافظه برای ذخیره تغییرات تنظیمات صندلی، کول باکس داخل کنسول وسط می توان نام برد.
تجربه رانندگی
با ریموت وقتی به این خودرو نزدیک می شوید قفل در ها باز می شود و آینه ها که بعد از قفل کردن در خودکار جمع شده بودند دوباره سرجای خود قرار می گیرند. یکی از امکانات جذاب ریموت روشن شدن خودرو با فشردن یکی از دکمه های روی آن برای گرم شدن موتور خودرو از راه دور است، شما وقتی نزدیک صندوق عقب تیگو 8 پرو می شوید و بعد مکثی کوتاه دو قدم دور میشوید در صندوق به طور خودکار باز می شود. با باز کردن در رکاب برقی از پایین خودرو بیرون آمده و در شب لوگو تیگو از زیر آینه به زمین می افتد، بعد از سوار شدن و فشار دادن دکمه استارت خودرو روشن می شود و صندلی راننده در جایی که روی حافظه ذخیره شده است بر می گردد، حرکت صندلی ها بعد از خاموش شدن به سمت عقب جهت فضای کافی برای پیاده شدن راحت از خودرو است. زیر آرنجی خودرو جای کاملا مناسبی قرار گرفته، جنس فرمان و جلو داشبورد چرم به همراه روکش صندلی های چرمی با ارگونومی خوب از دیگر مزایای این خودرو است. دو صفحه نمایش 12 و 3 اینچ در کنار هم که مجموع 24 و 6 اینچ، حس کابین را لوکس تر کرده است. طراحی مانیتور که از مرسدس بنز الهام گرفته شده است آماده برای خدمات، هشدار، اطلاع رسانی به راننده در حکم کمک راننده را دارد. درشب نور این مانیتور هرگز چشم راننده را اذیت نمی کند. پدال های نرم و فضای کافی برای راننده امکان رانندگی خودران همه چی را برای سفر شهری و برون شهری با این خودرو فراهم کرده است. شتاب اولیه خودرو نسبت به وزن آن بسیار قابل قبول است، سرعت تعویض دنده ها به لطف گیربکس دوکلاچه ترسریع است و در زمان تعویض دنده خیلی کم متوجه می شوید. ترمزها عملکرد خوبی از خود نشان دادند و در سربالایی خودرو براحتی حرکت می کند. با نگاه کردن به مانیتور مسافت قابل حرکت با توجه به ظرفیت بنزین، هشدار و سرعت تابلوها و تمام اطلاعاتی که یک راننده احتیاج دارد را به شما میدهد. در پیچ های تند حتی با سرعت های بالا خودرو کاملا در دست راننده است. نکته جالب اگر خودرویی از عقب با سرعت به سمت شما نزدیک شود تیگو 8 پرو فلاشر می زند و با هشدار به خودرو حضور خود را اعلام می کند. این خودرو امکان رانندگی خودران را دارد که در جاده های استاندارد و خط کشی شده قابل استفاده است. موقع رانندگی در حالت خودران زمانی که شما پایتان از روی پدال ها برداشته و فرمان را رها کرده اید خود خودرو به شما هشدار می دهد که حواستان جمع باشد. می توان گفت پرچمدار چری اولی اتومبیل خودران است که در مدیران خودرو قرار است تولید شود.
در قسمت سرنشینان صندلی سرنشین جلو و ردیف عقب به لطف ریل تنظیمات فضای کاملا مناسبی را در اختیار افراد قرار می دهد. در دست اندازها سرنشینان عقب کمی بیشتر تکان و لرزش را احساس می کنند. شیشه های یک تکه درهای عقب فضای دید زیادی برای سرنشینان فراهم می کند. این کراس اوور 7 نفره با دو صندلی کوچک در ردیف سوم فضای مناسبی برای کودکان مهیا کرده است. امکانات این خودرو به قدری زیاد است که باید رمز گشایی شود و کلمه «گذرموقت» تیتر برای پلاک گذر موقت نیست منظور به تجربه موقت رانندگی با این خودر لوکس است و نه تنها با طی مسافت 500 کیلیومتری شاید با 10 هزار کیلومتر و ساعت ها رانندگی در جاده های مختلف به امکانات این خودرو دست یافت. با جرات می توان گفت در بخش رانندگی و امکانات رفاهی تیگو 8 پرو امتیاز بالایی را برای خود ثبت می کند.
مصرف سوخت
به ادعای شرکت سازنده تیگو 8 پرو مجهز به باک 51 لیتری، مصرف سوخت داخل شهر8.6 لیتر در هر 100 کیلومت، مصرف سوخت خارج از شهر 5.7 لیتر در هر صد کیلومتر و مصرف سوخت ترکیبی 6.8 لیتر در هر صد کیلومتر است، در راه بازگشت 45 لیتر بنزین به باک نسبتا خالی پر شد که روی مانیتور عدد 350 کیلومتر را نشان می داد. البته تمام این اطلاعات بستگی به تعداد سرنشین، وزن خودرو، سربالایی، سرپایینی و ترافیک دارد.
نمای نزدیک
بیشتر افراد با دیدن پلاک گذر موقت، لوگوی جدید فونیکس که هیچ نوشته ای روی خودرو جز لوگو ناشناخته نیست و طراحی خودرو به عنوان «شاسی بلند» نگاه می کردند و در جاهایی که توقف می کردیم راجع به این خودرو سوال می پرسیدند. برای اکثر افراد کلمه تیگو آشنا بود و نکته جالب تیگو 7 سواران بودند که اطلاعات تیگو 8 پرو را می دانستند و با ذوق به سمت خودرو می آمدند و از قیمت، نحوه تهاتر و شرایط فروش سوال داشتند، اکثرا از چهره تیگو 8 راضی بودند و بخاطر گیربکس دوکلاچه نرم خواهان خرید بودند و این جمله که خدارو شکر CVT نیست را بکار می بردند. این نشان دهنده فعالیت رسانه ای شرکت قبل از معرفی رسمی محصول است.
نمای دور
در روزهای آینده از این محصول به صورت رسمی رونمایی خواهد شد و احتمالا قیمتی حدود 1.5 میلیارد تومان را دارد. در بازار ایران بخاطر شرایط تحریم و قیمت ارز همچین خودرویی به جز وارداتی ها رقیبی ندارد، وقتی بازار رقابتی نباشد گزینه های زیادی برای مصرف کننده وجود ندارد، مدیران خودرو با شرکای تجاری خود در این شرایط عملکرد هوشمندانه ای داشتند و اگر در این بازده قیمتی طرف دار بازار کارکرده نباشیم بهترین گزینه خریدن تیگو 8 پرو است، خودرویی با کلی امکانات رفاهی و ایمنی و قابل قبول در طراحی و مشخصات فنی، خودرویی که حتما قبل از واگذاری، امکانات رفاهی آن باید آموزش داده شود تا به نحو درست مصرف کننده از آن استفاده کند.
حال باید دید شرکت به همان حد که پول خرید یک خودروی نسبتا لوکس و گران قیمت را از مشتری می گیرد به همان نسبت خدمات پس از فروش لوکس هم در اختیار مشتری می گذارد و یا خیر، بازار کارکرده تیگو 8 پرو و قطعات و لوازم یدکی چطور؟!
#حسین_شیرآقایی
نظر شما