اتحاد استراتژیک ایران خودرو و سایپا سرآغاز ادغام خودروسازان شود

دو خودروساز بزرگ شبه دولتی ایران دور جدیدی از همکاری مشترک را با عنوان اتحاد استراتژیک ایران خودرو و سایپا کلید زدند که در یک صنعت خودروی پویا و اقتصادی می‌توانست سرآغازی برای یک ادغام بزرگ و خروج از سال‌ها زیاندهی سنگین این دو شرکت بزرگ خودروسازی باشد اما ....

به گزارش خبرنگار پرشین خودرو، ادغام خودروسازان در صنعت خودروی دنیا امری مرسوم و مورد قبول کارشناسان برای عبور خودروسازان از شرایط سخت اقتصادی و رکود شناخته می‌شود که هر چند می‌توانست نسخه شفابخش صنعت خودروی ایران برای خروج از سال‌ها ضرر و شکست و زیان انباشته باشد اما هرگز از درخواستی دلسوزانه از سوی کارشناسان فراتر نرفت.

ادغام پژو فرانسوی و فیات کرایسلر ایتالیایی-آمریکایی از آخرین طرح‌های ادغام خودروسازان بزرگ در صنعت خودرو بود که موجب شد تا بسیاری از برندهای زیرمجموعه این دو شرکت نیز شرایط بهتری را تجربه نمایند.

این ادغام برند استلانتیس را به دنیای خودرو معرفی کرد که شرکت‌هایی نظیر جیپ، رم، پژو، سیتروئن، دوج، کرایسلر، فیات، آلفارومئو، مازراتی، اوپل و واکسول و ... از زیرمجموعه های آن هستند.

ادغام خودروسازان در ایران اما مانند زلزله و سایر بحران‌ها هرازچند گاهی به بحث روز تبدیل می‌شود و اندکی بعد نیز به فراموشی سپرده شده است در حالی که به اذعان بسیاری از کارشناسان و بر اساس الگوی جهانی صنعت خودرو می‌توانست کلید رهایی از قفل و زنجیر رکود همه جانبه صنعت خودرو ایران باشد.

 

اتحاد استراتژیک ایران خودرو و سایپا


این بار نیز بحث ادغام دو خودروساز بزرگ خصولتی کشور را می‌توان با اتحاد استراتژیک ایران خودرو و سایپا که به تازگی آغاز شده است، باز کرد و یکبار دیگر لزوم تجمیع دو خودروساز بزرگ را به مسئولان امر گوشزد نمود.

اتحاد استراتژیک ایران خودرو و سایپا هر چند به گفته مدیران عامل دو شرکت اهداف بزرگی را در حوزه موتور و گیربکس دنبال می‌کند اما در ابتدا قرار است با مشارکت دو خودروساز در خدمات امداد خودرو آغاز نماید.

مشارکتی که یکبار دیگر نیز در سال‌های 1392 و 93 در حوزه امداد نوروزی ایران خودرو و سایپا انجام شده بود و البته نتایج آن نیز از مشتی ارقام و اعداد آماری فراتر نرفت.

با این وجود اما اتحاد استراتژیک ایران خودرو و سایپا را به فال نیک می‌گیریم و یکبار دیگر گوشزد می‌کنیم که شرایط امروز صنعت خودرو در هیچ کشور توسعه یافته‌ای قابل تحمل نیست. راهکار آن نیز در چنین کشورهایی مشخص است یا اعلام ورشکستگی می‌شود یا تجمیع با خودروسازان دیگر را دنبال می‌کنند.

آنچه در یک اقتصاد پویا قطعی است، وضعیتی مشابه وضع صنعت خودرو ایران را چند دهه به امید بهبود با راهکارهای آزموده شده ادامه نمی‌دهند.

حال که امروز مدیران عامل ایران خودرو و سایپا نشان دادند که از همکاری و شراکت ابایی ندارند بد نیست تا بار دیگر بحث ادغام دو خودروساز بزرگ پیگیری شود هر چند که حتی بررسی آن نیز بعید می‌نماید.

تنها تصور کنید که ادغام دارایی‌ها و توان صنعتی دو شرکت ایران خودرو و سایپا و ایجاد برندی جدید تا چه اندازه می‌توانست صنعت خودروسازی ایران را متحول کند و از رکود و رخوت چند دهه‌ای برهاند.

ادغام گروه صنعتی ایران خودرو و گروه خودروسازی سایپا می‌تواند موتور محرک صنعت خودرو برای عبور از زیاندهی چندین ساله و آغاز پیشرفت باشد البته اگر عزمی در دولت سیزدهم وجود داشته باشد.

به هر حال بر کسی پوشیده نیست که به دلایل مختلف سیاسی، اقتصادی و امنیتی تنها دولت سیزدهم با سکانداری آقای سیدابراهیم رئیسی می‌تواند جراحی اقتصادی آغاز شده را به صنعت خودرو نیز تسری دهد و مخالت‌های احتمالی برخی را رفع و رجوع نماید...

 

یادداشت از فرشید آصفی

کد خبر 138049

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha